Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Reteta covrigi?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

DidiAlex
DidiAlex
Membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/01/2005

 Germany

3103 Mesaje
17 Prieten(i)

Trimis la - 15/03/2006 :  22:13:58 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite DidiAlex un Mesaj Privat

Reteta covrigi?

Am o mare rugaminte.
Aveti vreo idee despre ce contin covrigii aia care se vand peste tot in ro?
Io, una m-am indragostit de covrigaria din Piata Buzesti. Aici gasim numai brezel sau alte nebunii/minunii cu toate ca sunt buni, contin unt si nu au acelasi gust! Ii vrem mai ales acu in Postul Mare

Multumim!



Sa redam speranta si copilaria lui Denis!

La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/03/2006 :  10:36:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat
Didi pt ca mi-ai facut pofta de covrigi eu tocmai aveam un aluat de piine gata framintat ( de post : drojdie de bere, apa, ulei si faina ... nu stiu cantitati ca l-am facut din ochi dar daca dai o cautare dupa retete de piine o sa gasesti cu siguranta ) . Asa ca am luat bucati din aluat si am facut suluri lungi ( cam 40-50 cam) si subtiri cit degetul, am pus o oala cu apa si un pic de sare la fiert pe foc ,o tava cu un prosop de bucatarie linga si tava cu hirtie de copt gata pregatita putin mai incolo. Am incins si cuptorul in timpul asta . Din suluri de coca am facut covrigi pe care i-am aruncat in apa clocotita, cind se ridicau ( dupa citeva secunde ) ii puneam la scurs pe tava cu servetul de in de bucatarie. De aici cind i-am oparit pe toti i-am trecut pe tava cu hirtie de copt, i-am uns cu ulei ( nu stiu daca trebuia .. dar asa mi-a trecut prin cap) si am pus niste sare groasa ca nu aveam mac ... Acum sunt la cuptor ( deja cald) la foc maricel .... sa vad e iese ... o sa le fac poza si o sa iti arat ...
sper sa semene cu cei de la covrigarie caci procesul tehnologic e asta ( oparit-scurs-copt)


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/03/2006 :  11:33:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat
Didi uite si poza ... http://community.webshots.com/photo/510647919/2730372650078968569AOEGoa
nu e cine stie ce ... dar gustul seamana.. cred ca unde la temperatura cuptorului sau la timpul de coacere mai tb sa lucrez .. ca nu au iesit asa luciosi si crocanti. Sfatul brutarului : cind ii scoti din cuptor calzi ii dai cu pensula uda de apa rece si scursa bine - deci sa nu ii balacesti prea tare - numai asa un pic treci pensula o singura data peste ei o sa vezi cum devin luciosi pe loc. Eu am facut poza si am uitat de faza cu apa ...

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

osna
mamica fluturasului Matei


Membru din:11/01/2003
 Germany, resita/paderborn
3223 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 16/03/2006 :  12:28:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat
cristina asa-i fac si eu,tot cu aluat de paine,dar ii ung cu galbenus si presar susan sau mac.

14+




      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
DidiAlex
DidiAlex
Membru de baza

Donator pentru diana
Membru din:24/01/2005
 Germany,
3103 Mesaje
17 Prieten(i)
Trimis la: - 16/03/2006 :  13:17:40 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite DidiAlex un Mesaj Privat
Cristina, esti fenomenala. Multumesc mult. M-ai dat gata cu explicatiile si poza!

O sa incerc sa fac mai ales ca sunt experta la paini, gogosi&co

P.S. si gogosile sunt foarte bune daca inainte de prajire sunt fierte putin....

Sa redam speranta si copilaria lui Denis!

La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/03/2006 :  14:58:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat
).Osna ai dreptate ma gindeam si eu la ou ca ies mai luciosi, mai frumosi, dar Didi a zis de post asa ca m-am conformat .. cred insa ca la covrigarie nu ii ung cu nimic, doar ii baga pe muchie asa in mac si sare ...
Didi mersi pt ideea cu gogosile ... Vezi ca ideea cu pensula uda cu apa rece e valabila si la piine .. atunci cind nu o ungi cu ou si lapte ... Ai sa vezi ce crusta frumoasa si lucioasa prinde .

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Carmen_Marieta
membru matur


Membru din:01/11/2005
 Romania, Bucuresti
2178 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 17/03/2006 :  11:57:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCarmen_Marieta Adauga semn de carte la raspuns Trimite Carmen_Marieta un Mesaj Privat
Covrigi cu sare

210 g faina,100 g margarina,50 g drojdie,smantana, sare;
pentru ungere, 1 galbenus.
Se framanta faina cu margarina, cu drojdia faramitata si se adauga 1-2 linguri de smantana ca aluatul sa fie elastic.
Se lasa sa stea jumatate de ora, apoi se intinde o foaie subtire si se taie din ea covrigii cu forma.
Se ung cu galbenus si se coc in cuptor, aurii.
Se pot spritui covrigii copti cu un amestec din sare, putin lapte si faina si se usuca inca cateva minute in cuptor.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com