Timballo
Fetele, ziceti-mi care stiti cum se face reteta asta, va rog!
Stiu ca-s paste cu ceva, dar nu stiu cu ce. Si nici ce paste merg.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Raspunsuri
michelle7 spune:
nu stiu daca e reclama linkul asa ca copiez reteta si-ti dau si linkul in cazul in care se la mine vreun moderator
timballo di maccheroni
ing.pentru 4-6 pers.
300 g macaroane(pasta scurta)
1 cepusoara
ulei masline extra vergine
200 g carne tocata
800 g rosii
1 foaie dafin
30 g pecorino fresco
120 g scamorza
3 lingurite besciamella
2 felii prosciutto cotto
busuioc
mod de preparare:
tocati ceapa si frigeti in 2-3 linguri de ulei si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase(gogoloaie ) si sa capete o culoare frumoasa;intre timp decojiti rosiile si scoateti semintele,dupa care le taiati grosolan;puneti rosiile impreuna cu carnea,amestecati,adaugati dafinul si busuiocul,coaceti la foc moderat pentru o ora,amestecand din cand in cand;sarati la jumatatea coacerii.fierbeti pasta al dente(f.putin)si conditi cu jumatate din salsa si toata besciamella.radeti pecorino si taiati cubulete scamorza si prosciutto.incalziti cuptorul la 200 grade.ungeti cu ulei un vas;puneti un strat de pasta in vas,presarati cu pecorino si scamorza,dupa care cu prosciutto.continuati alternand ingredientele,terminand cu scamorza si pecorino;bagati la cuptor cca 30 min si lasati sa se odihneasca un pic inainte de a scoate din vas
sfat:pentru a reusi sa il scoateti usor din forma(timballo) acoperiti fundul vasului cu hartie de copt sau folie de aluminiu unsa pe ambele parti cu ulei
aici ai mai multe variante de timballo
http://www.culinar.ro/forum/lofiversion/index.php/t9209.html
miria_cristina spune:
Multumesc mult!
Am sa ma apuc sa-l fac ca am deja "comanda" facuta!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."