Totul despre RACEALA...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Asa avem si noi, acu veniram de la dr. ne-a recomandar aerosoli cu ser fiziologic facuti cu masca pt aerosoli.
Sanatate


anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

quote:
Originally posted by an-k

Asa avem si noi, acu veniram de la dr. ne-a recomandar aerosoli cu ser fiziologic facuti cu masca pt aerosoli.
Sanatate


anca si micutza Bianca(14/03/2005)



Si ce diagnostic v-a pus?

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am fost la spital cu fata. Ideea e ca starea ei e ok acum, dar...se poate la un moment dat sa se modifice. A spus dr ca acesti mucisori care stau acolo blocati in nas pot sa afecteze urechea la un moment dat, asa ca sa fiu pe faza daca urla dintr-o data aparent fara motiv.
Antibiotic nu e cazul sa luam, dar mi-a dat sa am in casa. M-a intrebat daca am aparat de aerosoli dar nu a insistat sa fac rost cand i-am zis ca nu.
Mi-a schimbat Aerius cu Zyrtec, mi-a dat pivalone pt.nas si nurofen.
Are si gatul putin rosu, sper sa na ma pocneasca si cu febra...ma rog, sunt pregatita.


Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Vrem si noi in clubul mucosilor.

De la Paste fornaie pe nas. De o saptamana i-au pornit mucii si nu se mai termina!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ce stiti de Colargol? O mamica spunea ca ii ia copilului pt nas preparatul acesta de la farmacie.

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Clau mare lucru nu stiu, am folosit si eu anul trecut cand era bb mica, e o chestie preparata in farmacie, arata rosu-inchis maron (sa nu te sperii, sa crezi ca e sange) dar nu-mi amintesc sa fi avut un efect fantastic....

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc, aissa! Poate am sa iau si eu sa incerc. Dar inainte o sun pe doctorita si ii spun sa-mi recomande ceva pt mucisorii astia care nu se mai termina!!! Revin si va spun.

Multa, multa sanatate!

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

si noi aceiasi problema dar cu tuse expectoranta si durata 3 luni am vazut nenumarati doctori a luat si antibiotice ca intre timp a dat si in otita a trecut si otita dar mucii si tusea la locul lor, azi am fost cu el si la pol de pneumonologie unde am dat de un dr care a zis sa il las in pace sa nu ii mai dau nimic sa nu ii mai fac nimic ca este o traheobronsita trenanta , nu e infectie nu e nimic la plamani si va ceda cand va vrea eadupa ce isi va face damblaua ca ar fi virala si astea nu trec pana nu vor ele
imi zicea ca el a avut un cazu cu tuse 6 luni dar ramasa dupa pneumonie


Alexa si Silviu ( 27.11.2004)
poze
poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Of mai Paxela....ce sa zic, nu am vrut sa va spun sa nu ziceti ca e dr mea cumva...ca eu o stiu cum e dar nu stiu cum ar interpreta altii.
Dialogul nostru a fost cam asa: Dna dr, azi noapte nu a tusit deloc, dar dimineata a behait putin. Ea: ca tabagistii, si-a reglat instalatia. Eu: da, asa. Ea: si cu ce te deranjeaza? Zic...asa...sa fiu sigura ca nu are nimic la plamani. Si mi-a zis textual: Invata sa o mai si ignori, cu ce te deranjeaza tusea asta.
E un medic deosebit, am foarte mare incredere in ea si eu si sora mea mergem pe mana ei mereu. Nici vorba sa faca misto de mine sau sa nu se priceapa. Pur si simplu e o chestie unde nu avem ce face. Asa a si zis: nu am ce sa iti dau acum, nu e caz de antibiotic, e pur si simplu ceva care stationeaza, o stare relativ ok, care trebuie supravegheata sa nu degenereze in otite...sau altele.
Probabil fetelor ca si vremea asta e de vina, cat sa reziste si copiii astia (eu insami sunt dupa 3 saptamani in care am avut dureri de gat imposibile care nu au cedat la nimic). Sa speram in sanatate!

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


xandra28
neata mamici!
ma confrunt si eu cu o problemuta, nu foarte mare... am reusit sa-l racesc pe bb... l-am scos vineri seara in parc in maneca scurta si-a racit. din fericire nu are temperatura, e doar infundat, mai tuseste, mai stranuta... dra mi-a zis sa-i dau doar nurofen seara la culcare, oscilo coccinum pe zi si picaturi de nas...
dar e deja luni si vad ca nu-i trece... vreun sfat, ceva, aveti pt o mamica deprimata?



merry_p_s
Buna Xandra,
Ai incredere in oscilococcinum si da-i timp de 6 zile cate o doza ,de regula dimineata pe stomacul gol si daca ai putea sa-l ti macar 15-20min.dupa aceea sa nu bage nimic in gura ar fi si mai bine.Noi mai luam si ,,Coryzalia'' este tot un med.homeopat de lab.Boiron.Ii zobesti pastiluta si i-o pui in gurita.Nu e rea la gust.Cate 3/zi.Nu are contraindicatii si pot sa-ti spun ca mie nu-mi lipseste din casa.Cand vad ca are cate o criza de stranuturi ii dau asa ceva.Este pt.rinita.Dar tot asa sa nu il lasi sa manance sau sa bea 15-20 min.Si ceaiuri caldute.Daca poti poti, sa il indulcesti cu miere(daca i-ai mai dat)Sanatate si pupici (picaturi de care ti-a recomandat?)


anca tanasica
noi de raceli scapam cu isoprinosine (este un antiviral care creste imunitatea)...dar dc vrei sa.i dai intreaba neaparat medicul (trebe sa.ti faca dozarea dupa greutate!)


lori99ursu
Si noi ne-am tratat tot cu oscillococcinum si coryzalia. In plus noi am facut si un tratament de prevenire tot cu oscillococcinum,1 doza/sapt timp de 6 sapt.Si sa nu uit: vit. C timp de 10 zile ( cate o fiola/zi).Tusea o tratam cu sirop de muguri de pin/patlagina.
Curaj! Nu trece chiar asa usor, dar cu oscillo opresti raceala din evolutie.
Sa fiti sanatosi!


matildasep
Si noi avem aceasi pb., ne curge nasul si stranutam. Am luat de pe aici, ambroxol picaturi, pt. stranut, oscilococcinum care nu-i place, desi e dulce, si noaptea i-am pus in patut karvol, a dormit f. bine. Si am mai folosit spray apa de mare, si vibrocil pt. nas.
pare ceva mai bine, dar nu vrea sa bea si sa manance nimic.
Lori, cum i-ai dat vit.C ? cu apa, pe nemancate? A mea nu vrea sub nivi o forma


cosmi1975
draga mea noi am racit la 2 luni si din pacate nu am reusit sa scapam fara antibiotice dar daca continua sa fie la fel fugi la dr . pupici
matildasep da i vit c in putina apa


merry_p_s
Matilda!Sti sa te uiti in gat?S-ar putea sa fie mai mult decat nasucul-rosu in gat daca zici ca nu bea si nu mananca.Ar trebui sa ti-l vada medicul sa nu stai pana face febra ca sa-ti dea antibiotic puternic.Totusi da-i nurofen si panadol.Nurofenul este antiimflamator .Mie mi-a recomandat alternativ:azi nurofen-panadol-nurofen(deci de 3ori/zi)maine panadol-nurofen-panadol si asa 3 zile chiar daca nu a facut febra.Sanatate si pupici


lori99ursu
Matilda, i-am dat o fiola de 5 ml in fiecare zi, dupa prima masa, nu pe stomacul gol. Important este sa i-o dai pana pe la ora 5 dupa-amiaza(scrie si pe prospect) nu mai tarziu, ca s-ar putea sa aveti probleme cu stomacelul. Din fericire, puiul meu o primeste cu lingurita. Incearca cu ceai sau apa.
Du-te si la doctor mai bine, sa nu aiba ceva in gatut.
Sanatate multa!


matildasep
Multumesc fetelor. Am incercat sa ma uit in gatul ei si nu sta deloc. Nu cred sa aiba rosu in gat pt ca mananca fructe,si iaurt. dar nu vrea sa i-a sub nici o forma medicamentele. I-am dat nurofen si panadol cu siringa si daca a luat jumatate. si oscilo. la fel , i-am dizolvat in putina apa si nu-l vrea, i l-am dat in gura direct si le da afara. M-a disperat zileele astea nu vrea nimic. legumele cu carne deloc, doar fructe si astea le rontaie singura.


sinzi_ana
Anda, daca nu face febra si nu isi pierde pofta de mancare, sau e apatic...nu te ingrijora...
E normal sa mai raceasca si ei din cand in cand...in fond asa isi construiesc imunitatea!!!
Si nu cred ca a racit ca l-ai scos in maneca scurta...poate a intrat in contact cu copilasi care erau un pic raciti sau cu adulti...
Din proprie experienta iti spun ca copilasii nu racesc din cauza ca au o bluza in minus!!!

Curaj...da-i oscilococcinum in continuare,mai multe fructe care au continut de vit C (daca i-ai introdus pana la varsta asta) sau suc de fructe facut de tine (dar nu il diversifica acum daca nu ai facut-o pana acum). Daca nu il doare nimic (adica se comporta normal, nu plange fara motiv, nu e apatic, nu i-a scazut pofta de mancare) nu vad rostul nurofenului...
Si sa iesi la plimbari cu el in aer curat dar sa nu intre in contact cu altii copilasi sau adulti...


Darry
Imi pare tare rau ca esti in situatia asta. Si David a racit acum cateva saptamani dar l-am tratat,pana a doua zi nu a mai avut nimic. Ceaiul cald de musetel si compresele cu otet si masajul pe tot corpul i-au ajutat foarte mult. I-am dat si paracetamol supozitoare la recomandarea medicului pediatru si i-a facut bine. Cu Nurofenul noi am avut o experienta neplacuta... l-a agitat foarte tare si nu a reusit sa mai adoarma pana la ora 3 jumatate dimineata. Tot medicul l-a prescris dar de la un lat medic am aflat ca nu este recomandat copiilor care de felul lor sunt mai agitati, asa cum este David. In cazul in care vei incerca metoda noastra sper sa tina si la voi. Insanatosire grabnica! Darry


ligia13
Mai e bun si ajuta si la refacerea poftei de mancare sirop cu echinaceea, propolis si catina!

Sanatate , sper ca de ja v-a trecut

Mergi la inceput