Sotia m-a inselat

Sotia m-a inselat | Autor: geosorin

Link direct la acest mesaj

Sunt pierdut, nici macar nu stiu de unde sa incep. Poate ar fi mai bine sa incep prin a va saluta pe voi toti care imi cititi mesajul. Sunt un nou venit pe acest forum si sper sa gasesc suflete care sa ma indrume in decizia pe care trebuie sa o iau, indiferent daca ma va durea parerea voastra sau nu ; mai mult decat durerea suferita acum cateva zile nu se poate.
Mi-am cunoscut sotia in vara anului 1994, o domnisoara plapanda si firava dar in acelasi timp activa si plina de viata. Relatia noastra a inceput sa ia contur si dupa 3 ani am hotarat sa ne casatorim. Ea era din familie de pocaiti dar asta nu ma deranjat deloc ba mai mult aveam 'siguranta' ca vom fi un cuplu fericit gratie seriozitatii si onestitatii de care dadea dovada ea si familia ei (tin sa precizez ca viata parintilor ei poate fi data ca exemplu pozitiv in orice domeniu).
Luna de miere a trecut ca un fulger si iata-ne confruntati cu nevoile din viata de zi cu zi. Dupa cateva luni am hotarat sa ne stabilim in belgia; zis si facut. Eu plec inainte sa pregaresc terenul (chirie, loc de munca, etc.), iar ea ramane sa isi ia permisul de conducere si sa lichideze societatea pe care o aveam.
Totul s-a aranjat de minune, eu ma intorc inapoi in romania imi iau sotia si ne luam ramas bun doar de la familia ei (parintii mei fiind trecuti in nefiinta cu cativa ani inainte de casatoria noastra).
Au trecut aproape 9 ani de casnicie si in toti acesti ani, am avut dificultati din punct de vedere sexual ea nefiind dispusa sa raspunda nevoilor mele de barbat si sot. Am incercat sa fiu mult mai romantic(flori, lumanarele,etc) sau sa prelungesc la maxim preludiul dar in zadar, apoi vazand ca nu merge cu nimic am inceput sa avem certuri pe tema aceasta insa eu nedorind sa imi pun cuplul in pericol "din cauza mea pentru ca mie imi trebuie sex" am inceput sa ma resemnez cu gandul ca sotia mea este o femeie careia nu ii place sa faca dragoste, multumindu-ma doar cu vorbele ei prin care imi spunea mereu ca ma iubeste si si-ar da viata pentru mine; de multe ori va rog sa ma credeti ca imi era de ajuns numai afirmatia aceasta pentru ca sa trec cu vederea ca nu facem dragoste.
In toti acesti ani de chin pentru mine ca barbat, nu am inselat-o nici odata desi am avut ocazia de nenumarate ori, nu vreau sa ma laud dar lumea imi spune mereu ca sunt un barbat frumos si ca sotia mea nu m-ar merita ceea ce ma doare cand spun lucrul acesta.
Acum doua saptamani, primesc un telefon de la sotia unei cunostinte care imi spune ca sotia mea si sotul ei isi schimba multe mesaje, ceea ce m-a infiorat.Nu vreau sa intru in amanunte, imi iau sotia la rost si aflu ca defapt ea ma inseala de aproape doi ani cu acea persoana. Apoi ii cer sa imi spuna daca mai are ceva pe suflet si atunci descoper o alta fata necunoscuta a sotiei mele.Imi marturiseste ca m-a inselat cu insrtuctorul de la scoala de soferi in timp ce eu plecasem in belgia .Dati-va seama dupa cateva luni de la cununie, apoi ca m-a mai inselat cu alti doi aici in belgia .
Nu mai pot suporta, nu am cui sa cer un sfat.
Toata viata petrecuta impreuna nu a fost decat minciuna din partea ei, iar eu i-am satisfacut orice capriciu.
Imi promite ca nu are sa mai calce gresit dar eu nu mai am incredere in ea, sunt prea ranit in suflet.
Nu stiu ce sa fac, sa divortez si sa imi refac viata sau sa raman cu ea riscand sa ma faca iar sa sufar
Ajutati-ma va rog frumos
Dati-mi un sfat, Voi ce ati face in locul meu?

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi istoria casniciei mele si contez pe sfaturile voastre




Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

divorteaza, e destul cat a facut ca sa nu mai speri intr-o revenire..si viata merge inainte!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Geo singurul sfat pe care indraznesc sa ti-l dau e sa nu mai fi atat de ingaduitor. daca taci si inghiti prea mult ajungi sa fii calcat in picioare. daca as fi in locul tau , sa ma insele sotul si in acelasi timp ar refuza sa mai imparta patul cum mine as folosi asta impotriva lui. adica , fa-o geloasa, stai mai mult in oglinda, parfumeaza-te mai tare. intreab-o de 10 ori daca iti sta bine cu hainele pe care esti imbracat. dupa aia spune-i ca mergi in oras la bere cu un prieten si intoarce-te acasa cu un zambet larg pe fata si intra imediat sa faci dus. dupa aia stai pe canapea cu un zambet satisfacut si cu o privire visatoare. daca te iubeste si nu vrea sa te piarda va devenii geloasa si va cred ca o inseli. o femeie care simte ca-si pierde barbatul de obicei isi schimba atitudinea cu 180 grade.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

tu ce vrei, de fapt?
vrei sa-ti continui casnicia?
vrei sa o parasesti?

crezi ca ai putea sa treci peste aceasta trauma, si sa mai puteti fi vreodata fericiti?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geosorin spune:

quote:
Originally posted by Elise

tu ce vrei, de fapt?
vrei sa-ti continui casnicia?
vrei sa o parasesti?

crezi ca ai putea sa treci peste aceasta trauma, si sa mai puteti fi vreodata fericiti?

Elise



Draga Elise, problema este ca nici eu nu stiu ce sa fac, daca continu casnicia risc sa o mai patesc probabil, daca imi refac viata cu alta am sa fiu atat de gelos cu eventuala persoana am sa o urmaresc la fiecare pas si probabil tot timpul o voi banui ca a facut ceva incat imi voi face viata mea si viata ei un calvar de nesuportat, toate acestea pentru ca am acordat incredere deplina unei persoane care si-a batut joc de existenta mea spunand ca ma iubeste la nebunie si de foarte multe ori aratandu-mi aceasta
Daca as putea trece peste aceasta trauma, rana este prea proaspata ca sa imi pot da seama. poate cu ajutorul vostru al tuturor voi putea, se spune ca timpul vindeca orice rana.

Insa as dori sa stiu ce femeie iti poate declara dragostea cu atat de mari cuvinte si sa te insele totusi ?????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabél spune:

Si cum a marturisit totul? Asa, pur si simplu? Scuze pt intrebare, dar sunt putin cam... nedumerita... in tot acest timp in care te insela (cu atatia barbati) cu tine nu facea dragoste? Nu stiu, e cam delicata situatia... Poate nu sunteti compatibili? Intr-o casnicie conteaza si compatibilitatea sexuala, nu spun ca trebuie pusa pe primul plan, dar este importanta.
Cred ca numai tu poti hotara daca relatia voastra merita a fi continuata sau nu. Crezi ca poate fi schimbat totul asa, radical? Crezi ca ai putea trece peste aventurile sotiei si sa o poti privi in ochi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geosorin spune:

[quote]Originally posted by Isabél

Si cum a marturisit totul? Asa, pur si simplu? Scuze pt intrebare, dar sunt putin cam... nedumerita... in tot acest timp in care te insela (cu atatia barbati) cu tine nu facea dragoste? Nu stiu, e cam delicata situatia... Poate nu sunteti compatibili? Intr-o casnicie conteaza si compatibilitatea sexuala, nu spun ca trebuie pusa pe primul plan, dar este importanta.

A marturisit pentru inceput doar ultima aventura, apoi timp de trei zile tot imi mai adauga ceva pana mi-a spus totul(daca nu minte ca a spus totul), arzandu-ma de viu ca pe un rug in tot acest timp, cred ca poti sa iti dai seama ce am simtit. Vreau sa stiti ca nu sunt un timid dar pur si simplu toate astea s-au intamplat fara ca eu sa cred ca le-ar putea face, desi am avut de mai multe ori banuieli m-am gandit ca daca eu nu o insel pe ea, avand un motiv, atunci nici ea nu o va face.
Un motiv care l-a invocat este ca prima data m-a inselat pentru a vedea cum este cu alt barbat deoarece spune ca o durea cand faceam dragoste si de aceea zice ca nu a putut sa facem dragoste ca un cuplu normal(atat de frecvent) dar eu nu inteleg un lucru si anume de ce cu alti barbati a putut sa o faca ??? si este imposibil ca un alt barbat sa fi facuta mai mult dacat faceam eu ca sa o fac sa se simta bine inainte de actul sexual, dupa 9 ani de casnicie eu o mai pregateam ca si cand am facut-o pentru prima data.
Nu pot sa inteleg ...?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza71 spune:

Draga Geo stiu prin ce treci;am trait si eu sentimentul acesta.E groaznic sa te trezesti ca ti-e calcat sufletul in picioare tocmai de persoana careia i l-ai daruit. Am trecut si eu recent prin asta.Si inca nu mi-am revenit.Mi-e greu sa-ti dau sfaturi.Nu stiu daca aveti copii?Eu am doi si de aceea incerc sa mai dau o sansa casniciei noastre.Acum iti spun ce fac eu si nu stiu daca fac bine:nu am incredere in el nici cand iese sa duca gunoiul.Tot timpul il verific si sunt suspicioasa la orice telefon primeste sau da.La mine s-a intimplat sa ma insele o data dar la tine ma tem sa nu-si fi facut un obicei ca prea au fost multi dar cred ca si fara implicatii sentimentale din partea ei.E f usor sa divortezi dar e greu sa arunci la gunoi atatia ani de casnicie.Doar tu poti sa iei o hotarare dar daca ii mai dai o sansa fii cu ochii in patru.Se spune ca daca te arzi o data sufli si in iaurt.Si crede-ma eu asa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Intotdeauna am crezut ca dintr-o relatie nu trebuie sa lipseasca iubirea, increderea si comunicarea. Fara ele nu ai nimic. Din ceea ce descrii to Geo, reiese ca in relatia voastra nu exista incredere. De ce i-au trebuit sotiei tale atitia ani sa-ti marturiseasca faptul ca aveti o problema de natura sexuala, nu inteleg....Intr-un cuplu, problemele se impart la 2 si in cazul unei probleme de acest gen rezolvarea ar fi stat probabil in comunicare sau vizita la un specialist si nu in cautarea solutiei prin paturi straine. Sotia ta a ales calea usoara. Nu stiu de ce....poate problema e de asa natura incit se teme ca orgoliul tau masculin ar fi ranit, poate nu e o fire prea comunicativa....tu o cunosti mai bine.... iar la faptul ca ai avut banuieli si nu i-ai spus nimic e iarasi foarte rau. Trebuia sa discutati si sa-i spui ce te framinta. Nu e bine sa ai indoieli in ceea ce priveste partenerul de viata, daca le tii in tine mai devreme sau mai tirziu ele vor rabufni, vor da pe afara, in nici un caz nu se vor estompa.
Discutati, afla exact de ce nu a venit la tine atunci cind a aparut problema in relatia voastra. Ce a impiedicat-o?

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Geo,

sint foarte putini oamenii care pot trece peste asa ceva.
Cei care pot sa ierte si sa continue o relatie in care au avut o asemenea surpriza de proportii.

Nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar stiu sigur ca eu n-as putea sa depasesc momentul.

Nu sint pro divort, de obicei.
Pentru ca vad divortul ca pe o trauma.
E echivalent cu a ingropa persoana iubita.... e groaznic.

Dar nu mai groaznic decit ce ti s-a intimplat tie.

Acum...tu esti singurul care poate evalua situatia.
Ai fost fericit in toti acesti ani?

Poti spune ca te-ai simtit implinit intr-o casnicie in care nu mergeau lucrurile dpdv sexual?

Ai ceva sa-ti reprosezi... sau consideri ca, daca ai da filmul inapoi, ai putea schimba deznodamintul?
Ca vei putea evita asemenea surprize de la ea, de acum incolo?

Daca nu... atunci las-o.
ia-ti un timp sa te vindeci, si o sa descoperi ca nu toate femeile sint la fel. Indiferent cit de suspicios ai fi devenit. Suspiciunile dispar in timp, daca n-au o baza reala.

Intrebi cum poate sa iti spuna ca te iubeste si totusi sa insele?
parerea mea este ca e buna actrita.

De obicei, femeile diferentiaza greu sentimentele de sex.
Sint unele care o fac, dar in alt environment decit ar fi avut sotia ta.
Daca vroia "doar sa vada daca e la fel" - ar fi vazut si n-ar fi continuat.
Deci, oricit m-as stradui, nu-i gasesc circumstante atenuante.


Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Dragostea si sexul sunt totusi 2 lucruri diferite. Poate ca intr-adevar nu se simte bine cu tine si atunci cauta un alt partener. Eu nu ma indoiesc ca te iubeste, chiar daca s-a dus si cu altii. In locul tau ash merge la un consilier familiar si ash vedea ce este de facut. Insa tu esti fericit cu ea? bine, acum esti sub shoc, dar in general, o iubesti? ai considerat ca sunteti o familie fericita?

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Mergi la inceput