saramura si ciorba de peste

saramura si ciorba de peste | Autor: Freia

Link direct la acest mesaj

Cine imi spune si mie va rog cum se face saramura de peste si ciorba de peste sa o satisfac pe fimea si pe taicasu si sa imi relaxez neuronu.

multumesc,

daca a mai fost atentionati-ma sa imi inchid subesctu

Freia si Alexa


Intram in legalitate


www.afsolutions.ro/help-ema/despre.php" target="_blank">Sa ajutam la terapia pentru Ema

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Saramura de peste

Ingrediente pentru 8 portii - 2 kg peste, 50 ml ulei, 4 rosi, 1 legatura verdeata, boia de ardei, sare, ardei iute, dupa gust.
Mod de preparare Pestele cu solzi, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Se coc si rosiile pe gratar. Saramura se pregateste cu apa calda, rosiile decojite si zdobite, ulei, boia, ardei iute taiat marunt; se lasa sa fiarba si se adauga peste pestele fript (se da jos crusta de solzi arsa), continuand fierberea inca 5 minute. La servire se adauga verdeata taiata marunt.
Nota: cand pestele depaseste 400-500 g se portioneaza. Dupa preferinta se poate servi si cu usturoi.

Ciorba de peste

1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama devarza, zeama sau sare de lamiie, sau otet, leustean, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert. Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne,atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.


Mereu alaturi de voi.


"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

sa traiesti. incercam seara asta reteta.

Freia si Alexa


Intram in legalitate


www.afsolutions.ro/help-ema/despre.php" target="_blank">Sa ajutam la terapia pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Eu la saramura mai pun si unul sau doi ardei rosii pe gratar cu pesele si rosiile. Apoi le tai marunt la saramura, da un gust mai bun si o face mai bogata, nu asa zeama lunga... ardeiul iute il pun si pe el pe gratar si il coc.
sa aveti pofta!

ps... mi-ai adus aminte de gratarele pe care le faceam la noi in curte, cu Alin. Era specialitatea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

quote:
Originally posted by Freia

sa traiesti. incercam seara asta reteta.

Freia si Alexa


Intram in legalitate


www.afsolutions.ro/help-ema/despre.php" target="_blank">Sa ajutam la terapia pentru Ema


sa imi spui cum au iesit


Mereu alaturi de voi.



"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Saramura de crap din Delta , mai buna nu exista

Iei un crap proaspat la 3 kg pe care il tai pe spate (dupa ce i-ai taiat capul bineinteles )Ii desprinzi coastele de coloana (iese ca o farfurie mare ) Il scoti matele si il speli (daca ai posibilitatea ia unul de Dunare nu se compara cu cel de crescatorie ). Il freci cu sare de-aia de muraturi pui cu tot cu solzi la gratar pe partea cu solzii . mai pui la gratar si cateva rosii , ardei , . , o ceapa .Separat taie marunt cativa ardei rosii picanti.Ideal este sa aveti o oala mare si cu 10 min inninte de a fi gata , puneti-o cu gura in jos peste crap ca sa se faca la fel peste tot.( se innabusa ) Separat se pregateste saramura -apa , rosiile curatate de pielita , ardeii curatati , cateva fire de ceapa . ardeii iuti maruntiti , sare mai putintica (e si pestele sarat).
Cand e gata pestele , puneti-l in oala cu saramura pregatita si taie si 2-3 bucatele de usturoisi da-le un clocot.La sfarsit pune verdeata (in special patrunjel ).
Nu poti s-a pregatesti in casa , trebuie foc cu carbuni sau lemn.
daca faci ai sa vezi diferenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Saramura de macrou
pestele curatat si spalat se aseaza pe gratarul incins presarat cu sare mare sau pe o tabla -de prefeinta-si se coace.Se aseaza intr-o cratita si se tine acoperit pana se termina de prep. tot pestele.separat se pune la fiert apa cu mirodenii:cimbru piper putin ardei iute uleisi otet.Treuie sa fie mai acra caci trage pestele.Se toarna peste pestele copt si se fiebe cam 10 min.se lasa acoerit cam 20 30 min.se adauga usturoi strivit la 10 min dupa ce sa fiert.se serveste cu mamaliga sau cu paine.pestele nu se usuca prea tare la copt. Ciorba de peste ideal din mai multe sortimente de peste:caras ,crap ,stiuca,lin ,salau,somn.Dar mrerge si dintr-un singur fel.se pune apa la fiert si se curata zarzavatul:ceapa,cartofi,ardeisi rosii.se pun la fiert in apa clocotita si se fierb cam pe treisferturi se adauga otet 1-2 linguri dupa gust si cantitate si se pune pestele curatat si spalat-nu tinut mult in apa,caci pierde gustul.se fierbe pestele cam 10 min. pana se ridica la suprafata.Se presoara leustean verde sau uscat.se prep. mujdei de usturoi din usuroi stivit si presarat cu sare fina se amestece putin pana devine cleios apoi se freaca cu ulei cate putin ca la maioneza pana se ingroasa si sporeste.se adauga putin otet sai taie iuteala si grasimea si putina apa rece.Se scoate pestele pe un platou cu cartofii din ciorba si se servesc cu mujdei.dupa aceea se mananca zeama asezonata cu 1 lingurita de mujdei . Asa se face pestele in delta.Este delicios.pofta mare.

Mergi la inceput