Triplu test

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biancaiulia spune:

buna fetele... asta e primul meu mesaj pe acest forum.
si mie mi-a zis doctorul sa fac triplul test cat mai rapid, pana in 14 saptamani. exact asa a zis: triplul test. eu acum am 12 saptamani si din tot ce am citit pana acum, ma gandeam ca o fi doctorul cam ramolit, ca numai peste 14 saptamani vedeam peste tot... in plus nu mi-a zis nimic de nici o ecografie... dimpotriva, l-am intrebat eu cand ma trimite si pe mine la o ecografie sa il vad si eu pe bebe (ca nu m-a trimis pana acum), si a zis ca inca e devreme, sa astept controlul urmator!!!
asa ca eu ma tot gandeam ca ar fi mai bine sa nu fac testul asta, gandindu-ma ca poate greseste doctorul, dar vad ca nu a fost singurul care a indicat chestia asta... asa ca acum sunt si mai in ceata... poate ca e vorba - asa cum ziceti voi, de dublul test... nu stiu ce sa mai cred... mai exact, pe trimitere dr mi-a scris:

Triplu test:
- alfa F proteina
-estrinol liber
-beta HCG
(sper ca i-am inteles scrisul; daca nu, intelegeti voi ce a vrut sa spuna :) )

deci, din ce stiti voi, astea se pot face pentru dublul test? sau sunt pt triplu test dar dr meu nu a stiut cand trebuie facut?
multumesc pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiulia spune:

"Diferenta intre articolul acela si ce am spus eu consta in aceea ca TT este recomandat a se face din sapt. 15, iar eu am zis incepand cu 14 saptamani si o zi, exact ca in brosura de la GeneticLab"

lily, de fapt este acelasi lucru spus in doua moduri. eu asa zic. adica, articolul spune ca se face "din saptamana 15". pai asta inseamna dupa ce ai implinit 14 saptamani, mai exact de la 14 saptamani si o zi... ca atunci incepe saptamana 15, nu? asa cum zice brosura de la laborator...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

In practica obstetricala, examenul ecografic de rutina – in cazul

evolutiei normale a sarcinii – este indicat la anumite varste gestationale,

astfel :

- prima ecografie se practica in jurul varstei de 7 saptamani; are rolul

de a confirma sarcina, de a exclude o sarcina patologica (sarcina ectopica,

molara etc), de a diagnostica o eventuala sarcina multipla, de a confirma

viabilitatea sarcinii si de a stabili corect varsta gestationala si data

probabila a nasterii. Sacul gestational se vizualizeaza cel mai precoce prin

ecografie transvaginala la 4 saptamani si jumatate iar embrionul la 5 saptamani

si jumatate. Este important pentru determinarea corecta a varstei gestationale

ca prima ecografie sa se efectueze cat mai devreme posibil;

- a doua ecografie se practica la 12-14 saptamani de amenoree – pentru

masurarea translucentei nucale si evaluarea osului nazal, in cadrul

screening-ului pentru depistarea sindromului Down;

- a treia examinare ecografica se practica la 18-22 saptamani de

gestatie – asa-numita ecografie de morfologie fetala, care urmareste prezenta

sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza cresterea si dimensiunile fatului,

prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale, stabileste sexul fatului ;

- a patra ecografie se efectueaza la 34-36 saptamani; evalueaza marimea

si greutatea fatului, pozitia si gradul de maturitate ale placentei, prezentatia

fatului, eventuale semne de suferinta fetala, etc.


Asta am mai gasit ne pet...deci dupa data la care am fost chemata la control ma gandesc ca ma incadrez in acea perioada...o sa o sunt zilele astea pe doctorita sa o intreb mai exact ca sa stiu sigur insa eu stiu ca am auzit bine...de Triplu test!!
biancaiulia observ ca amandou am auzit la fel...oare sunt medici care il recomanda mai devreme sau au incurcat ei....uff chiar ca nu mai stiu.

11+

Pupici


http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mexxa

Spune-mi ,la ultima ecografie doctorul a masurat pliul nucal a lui bebe?
Si daca DA cat masura?
Daca te-a trimis sa faci TTeste pentru ca pliul nucal este mai mare de 3mm si asta inseamna ca este predispus la SD dar intreaba de ce iti face TT daca nu ai raspuns la prima mea intrebare.

Eu cred ca doctrorii astia in romania va jermanesc de bani ,pentru ei este o afacere grasa o femeie insarcinata>

Curaj MEXXA

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Pliul nucal se masoara la 12 saptamani. In practica internationala se considera prea mare o translucenta nucala de peste 3mm. La noi, la romani, cea de peste 2mm.
Cat despre dublu test si TT, ambele sunt screeninguri, doar ca se fac in perioade diferite ale sarcinii. Unii doctori n-or fi suficient de documentati incat confunda testele? Ceea ce imi amintesc perfect este ca, atunci cand am facut fiecare test, a fost importanta varsta sarcinii si echo facuta cat mai recent, eu am facut echo cu o zi inainte de a mi se lua sange pentru fiecare test.

Lacri 29 fix


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by LYLY809
Linkul dat de persoana dinaintea mea incepe cu explicatia a ceea ce inseamna test combinat, adica masurarea translucentei nucale plus dublu test.
[...]
Eu insami am facut toate testele astea, si chiar daca sunt gravida, inca nu m-am ramolit de tot, eu zic ca am furnizat informatii corecte.
[...]
Cred ca nu e nici o diferenta, si, pana la urma, am mai mare incredere in informatia furnizata de un laborator de specialitate decat un articol de pe net.
Ca sa nu mai existe nici un dubiu.


LYLY809,
te rog frumos, calmeaza-te. nu a vrut nimeni sa-ti conteste cunostintele. si eu sunt gravida si nu m-am ramolit, crede-ma. sau poate nu poti accepta ca unii au alte argumente, bazate pe experientele din tarile in care traiesc. si adevarul e ca eu am facut masurarea translucentei nucale in saptamina 13, deci inaintea saptaminii 14. asa ca mi-am spus parerea, mi-am povestit experienta. ideea e sa ajutam cum putem, nu sa demolam ideile celorlalte forumiste doar pt ca ele dau un link spre un articol de pe net, si nu datele din brosura unui laborator de specialitate. pina la urma, poti sa contesti si forumul asta, ca tot pe net ne aflam, si nici specialisti nu suntem, nu? oricit de incredibil ti-ar parea, si pe net exista site-uri de specialitate, create de laboratoare de specialitate. si chiar au informatii date de oameni de specialitate.

o sa vezi, cind ajungi pe la "30 si" saptamini de sarcina, nu-ti mai da mina sa te intinzi la scris pentru a povesti din experienta, ci pare mai facil sa dai linkuri care, intr-un fel, "povestesc" in locul tau. iar asta nu inseamna ca dezinformez sau ca am niste grade de cunostinte mai jos decit tine.

articolul dat de mine incepe cu explicatii legate de masurarea pliului nucal. punct. despre testul combinat se vorbeste mult mai jos (unde scrie: What is the first trimester combined screening test?).

mi se pare o impolitete sa darimi niste argumente doar pt ca tie ti se pare ca detii toate raspunsurile si nu suporti ca si altii sa-si spuna parerea. tonul tau si sublinierile gen "ca sa nu mai existe nici un dubiu" nu garanteaza nici ele adevarul suprem.

adevarul e unul, si pe acela il stie numai medicul lui MEXXA. poate fi ca tine, sau poate fi ca mine. sau poate ca nu-i deloc cum credem noi. dar hai sa respectam si parerile celorlalti, sau macar sa ne exprimam putin mai delicat cind avem alte pareri, ce zici?


35+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiulia spune:

Asa e Mexxa, la amandoua ne-a zis exact la fel. si desi la tine nu am cum sa stiu, la mine nu vrea dr sa ma jecmaneasca de bani. e prieten de familie, care la nici o consultatie nu imi ia bani iar analizele le fac la un laborator la care el nu are "actiuni". asa ca LYLY, daca ma trimite sa fac testul asta, ma trimite pt ca el asa crede ca e bine, nu ca sa imi ia banii. daca nu as fi gasit subiectul asta, sa vad ca mai exista un dr care a recomandat exact acelasi lucru (cazul Mexxei)as fi zis ca sigur nu stie dr despre ce e vorba - in ciuda faptului ca este un dr recunoscut ca fiind f bun.

in ceea ce priveste ecografia. mie mi-a zis la primul control ca sigur e sarcina si ca sigur e uterina, asa ca prima ecografie - cea de verificare de la cateva saptamani - a considerat ca nu are sens sa o fac. mi-a zis ca daca vreau eu neaparat sa fac, pot sa fac, dar ca nu are sens sa dau banutii degeaba ca el stie sigur ce a vazut acolo (ecografia as fi facut-o in alta parte, ca el nu are la cabinet eco, si acolo as fi platit). si am mers pe mana lui, fara eco.
Mexxa, tie ti-a zis sa faci si eco? sau numai analizele de sange? te intreb pe tine pt ca se pare ca suntem cam unicat ... ca toate fetele au facut Triplu Test cum scrie la carte... numai noi suntem mai cu mot... eu inca ma gandesc daca sa fac sau nu testul, dar daca e sa il fac, macar sa il fac "complet", chiar daca dr a omis de ex treaba cu ecografia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by aida_o

[quote]Originally posted by LYLY809

LYLY809,
te rog frumos, calmeaza-te. nu a vrut nimeni sa-ti conteste cunostintele. si eu sunt gravida si nu m-am ramolit, crede-ma. sau poate nu poti accepta ca unii au alte argumente, bazate pe experientele din tarile in care traiesc. si adevarul e ca eu am facut masurarea translucentei nucale in saptamina 13, deci inaintea saptaminii 14. asa ca mi-am spus parerea, mi-am povestit experienta. ideea e sa ajutam cum putem, nu sa demolam ideile celorlalte forumiste doar pt ca ele dau un link spre un articol de pe net, si nu datele din brosura unui laborator de specialitate. pina la urma, poti sa contesti si forumul asta, ca tot pe net ne aflam, si nici specialisti nu suntem, nu? oricit de incredibil ti-ar parea, si pe net exista site-uri de specialitate, create de laboratoare de specialitate. si chiar au informatii date de oameni de specialitate.

o sa vezi, cind ajungi pe la "30 si" saptamini de sarcina, nu-ti mai da mina sa te intinzi la scris pentru a povesti din experienta, ci pare mai facil sa dai linkuri care, intr-un fel, "povestesc" in locul tau. iar asta nu inseamna ca dezinformez sau ca am niste grade de cunostinte mai jos decit tine.

articolul dat de mine incepe cu explicatii legate de masurarea pliului nucal. punct. despre testul combinat se vorbeste mult mai jos (unde scrie: What is the first trimester combined screening test?).

mi se pare o impolitete sa darimi niste argumente doar pt ca tie ti se pare ca detii toate raspunsurile si nu suporti ca si altii sa-si spuna parerea. tonul tau si sublinierile gen "ca sa nu mai existe nici un dubiu" nu garanteaza nici ele adevarul suprem.

adevarul e unul, si pe acela il stie numai medicul lui MEXXA. poate fi ca tine, sau poate fi ca mine. sau poate ca nu-i deloc cum credem noi. dar hai sa respectam si parerile celorlalti, sau macar sa ne exprimam putin mai delicat cind avem alte pareri, ce zici?


35+2




Abia acum m-am enervat, la acesta interventie potrivita ca nuca in perete. Am considerat necesar sa dau niste precizari pentru ca eu m-am informat FOARTE bine despre tot ce este legat de aceste teste ( motive personale serioase) si stiu prin ce am trecut. Mexxa merita niste explicatii, ca sa-i fie limpede si sa nu treaca prin ce am trecut eu pentru ca NU AM FOST INFORMATA CORECT.

Asadar nu va mai ofuscati doar pentru ca interpretati gresit ce cititi, rogu-va! Daca am afirmat ca nu m-am ramolit eu, nu inseamna ca s-a ramolit altcineva. Serios, acum s-a gasit timp de scris romane, ca ne-a sarit mustaru', dar cand e vorba sa ajutam un om, nu mai avem la fel de mult timp la dispozitie! Dam linkuri...
Nu am contestat nici eu cunostintele nimanui, dar daca tot eram bine informata, de ce sa nu ajut un om?
Nu cred ca impolitetea a venit din partea mea, e doar o interpretare eronata si o speculatie. Fara punct, caci eu nu-i retez nimanui vorba si are dreptul oricine la replica!
Si sarcina usoara in continuare.

Lacri 29+


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by biancaiulia

asa ca LYLY, daca ma trimite sa fac testul asta, ma trimite pt ca el asa crede ca e bine, nu ca sa imi ia banii.



biancaiulia, citeste te rog cu atentie mesajele, nu eu am afirmat ca doctorul vrea doar sa-ti ia banii. Eu insami am facut toate aceste teste pentru ca medicul meu curant le-a considerat necesare. Cred ca ai citit raspunsul d-nei aida cu mai multa atentie decat restul, si ai ramas cu o impresie eronata. Nu te supara ca precizez.
Aida, multumesc pentru raspunsul tau, deja influentezi negativ si alte persoane de pe forum.

Lacri 29+


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Fetelor eu am facut ultima ecografie la 8 sap si 5 zile...atunci bebe masura 16.8 cm.
Medicul meu a zis ca am scapat de riscul major care era..sa pierd sarcina( la inceputul sarcinii am pierdut cateva picaturi de sange si mi sa dat tratament de sustinere si am fost supravegheata mult mai atent) si deci trebuie sa revin la control peste o luna acea luna se face saptamana viitoare cand va trebui sa o sun sa vad cand e de garda.
Luni am fost la ea si i-am dus toate analizele facute si atunci a zis ca trebuie sa facem cel tarziu pana in saptamana 14 (deci sa nu treaca de aceasta saptamana) Triplu test....acum sper ca am auzit bine..insa nu avem de unde sa stiu de terminii astia daca nu ii auzeam.
Ionica medicul nu a masurat pliul nucal...deci nu iti pot zice cat are.
biancaiulia nici la mine nu vrea sa ma jatmaneasca de bani...pt ca o cunosc prea bine pe doctorita si eu nu platesc nimic..nici o analiza, ecografie decat cele care le fac in afara spitalului si nu sunt acoperite ce stat.

LYLY,aida,ionica,annaa va multumesc fetelor pt raspunsuri...si sper sa ma lamuresc si eu pana la urma ce analiza voi face...am incercat sa o sun sa o intreb insa nu a raspuns...voi incerca mai tarziu...
In eu ma gandesc ca poate vrea analiza "X" din cauza ca anu trecut am avut o sarcina oprita in evolutie si care sa resorbit. Ceea ce am inteles eu de la mai multi medici este ca doi cromozomi nu sau potrivit si atunci....
Acum nu stiu sigur...stiti si voi cum e cu medicii astia ca iti dau 500 de pareri si toate diferite.(cel putin asta am patit eu!)

Va pup si o sa incerc mai tarziu sa o sun pe doctorita.

11+

http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput