Uniformele obligatorii?!

Uniformele obligatorii?! | Autor: lena

Link direct la acest mesaj

Cu mare surprindere am citit astazi pe forumul bbc despre o idee "mareatza" de care noi, generatia soimilor patriei si pionierilor am avut parte unii toata perioada scolii de la 7 pana la 18 ani, altii mai putin, altii poate deloc...cert este insa ca istoria se pare se repeta, de data asta ideea a incoltit pe fondul divergentelor sociale si religioase in Germania, anexez aici linkul:

uniforma scolara

ce parere aveti, ar fi o idee buna, in Romania, Europa, Statele Unite, indiferent unde??!!

ce e scris in engleza e foarte putin si zic eu intelege oricine, daca trebuie sa traduc, numai sa-mi spuneti si o fac imediat.

Lena si t-rex Freya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Lena, discutia a pornit de la doua probleme: prima, care mie mi-i se pare importanta: parintii au mari probleme sa tina in friu cheltuielile pt imbracamintea copiilor. Aici ca elev daca nu te imbraci cum se imbraca ceilalti cu tricouri adidas si blugi de la nu stiu ce firma, pantofii de sport de la alta, etc, nu esti acceptat si esti tinta rautatilor. Iar produsele de firma sunt cu mult mai scumpe decit cele normale. Sa stii ca sunt multi care nu isi pot permite asemenea cheltuieli, mai ales avind copii in crestere. Tot timpul e un concurs intre copii care se imbraca mai la moda si mai de firma...

A doua problema: limitarea tinutei "islamice" la fetite. Asta mi-i se pare aiurea ca prin introducerea uniformei sa se incerce a lupta impotriva (pre)judecatilor religioase. De curind la o scoala din Bonn au venit doua fete cu "burka", adica imbracate in negru cu val pe fata.


Cam atitea stiu despre discutia asta, dar nu cred sa se ajunga la generalizarea uniformelor prea curind, mai ales din cauza liberataii fiecarui Land.

-------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

aschiutza, da inteleg perfect si aici e la fel...ideea este ca eu una as fi de acord, asta evident daca mi s-ar cere parerea...cu introducerea uniformelor, tin minte ca desi pe vremea lu'Ceasca, deci cu uniforme si tot se faceau diferentieri intre cei care aveau bani si cei care nu...exista nomenclatura...sa nu uitam ca in primul rand scoala este pentru a ne educa, si nu pentru a ne etala, zic eu...oricum ca idee, de ce inca anumite scoli cu renume chiar au uniforma obligatorie, asta asa ca cireasa e pe tort??!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Articolul de pe t-online.de e aici,pt cei care stiu germana:
http://onnachrichten.t-online.de/c/78/33/24/7833242.html

In linii generale,se scrie cam ce a zis si Aschiutza,tinerii sunt mult prea preocupati de haine,incearca sa vina cu haine cit mai provocatoare si mai scumpe.Un exemplu,un elev este in stare sa-si dea toti banii din pusculita pt o pereche de jeans...de firma .

Parerea mea e ca nu e o idee rea ,o sa fie mai putine burti goale(cum scrie in articol )si poate elevii se apuca mai serios de invatat avind in vedere ca le lipseste un stres"cu ce sa se imbrace la scoala sa fie ".





Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Si eu as fi de acord cu reintroducerea uniformelor scolare tocmai din cauza diferentelor sociale .

Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm
We are:
http://ingerifaraaripi.8k.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Initial creeata de lena
ce parere aveti, ar fi o idee buna, in Romania, Europa, Statele Unite, indiferent unde??!!



Scuze pt cei care au mai citit povestea asta, ca am mai scris-o pe undeva. Copilul meu a avut uniforma la scoala in Dallas, TX. Scoala publica - e drept, cotata ca foarte buna. Si nu in acceptiunea comunista a uniformei, ci erau cateva culori acceptate si se indicau anumite articole vestimentare care erau acceptate. Pe alea le cumparai in culorile respective. Copilasii aratau foarte ingrijit si se elimina gandul "cu ce imbrac copilul maine" Vinerea aveau "spirit wear" si aveau voie cu jeansi si cu tricouri cu mascota scolii. Am primit si cataloage de la scoala cu uniforme foarte frumoase, insa ceva mai scumpe (inscriptionate cu sigla scolii, calitate buna, etc). Una peste alta mie mi s-a parut foarte bine si imi placea tare mult cum ii statea lui Vlad in uniforma, avea ceva care ii dadea un aer dragalas-serios si il diferentia ca scolar.
Aici la scoala arata ca niste papagali si nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi mai tarziu (deja doreste telefon mobil de ziua lui pt ca numai el si cu inca o fetita nu au in clasa - clasa I.)

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Si aici in Uk se poarta uniformele. Obligatoriu papuci de culoare neagra la scoala, nu adidasi sau tocuri, iar uniforma este compusa la mai toate scolile dintr-un pulovar de o culoare care reprezinta scoala cu emblema scolii brodata intr-un colt si tricou la fel pentru vara, iar partea de jos fetele fusta si baietii pantaloni lungi, ambele gri sau negre. Si aici fetele musulmance poarta pe cap pe langa uniforma respectiva valul, multe isi acopera numai parul si il strang in valul respectiv intr-un fel de coc. La gradinitza tot asa au uniforme si sunt tot asa numai ca fetitzele au un fel de rochitica in carouri si pe deasupra pulovarul respectiv, iar carourile sunt in aceeasi culoare cu pulovarul.
Mie mi se pare f bine asa. E simpla uniforma nu e incarcata sau ceva si mi se pare ca intradevar copii arata mai ingrijiti asa si mai frumusei decat imbracati in toate culorile si toate stilurile. Plus ca mai ales in Ro fetele poarta ori decolteu cat mai adanc si fuste cat mai scurte machiaj la greu mobilul tre sa il ai acum din fasa, iar baietii cu tricouri cat mai largi cu 5 marimi mai mari si lenjeria la vedere si pantalonii atarnand pe ei.
Deci eu as fi de acord si in ro sa se aplice asa ceva. Simplu si dragutz si mai ales ieftin. Nici parintii nu trebuie sa ch o avere cu uniformele. Normal ca la scolile mai "posh" sunt si uniforme mai scumpe si mai sofisticate.

------------------------
26+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Aici fiecare scoala are 2 culori plus alb (deci au copiii de unde sa aleaga ) dar numai pt. partea de sus a imbracamintei. Adica elevii au tricou/bluza/hanorac in culorile plus emblema scolii iar in partea de jos pantaloni sau fuste , in majoritatea cazurilor in culori asortate.

Dar si asa e loc (pt. cine vrea) pt. etalat pantaloni , fuste sau incaltaminte...sau genti de scoala (ghiozdane nu mai exista de mult... ).

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

La noi, democratia originala se implica si in tinuta elevilor. Moda este de tip "papagal", cum mai spunea cineva. Lipsa banilor accentueaza dezastrul, majoritatea copiilor apeland la improvizatii ieftine sau chiar la...lipsa sau micsorarea unor articole de imbracaminte.
Exista totusi scoli la care conducerea conditioneaza daca nu purtarea vreunei uniforme, macar purtarea unei tinute decente.
Fara a fi nostalgic, daca ar fi dupa mine, elevii ar purta uniforme.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Ar fi buna, tocmai ca sa se evite "parada modei" la scoala si, implicit, complexele unor copii si "aerele" altora.

Acu' depinde, ce fel de uniforma - daca e frumoasa si comoda - de ce nu?

Cred ca la noi, pur si simplu, cuvantul "uniforma" se asociaza cu niste culori si croieli oribile si cu epoca comunismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Si mie mi-au placut uniformele pe care le-am vazut in Anglia la diverse scoli, dar mi se pare importanta o chestie, sa nu fie fetitele obligate sa poarte numai fusta, sa poata purta si pantaloni. Eu una, care niciodata nu m-am dat in vante dupa purtarea fustelor, mi s-ar parea o corvoada si mi se pare enervant sa porti dres (in afara anotimpului foarte cald) toata ziua si sa nu-ti poti pune o pereche de pantaloni. Recunosc ca noi am fost foarte fericiti cand ni s-au scos uniformele dar in fiecare zi ma gandeam cu ce sa ma mai imbrac... asa ca eu zic ca fiecare scoala sa aiba uniforma ei dar sa se prezinte mai multe modele copiilor si apoi sa se voteze

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput