ceai de iasomie...pt slabit

ceai de iasomie...pt slabit | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Iata ce am gasit pe un site:
"Ceai de iasomie - proprietati si actiuni terapeutice

Accelerarea metabolismului - Ceaiul de iasomie este recunoscut de majoritatea nutritionistilor ca fiind un adjuvant in curele de slabire. Ceaiul de iasomie nu are proprietati energizante, cum este cazul ceaiului verde, dar are in schimb proprietati de calmare si relaxare si in acelasi timp de reglare a circulatiei sangelui.

Imbunatatirea circulatiei sangelui - Ceaiul de iasomie imbunatateste circulatia sangelui, regland in acelasi timp si tensiunea arteriala. Gustul unei cesti cu ceai de iasomie este suav si calmant, dar are si rol de imbunatatire a circulatiei si de reglare a tensiunii.

Afrodisiac - Desi nu este unul dintre cele mai puternice afrodisiace, ceaiul de iasomie are si astfel de proprietati. Daca esti un adept al aromoterapiei, poti incerca oricand uleiul esential de iasomie, eventual amestecand cateva picaturi de ylang-ylang.

Relaxare - Ceaiul de iasomie poate fi un adjuvant in perioadele de stres crescut sau chiar in perioadele de surmenaj fizic sau psihic. Ceaiul de iasomie are proprietati de calmare si regenerare a energiei fizice, deoarece regleaza presiunea sangelui.

Prepararea infuziei de ceai de iasomie
Un lucru caruia trebuie sa acorzi foarte multa atentie este temperatura apei atunci cand prepari infuzia de ceai de iasomie. Temperatura apei trebuie sa nu fie mai mica de 100 de grade. Asa ca, inainte de a prepara ceaiul de iasomie, se pune apa la fiert timp de 10 minute sau mai mult, pana atunci cand da in clocot. Atunci cand apa a dat in clocot se pune la foc mic si se lasa inca 2 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga o cantitate echivalenta a 2 linguri de frunze de ceai de iasomie. Pentru a nu se pierde proprietatile specifice vitaminei C, infuzia de ceai de iasomie trebuie pastrata timp de nu mai mult de 15 minute, intr-un vas acoperit cu un capac etans. Apoi frunzele de ceai de iasomie sunt indepartate cu ajutorul unei strecuratori.

Recomandari

Este recomandabil ca ceaiul de iasomie sa nu fie baut pe stomacul gol, pentru a nu provoca aciditate;

Este recomandabil sa nu se bea ceai de iasomie inainte de ora de culcare si in general nu dupa ora 17. In caz contrar, poate fi raspunzator pentru provocarea unor insomnii;

Nu este bine sa fie consumat in exces in timpul sarcinii.

Voi ati folosit? Ce efecte a avut?

Daniella, mama lu'Alexis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

pai te relaxeaza dar da si insomnii?
da, eu am mai baut ( de fapt chiar acu sunt cu paharu de ceai de iasomie in fatza, de aia am si intrat pe subiect), da nu am remarcat sa slabesc...nici nu beau zilnic, e adevarat...afrodisiac? hm, nu stiu...cel mai tare afrodisiac e sotul meu, cu mirosul unic al pielii lui, asa ca nu pot sesiza nici un alt efect

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

N-am baut niciodata ceai curat de iasomie, insa imi place mult ceaiul verde cu petale de iasomie, are o aroma aparte.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Am dat o cautare si am vazut ca e super laudat. Am sa incerc si eu.
Ma intreb ce gust o avea?!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Eu l-am gasit ieri la Plafar si mi-am facut 50% cu ceai verde.
Nu a iesit ceva super parfumat cum ma asteptam, dar e mai bun decat ceaiul verde simplu.

Mai e ceva ce ma intriga: si pe ceaiul verde si pe cel de iasomie scrie ca se infuzeaza doar 2-3 minute. Aveti idee de ce nu mai mult?

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput