Alaptarea (Ce,Cum,Cand si De ce?)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandra_hlade spune:

fetelor si eu am o fetita minunata de 9 luni aproape pe care inca o alaptez la ceree. cele care aveti mai multa experienta poate ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Maria prefera mai mult sanul decat alte papici. ii plac fructele si anumite feluri de mancarici, dar mie mi se pare ca nu mananca suficiente late mancarici, cum sa fac. se lipeste de mine si cauta titica si parca nu pot sa o refuz. ar trebui sa o mai pacalesc si sa manance mai multe papici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

E un articol bun care prezinta o gramada de avantaje atat pt mama cat si pt bebe...dar sa va spun eu experienta mea.
Baietelul mea are 8 luni jumate si inca alaptez de 2 ori in 24 ore.Atat pt ca mai mult nu vrea, o fac numai seara si dimineata la trezire.Peste tot am citit inca de la inceput sa nu ii dau formula sau alte lichide numai san.Ei, asa am facut iar cand a crescut si a inceput sa faca mofturi la san nu am putut sa ii dau formula, refuza total...orice incerc sa ii dau, suc, lapte nimic nu vrea inafara de apa.
De aceea nu ia el in greutate, e ok nu zic, dar se poate si mai bine, un bb are nevoie de lapte pana la 1 an.
Am avut insa 2 avantaje mari dupa alaptat, am slabit aproape toate cele 25 kg acumulate in sarcina(mai am vreo 3) si Aidan nu a fost niciodata racit sau bolnav - Doamne ajuta!!

Ca sa nu ma lungesc vreau sa spun ca ar trebui sa se prezinte si riscurile astea cand toata lumea spune sa alaptezi.Eu una, daca voi mai avea un bebe nu il voi mai alapta exclusiv, va primi si formula de la inceput.

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Emaaimee,scuze,dar serios nu imi aduc aminte cum se numea acel termen!Prea greu de pronuntat si greu de retinut!Multumesc pentru traducerea termenilor si multumesc pentru linkuri si pentru reamintirea cu scoterea sanului din gurita.Uitasem complet!
Aidutza!
Kim,multumesc de linkuri.
Blackpanterro,incearca cu lapte normal.Nu praf.Sau ai mai putea sa folosesti o pompa,si sa pui in biberon laptele tau,si treptat sa incerci sa il pacalesti.Dar trebuie sa introduci si mancarea solida neaparat.Riscurile astea nu sunt prezentate,pentru ca nu foarte multi copii au aceasta problema.Depinde de la copil la copil.Multi si multa sanatate!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Tina, mananca mancare solida de la 5 luni, nu e vorba de asta dar as vrea sa pape si lapte, am incercat si lapte normal si formula, tot felul de firme dar nimic nu merge si nici cu cana nu vrea.Problema asta o mai au multe mamici, mai ales pe forumul nostru de mamici de iulie-august 2005.


Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Buna fetelor!
Eu incurajez alaptatul la san. Am un baietel de 2 ani si 2 luni pe care l-am alaptat pana la 1 an, 11 luni si o saptamana. Pana acum nu a fost bolnav decat de cateva ori. Nu e sensibil la frig. Nici el nu a vrut lapte normal pana dupa un an. L-am lasat in pace ,ii dadeam lapte cu biscuiti, cu cereale, iaurturi simple, chefir. Acum bea lapte cu nescuiq si totul e ok. Pentru mine acea perioada in care am alaptat a fost minunata.
Succes si multa rabdare noilor mamici! Pofta buna la bebici!


http://community.webshots.com/user/ramonaa200
http://community.webshots.com/user/ramonaa105

Ramonaa si Robert (15.01.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andatudor spune:

Eu sunt in asentimentul Adrianei.Si al meu la fel a inceput sa refuze sanul cam de o luna si jumatate,incepuse sa suga doar o data pe noapte si eu am inceput sa pierd laptele.In disperare de cauza am incercat si cu lapte praf,si cu biberonul si cu lingurita si l-a refuzat total.Pana la urma incet incet a inceput sa ia sanul din nou dar numai cand are chef si nici nu suge cum trebuie daca e treaz! Sunt pur si simpul disperata ca nici mancare solida nu prea mai mananca,iar in 2 luni a luat doar 300 gr.,azi la 7 luni are doar 6 600 kg.Asa ca la bb2 o sa-i bag de la inceput si o sticla pe formula pe zi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna tuturor, m-am bucurat sa citesc acest subiect si o sa raspund si eu din experienta proprie. Inca dinainte de a-l avea pe Alberto am fost fan al alaptatului la sin. In ciuda acestui fapt eu n-am putut alapta decit primele 3 luni si foarte putin din luna a 4. Sa mentionez ca Alberto s-a nascut prematur (la 32 de sapt.) si unii spun ca si aceasta ar putea fi cauza lactatiei mele scazute. Am incercat tot felul de stimulente pentru lactatie, am consultat specialisti in lactatie si cu toate astea mai mult de 3 luni si jumatate baiatul meu nu a avut sin. Norocul a fost ca a acceptat foarte usor Nutrilon (forte) si i-a mers foarte bine.Acum are 7 luni si peste 9 kg (desi s-a nascut doar de 2 kg!) iar in lungime are 74,5 cm acum. Inca ceva important de semnalat, nu a fost niciodata bolnav sau cel putin un pic racit cu toate ca si eu si sotul am mai fost raciti dar la el nu s-a luat. Sunt foarte mindri de el, este un bebe foarte rezistent si mincacios.(desigur ca de mai bine de 2 luni am inceput si diversificarea si merge foarte bine).
Salutari de la,
Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria28 spune:

Tina ,bun articolul despre alaptat si multumiri!
Eu am alta problema inca nediscutata aici si anume ,am lapte nu atat cat sa imi satur copilul ,dar totusi am si eu i-am dat mixt de la bun inceput Vitalact si san .Acum de la a avea insuficient lapte am trecut la a avea doar la un san ,de la stangul colectez 90 ml iar de la dreptul 10-15 ml ,ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?....mi-e teama ca in ritmul asta o sa am din ce in ce mai mult la sanul stang si deloc la dreptul,ceea ce ma ingrijoreaza e ca sanul stang a devenit mai mare ... de unde si teama sa nu raman cu unul mai mare si unul mai mic dupa ce inchei cu alaptatul.Orice sfat e binevenit .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Maria,ce as putea eu sa te sfatuiesc sa faci,ar fi sa iti iei o pompa de san,sau banuiesc ca deja ai una si sa incerci sa stimulezi laptele la sanul drept.Chiar daca nu ai un rezultat imediat,pune pompa de mai multe ori pe zi si incearca sa pompezi.In timp ar trebui sa revina.SI eventual incearca sa il pui chiar si pe bebe la sanul drept mai mult.In tipul dusului poti face masaj,si poti incerca sa faci o mulgere manuala,care din nou va ajuta la stimulare.In rest las mamicile sa iti mai spuna ce-au facut! si mult laptic!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

tina, de ce nu ai aparut tu acu' vreun an juma? ca din cauza lipsei acestor info am pierdut laptele si am trecut-o pe alexa pe formula.
bafta multa viitoarelor mamici si nastere usoara!

alexa & fam

Mergi la inceput