preparate din carne de miel

preparate din carne de miel | Autor: tumpi

Link direct la acest mesaj


Miel cu sos de iaurt condimentat
Amestecati 300 ml iaurt simplu cu 1 lingurita faina sau malai.Adaugati, amestecand, 2 catei de usturoi zdrobiti,1/2 lingurita pudra de ghimpir, 1 lingurita seminte de chimion prajite, 1/2 lingurita de nucsoara macinata, 1 lingura boia de ardei.Puneti 8 cotlete de miel intr-o tava si turnati deasupra sosul.Lasati sa stea 2 ore.Indepartati sosul de pe miel si puneti-l intr-o tigaie.Frigeti pe gratar cotletele de miel pe ambele parti, la temperatura inalta.In aceat timp, fierbeti sosul la foc potrivit timp de 3 min..Adaugati 25 g nuca de cocos rasa.Fierbeti, amestecand inca 1 min..Asezonati si adaugati, amestecand 2 linguri de suc de lamaie si 2 linguri de coriandru tocat.Serviti cu cotlelele de miel.

Se poate servi cu garnitura de orez.

Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de adi69


drob de miel
Maruntaiele de miel se spala ,curata de pielita si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert se racoresc si se toaca marunt.Se adauga o ceapa mare sau chiar doua,tocata marunt,doua oua si vre-o sase legaturi mari de verdeata (3 patrunjel si trei marar),tocate.se pune intr-otava unsa cu unt,se unge cu ou batut si se coace la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Eu folosesc robotul si pun la un loc ceapa si maruntaiele si le toc pana se fac aproapa ca o crema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de camelia

Se caleste ceapa in ulei, adaugi putina boia de ardei dulce si coastele de miel, torni apa si lasi la fiert.Cand carnea e aproape fiarta, adaugi cartofi curatati de coaja si taiati felii si lasi sa fiarba in continuare.Condimentezi dupa gust, adaugi patrunjel verde tocat si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de ariadne

reteta de drob
maruntaiele de la miel( inima, ficat,rinichi, plamani), 5 cepe, 1 morcov, 4 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, o legatura marar si una de patrunjel, 6 oua, sare, piper, 200 ml ulei, prapor.

maruntaiele se fierb in apa cu sare, impreuna cu o ceapa si un morcov.
cand au fiert se toaca marunt cu cutitul( sau date prin masina).
separat se innabusa in ulei 4 cepe tocate marunt, cand sunt gata se adauga 4 legaturi de ceapa verde taiate si ele marunt( cu cozi cu tot), cele 2 legaturi de usturoi verde, legatura de patrunjel si cea de marar. evident tocate toate marunt.
se amesteca bine fara a le lasa sa se prajeasca, se potrivesc de sare, piper si apoi se amesteca cu maruntaiele si oualele batute( separat, nu pe foc).
se inveleste in prapor, se aseaza intr-o forma care merge la cuptor.
daca nu gasesti prapor poti folosi foaie de placinta sau se tapeteaza forma cu unt si pesmet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de veronicai
DROB DE MIEL

ingrediente :

500 g de maruntaie , 2 oua ,1 felie de paine , 1 lingura de smantana , 1 lingura de verdeata tocata , 2 fire de ceapa verde , sare ,piper , 1 lingura de untura .

Se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel ( inima , ficatul , plamanii ) Se adauga ouale , putin miez de paine muiat an lapte , sare , un praf de piper , smantana si verdeata multa : marar , patrunjel si ceapa verde , tocata marunt cu o parte din cozi . Se spala prapurul bine , an mai multe ape . Se unge putin cu unura o tigaie cu margini joase .
Se antinde prapurul an tigaie ,astfel ancat sa ramana mult si pe margini si sa poata fi antors deasupra peste umplutura . Se pune umplutura peste prapur an tigaie , se aseaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceiasi grosime si se antorc marginile prapurului deasupra . Se serveste antreg sau se taie felii .

DROB DE MIEL IN ALUAT

Pt. tocatura aceleasi cantitati ca mai sus , pt. aluat : 1 ou , 150 g faina , 1 lingura de untura sau de unt , sare .

Drobul poate fii anvelit an aluat an loc de prapur . Se pregateste tocatura ca mai sus . Se face aluat fraged din ou , faina si unt sau untura .Se antinde o foie ca de taitei . Se aseaza an tigaia unsa cu unt sau untura . Se pune umplutura antr–un strat de grosime egala . Se
antorc marginile potrivind sa nu vina prea mult aluat unul peste altul . Se unge cu ou si se da la cuptor .

Drob de miel

Ingrediente: Un prapur de miel; maruntaiele unui miel; ceapa verde 4-5 fire; marar - o legatura; patrunjel - o legatura; 3 galbenusuri de ou; un ou intreg; lapte (rece) - o lingura; grasime1/2 lingura; piper si sare - dupa gust.

Se pun la oparit maruntaiele; inima, ficatul, plaminul si rinichii. Dupa ce au clocotit de citeva ori, se pun la un tocator de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie cu cutitul in bucati mici si acestea la rindul lor se toaca cu satirul cit se poate de marunt.

Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ceapa verde, frunzele de marar si patrunjel taiate marunt, galbenusurile de ou, oul intreg, sare si piper dupa gust, laptele rece (sau apa), si se amesteca totul bine. Pe o planseta se intinde prapurul de miel, iar in mijlocul lui se pune toata compozitia; i se da o forma rotunda si apoi se inveleste in prapur.

Se incalzeste bine o tavita, se pune grasimea si cind se infierbinta, se asaza drobul. Tavita se introduce in cuptor; pe parcursul frigerii, drobul se stropeste din cind in cind cu grasimea din tava pina ce serumeneste bine.

Se serveste cald, cu salata verde si cu garnitura d piure decartofi sau de cartofi prajiti. Se poate servi si rece, ca gustare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de rachel


Drob de miel.
Ingrediente : maruntaiele de la un miel ( inima , ficatul ) si prapurul, 3 oua, sare, piper, 1 ceapa, marar, patrunjel, 1 lingura unt, salata verde.
Se fierb maruntaiele si apoi se toaca marunt.Se adauga ceapa si verdeata , deasemenea tocate marunt. Se amesteca cu oul, putina sare si piper.Se intinde prapurul. Se pune tocatura inauntru si se acopera cu marginile . Se pune in unt si se prajeste drobul pe ambele parti sau se coace in cuptor.
Se serveste cu salata verde.
Se pot adauga la tocatura doua oua fierte tocate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postata de claudia a

Drob de miel!

Eu fac drobul asa:

- maruntaiele de la miel, daca mielul e mic atunci mai cumpar 1 kg de ficat de porc si o inima!
- Vreo 5-6 legaturi de ceapa (cu cat e mai multa ceapa si marar cu atat este mai bun);
- 2-3 legaturi de marar mari;
- 8-9 oua;
- o legatura usturoi proaspat;
- delikat, piper;
- un prapur sau foi de placinta pentru fundul tavii;
- ulei pentru uns tava si de pus vreo doua linguri pe deasupra.

Se fierb maruntaiele cu sare, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se taie martuntel ceapa, mararul si usturoiul se amesteca cu maruntaiele, cu ouale, delikat si piper; se aseaza prapurul in tava unsa cu ulei, se aseaza compozitia, se mai torna putin ulei pe deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (cca. 1 ora)….

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de cristina

ciorbita de miel
Pun carnita la fiert (coastele sunt ok), separat calesc ceapa verde, patrunjel, marar, un pic de morcov ras in putin ulei. Le pun apoi in oala sa fiarba cu carnita. La sfarsit pun bors, zdrente din ou si "bomboana de pe tort"- leustean verde. Eu stiu ca la ciorba de miel nu se pune bulion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de coryna

carne de miel cu os-2,3 morcovi;
- 1 telina mica
- 1-2 pastirnac;
-2 cepe (sau 3 legaturi ceapa verde)
- 100 gr orez
- 200 ml smintina
-2 legaturi verzituri(stevie, loboda)
- 20 boabe piper
- 1l bors
- 2 oua
- 2 legaturi verdeata
- sare.

se taie carnea de miel in bucati potrivite polonicului
se taie marunt zarzavatul: morcovii, pastirnacul, telina si ceapa
se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 l de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita sare (sa se inchege spuma)
se spuia o pauzaste
dupa o ora de fert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata
se da borsul intr-un clocot
dupa alte 20 minute se adauga si borsul( cam o jumate de litru, normal, sau 1 l daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote
se ia de pe foc se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba si se sareaza
se presara leustean si tarhon tocate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de olimpia

Friptura de miel la cuptor

-2kg de pulpa de miel
-sucul si coaja de la o lamaie
-2 catei de usturoi taiati
-1 lingurita de rozamrin
-3 felii de costita taiata cuburi
-1 kg cartofi,taiati rondele

1. Preincalziti cuptorul 200C.Ungeti carnea cu sucul de lamaie si presarati-o cu usturoi, rozamarin,costita, sare si piper.
2. Asezati cartofii intr-o tava, presasarati sare si piper si deasupra asezati carnea.
3. Dati la cuptor timp de 1 ora,avand grija ca la jumatatea intervalului sa intoarceti cartofii(trebuie sa se rumeneasca uniform)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pstat initial de ela

marinata pentru miel
se pun 2 linguri mustar, suc de rosii si vin (de preferat rosu) in parti aproape egale (vin mai mult), delikat, piper, rozmarin - merge f. bine la miel, si eu mai pun si un pic de cimbru. Se pun si 2-3 catei de usturoi feliute subtiri sau - pt. cine vrea - toaca un fir de usturoi verde pe care il pune la sfarsit de tot, cand e friptura aproape gata!
Ce mai punea mama in tava - si sunt incantat ca am gasit si eu aici - erau vrea 4-5 arpagici (nu stiu sa le zic altfel) curatati si putin crestati - dau o aroma deosebita!

Cam 3 sferturi din sosul asta - ca e impropriu zis marinata - se pune de la inceput - cu restul se mai "mazgaleste" friptura pe parcurs. Daca va ramane sos - puneti-l in tava dar cat sa mai fiarba si el putin - ca altfel e cam pregnant gustul de suc de rosii!

Nu iese doar f. gustoasa ci si f. aspectoasa si sosul merge perfect cu cartofi noi fierti cu putin sare!

Mergi la inceput