Preparate din oua

Preparate din oua | Autor: akella

Link direct la acest mesaj

Ouale trebuie sa fie intotdeauna proaspete, necontaminate cu microorganisme patogene. Pentru ouale de rata sau gasca este obligatorie fierberea timp de 15 minute inainte de a fi consumate. Pentru a verifica daca ouale sunt proaspete, se introduc intr-o solutie de sare de bucatarie 12%. Oul din prima zi sta lipit de fundul vasului, in pozitie verticala. Pe masura ce se invecheste, se ridica la suprafata apei.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciupercute

Ingrediente: 7 oua fierte tari, 7 rosii, 100 g telemea rasa, 2-3 lg. smantana, 50 g unt, cate 1 leg. marar si patrunjel verde, sare

Se curata ouale, se taie cate un capacel la baza lor si se scoate galbenusul. Se face o pasta omogena din telemea, unt, smantana, verdeata tocata si sare.
Se umplu ouale cu acest amestec si se aseaza pe un platou, cu deschizatura in jos. Rosiile se golesc de miez si se taie in jumatati; se aseaza palariile pe oua.
Cu o seringa (sau cu o punga de plastic taiata la colt) se orneaza ciupercutele cu stropi de smantana.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Jumari indulcite

Ingrediente: 6 oua, 1 ceasca miere, 100 ml lapte, smantana, scortisoara, cateva stafide si migdale, 300 g fructe asortate

Ouale se bat si se prepara o omleta moale, la foc mic. Deasupra se toarna laptele fiert cu smantana, miere, scortisoara si stafide si se amesteca totul cateva minute. Apoi se adauga migdalele tocate si fructele taiate cubulete.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Legume calite cu oua

Ingrediente: 700 g vinete, 500 g dovlecei, 2 cepe, 4 ardei grasi rosii, 1 ardei iute verde, 500 g cartofi, 3 lg. ulei, 4 catei usturoi, 250 ml supa (instant), 1 cons. rosii (850 ml), sare, piper, 4 oua

Se preincalzeste cuptorul (200°). Se taie cubulete vinetele, dovleceii, ceapa si cartofii. Ardeii se curata de cotoare, se pun cu gura in jos pe o tava unsa, se lasa la cuptor cca 10 minute si se decojesc. Ardeiul iute se taie rondele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se prajesc cartofii si ceapa, se adauga usturoiul zdrobit; se lasa la fiert inabusit legumele proaspete cca 10 minute, apoi se adauga supa si rosiile si se condimenteaza. Se adauga ouale si se lasa sa se prajeasca.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ochiuri cu costita

Ingrediente: 4 oua, 300 g costita feliata, ulei, sare, piper, vegeta, salata verde

Se incinge o lingura de ulei, se sparge oul si se presara cu sare, piper si vegeta. Se scoate si se aseaza pe farfurie, pe o frunza de salata.
In aceeasi tigaie se prajeste costita cateva minute, apoi se aseaza peste ou.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ochiuri spaniole

Ingrediente: 8 oua, 2 cartofi, 2 cepe, 400 g costita, 2 pahare lapte, 40 g unt, sare, piper

Cartofii se taie bucati, ceapa – felii subtiri, iar costita bucatele. Se unge cu unt o cratita. Se aranjeaza un strat de cartofi, putina ceapa si cateva bucatele de costita. Se repeta operatia pana se termina ingredientele. Se toarna laptele si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera si se fierbe la foc mediu 30-35 de minute.
Se fac cu o lingură 8 adancituri si in fiecare se sparge cate un ou. Se da cratita la cuptor 6-8 minute, pana se prind ochiurile.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Omleta padurarului

Ingrediente: 8 oua, 100 g hribi, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 50 g branza de oi, 50 g unt, patrunjel verde tocat, sare, piper

Hribii se taie marunt si se calesc in unt impreuna cu ceapa si usturoiul tocate, pana scade tot lichidul. Se adauga sare, piper si patrunjel verde.
Ouale se bat cu branza rasa, sare si piper si se prepara in unt incins 4 omlete, care se umplu cu ciuperci (se pliaza sau se ruleaza).


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Omleta cu hribi

Ingrediente: 3 oua, 100 g hribi, 3 lg. unt, 2 lingurite suc de lamaie, 1 lg. faina, 50 ml lapte, sare, piper, nucsoara, salata verde, 1 rosie, 1 lingurita otet, patrunjel verde tocat

Hribii se taie feliute si se calesc in 2 lg. unt pana scade tot lichidul. Se adauga sare, piper si patrunjel verde.
Se freaca restul de unt spuma, se adauga faina si, cand se incalzeste pe foc, se toarna laptele treptat si se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust. Cand s-a ingrosat sosul, se adauga ciupercile.
Ouale se bat cu sare si piper si se toarna in tigaie. Cand omleta s-a intarit, se toarna ciupercile pe jumatate din ea si se pliaza. Dupa ce s-a rumenit, se aseaza pe un platou, cu salata verde, felii de rosii, sare si otet.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Omleta cu paste si seminte

Ingrediente: 250 g paste, sare, piper, 2 lg. faina, curry, 2 lg. unt topit, ½ lingurita maghiran, 4 oua, 125 ml lapte, ¼ leg. busuioc, 15 g seminte de floarea-soarelui decojite

Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Se incinge untul intr-o tigaie si se rumenesc pastele cca 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, curry si maghiran.
Se amesteca ouale, laptele si faina. Se toarna acest amestec peste paste si se mai lasa la foc mediu cca 15 minute. Se intoarce cu grija.
Se prajesc semintele fara grasime. Se presara peste omleta si se orneaza cu frunze de busuioc. Se serveste cu salata.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Omleta cu peste

Ingrediente: 500 g peste proaspat, ulei (masline), 2-3 catei usturoi, 4 oua, sare, piper, patrunjel verde

Pestele se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Cand e gata, se toarna ouale batute cu sare, piper, usturoi pisat si patrunjel tocat. Nu se amesteca, se lasa omleta sa se intareasca, se ruleaza, se asaza pe un platou si se serveste cu salata.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu cartofi

Ingrediente: 5 oua, 1 galbenus, 8 cartofi, 1 lg. faina, 80 g unt, 3 lg. ulei, sare, piper, verdeata

Cartofii se fac piure, se adauga faina, 60 g unt, 1 ou intreg si un galbenus, sare si piper dupa gust. Pe un platou termorezistent uns cu unt se fac 4 coroane de piure, care se rumenesc la cuptor 10 minute. Se transfera apoi fiecare coroană pe cate o farfurie, se pun in mijloc ouale facute ochiuri si se orneaza cu verdeata.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput