Prajitura cu iaurt sau tort cu iaurt!

Prajitura cu iaurt sau tort cu iaurt! | Autor: romana_74

Link direct la acest mesaj

Daca aveti reteta de prajitura cu iaurt sau tort cu crema de iaurt, va rog imparatsiti aici! multumesc!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tort cu afine si iaurt

Ingrediente: 150 g piscoturi tari, 125 g unt, 600 g afine, 9 foi gelatina, 400 g branza de vaci, 500 g iaurt, 125 g zahar, 4 lg. suc de lamaie, 300 ml frisca, 2 albusuri, 30 g fulgi de migdale

Se faramiteaza piscoturile si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul intr-o formã unsa cu margarina si se netezeste cu un cutit. Se pune 2 ore la rece. Se spala afinele si se face un piure.
Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza cu iaurtul si zaharul. Se amesteca gelatina dizolvata cu suc de lamaie si ½ din piureul de afine si se adauga peste crema de iaurt cu branza. Se pune 30 de minute la rece. Se bat spuma 200 ml frisca cu albusurile si se adauga totul peste crema.
Se adauga crema, apoi piureul de afine peste blat. Se inteapa crema de branza de cateva ori cu o furculita. Se pune tortul la frigider peste noapte.
Se indeparteaza inelul din jurul tortului. Se bate restul de frisca. Se orneaza tortul cu frisca si fulgi de migdale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tort de alune si fructe rosii

Ingrediente: 125 g unt, 185 g zahar, sare, 2 oua, 250 g faina, 200 g alune, ½ plic praf de copt, cate 250 g zmeura, capsuni si coacaze rosii, 1 plic praf budinca de vanilie, 500 ml lapte, 250 g iaurt, 2 plicuri gelatina rosie, 100 ml frisca

Se preincalzeste cuptorul (175°). Se amesteca untul cu 125 g zahar si sare. Se adauga ouale si se bate totul spuma. Se adauga faina, alunele si praful de copt. Se pune coca intr-o forma unsa cu margarina si se coace cca 35 de minute se lasa sa se raceasca si se scoate blatul din forma.
Se curata si se spala fructele. Se lasa sa se scurga. Se prepara budinca cu lapte si 60 g zahar. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu iaurtul.
Se pune un inel de carton in jurul blatului si se adauga crema. Se lasa sa se intareasca, apoi se adauga fructele. Se prepara gelatina rosie si se adauga peste fructe. Se pune 2 ore la rece. Se bate frisca spuma.
Se orneaza tortul cu alune si floricele din frisca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tort cu fructe de padure

Ingrediente:
Blat: 250 g fursecuri, 150 g unt, scortisoara, cuisoare macinate
Crema si ornat: 300 g fructe de padure congelate, 8 foi gelatina, 75 g zahar, scortisoara, 150 g iaurt cu fructe de padure, 2 lg. zmeurata, 800 ml frisca, 1 plic intaritor frisca

Se zdrobesc fursecurile si se framanta cu unt moale. Se adauga scortisoara si praf de cuisoare.
Pe un platou se aseaza un inel pentru torturi, se aseaza inauntru blatul si se niveleaza. Se lasa sa se intareasca la frigider.
Se decongeleaza fructele. Gelatina se inmoaie 5 minute in apa rece. Fructele se incalzesc intr-o oala impreuna cu zahar si scortisoara si se adauga zmeurata. Se ia vasul de pe foc. Se dizolva gelatina si se lasa sa se racoreasca putin.
Iaurtul se inglobeaza in compozitia de fructe. Se bat 600 ml frisca si se inglobeaza. Se repartizeaza pe blat crema de fructe si se niveleaza. Tortul se da la frigider 3-4 ore.
Se bate restul de frisca impreuna cu praful intaritor si se aseaza intr-un sprit. Se indeparteaza inelul. Se decoreaza tortul cu rozete de frisca, fructe de padure si fistic. Se serveste pudrat cu zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Iti dau eu o reteta pentru un tort excelent, mai ales pentru perioada de primavara si chiar pentru Paste. Ca sa o faci iti trebuie insa un inel pentru tort.

Tort cu iaurt si capsune

Ingrediente:
2 oua, 150 g zahar, un praf de sare, 2 pac. zahar vanilat, 50 g faina, 25 g amidon alimentar (se poate inlocui cu faina), 1/2 lingurita praf de copt;
8 foi de gelatina, 2 linguri dulceata de capsune, 500 g iart, 250 g branza dulce, 200 g smantana lichida, 500 g capsune, sucul de la o lamaie mica

Se separa ouale, se bat albusurile cu 75 g zahar, sarea si 1 pac. zahar vanilat, se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt. Aluatul obtinut se coace intr-o forma de tort (26 cm diametru) aprox. 20 min in cuptorul preincalzit la 175 C.

Se inmoaie foile de gelatina. Se amesteca iaurtul, branza, 1 pac. zahar vanilat, 75 g zahar si sucul de lamaie. Se bate smantana, se adauga gelatina si 3 linguri din amestecul cu iart. Apoi se adauga restul de amestec cu iaurt. Se tine crema 5 min. la frigider.

Dupa ce se raceste blatul se aseaza pe un platou si se inconjoara cu inelul pentru tort. Se unge blatul cu dulceata, se adauga crema si se tine cel putin trei ore la frigider, dupa care se orneaza cu felii de capsune.

Daca nu ai inel care sa "tina" crema pana se intareste cred ca poti sa incerci sa pui intai crema in forma tapetata ca folie de plastic si sa asezi apoi blatul. Dupa ce sta la frigider si se intareste, rastorni tortul (cu grija) pe un platou si ornezi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tort Olanda cu visine

Ingrediente: 450 g aluat de foi congelat, 15 g gelatina, 150 ml lapte, 1 lg. zahar pudra cu aroma de vanilie, 120 g zahar tos, 250 g iaurt, 750 ml frisca, 720 g compot de visine, 1 varf de cutit scortisoara, 3 lingurite amidon, 100 g gem de caise, sucul de la 1 lamaie, 1 lg. zahar pudra

Se tapeteaza cu hartie de copt 3 tavi. Se preincalzeste cuptorul (200-220°). Foile de aluat se lasa sa se decongeleze. Se formeaza apoi 2 grupuri de foi suprapuse. Cele 2 grupuri de foi se intind pe planseta sub forma a 2 dreptunghiuri mari. Se aseaza in tavi si deasupra se aseaza un inel pentru torturi. Se decupeaza cercuri la 1,5 cm distanta de marginea inelului. Din resturile de aluat se intinde a treia foaie de aluat. Toate foile se ung cu apa si se coc pe rand cate 20 de minute.
Se inmoaie gelatina in apa rece cca 10 minute. Se incalzeste laptele cu zaharul pudra cu aroma de vanilie si se toarna intr-un castron. Se dizolva inauntru gelatina si se inglobeaza iaurtul, apoi frisca batuta.
Se scurge compotul si se pastreaza sucul. Se incalzeste sucul cu scortisoara si 50 g zahar. Se adauga amidonul amestecat cu apa; se da in fiert si se inglobeaza visinele. Se lasa sa se raceasca.
Primul blat, copt si racit, se aseaza cu grija pe un platou si se inconjoara cu un inel de tort inalt de cca 5 cm. In interiorul inelului se spriteaza ½ din cantitatea de crema, sub forma a 2 cercuri concentrice si a unui disc in mijlocul blatului. Spatiile dintre ele se umplu cu compozitia de visine.
Deasupra se aseaza al doilea blat, bine racit. Se preseaza cu atentie, sa nu se rupa. Deasupra se repartizeaza cea de-a doua jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza.
Se incalzeste gemul de caise intr-o craticioara, apoi se strecoara si se aplica, folosind o pensula, pe cel de-al treilea blat. Se amesteca sucul de lamaie cu zahar pudra si putin suc de visine si se aplica pe al treilea blat, cu pensula. Se lasa sa se usuce si se taie in 12 felii, care se aseaza pe tort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tort de portocale si ciocolata

Ingrediente:
Blat: 5 oua, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf sare, 180 g faina, 1 lingurita praf de copt
Crema si ornat: 15 g gelatina, 4-5 portocale, 500 g iaurt cu vanilie, 1 lg. lichior de portocale, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 800 ml frisca, 200 g ciocolata, 2 plicuri intaritor pentru frisca, 100 g migdale tocate

Se bat galbenusurile cu 2 lg. apa fierbinte. Se inglobeaza 70 g zahar, zahar vanilinat si sare si se amesteca pana devine crema. Se bate albusul cu restul de zahar: o treime din cantitate se inglobeaza in crema de galbenus. Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna deasupra, in ploaie; se adauga restul de albus si se omogenizeaza. Se preincalzeste cuptorul (175°).
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se coace 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie gelatina. Se desfac in felii 3-4 portocale. Se amesteca iaurtul cu lichior, zahar si zahar vanilinat. Se dizolva gelatina si se toarna in fir subtire in compozitia de iaurt. Se lasa la rece 30 de minute.
Cand compozitia de iaurt incepe sa se raceasca, se bat 400 ml frisca si se inglobeaza. In ½ din cantitatea de crema de iaurt se inglobeaza feliile de portocale. Se topesc 100 g ciocolata si se inglobeaza in restul de crema.
Blatul se taie pe 3 nivele. Nivelul inferior se acopera cu crema de portocale. Se aseaza deasupra nivelul intermediar de blat si se acopera cu crema de ciocolata. Deasupra se aseaza nivelul superior de blat si se da la rece cca 4 ore.
400 ml frisca se bat cu intaritor si cu trei sferturi din cantitate se acopera tortul. Restul de frisca se spriteaza pe tort sub forma de rozete. Se decoreaza tortul cu migdale si ciocolata rasa. Rozetele de frisca se acopera cu felii de portocala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Va multumesc fetelor! Sunteti extraordinare!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput