tromboflebita -HELP!

tromboflebita -HELP! | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

Ma gandesc ca poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi..mama a patit nenorocirea.De Craciun a alunecat pe gheata si s-a facut o vanataie imensa,vanata spre negra(pe coapsa,sub sold)Atunci era la mine in vizita.Peste cateva zile parea ca se vindeca,s-a ingalbenit vanataia,a plecat acasa de boboteaza ..dar a inceput sa fie din ce in ce mai rau si a terminat cu o saptamana in spital,cu piciorul umflat,medicamente,injectii pentru subtierea sangelui-cosmar.Nu are voie sa se miste prea mult sa nu alunece chisturile si cand se ridica sa mearga la baie simte ca i se scurge tot sangele in picior,parca e picior stran de corpul ei,plus durerea.E disperata,mama e e foarte sportiva,foarte energica,simte ca anchilozeaza in pat,fara miscare..ii este frica ca o sa trebuiasca sa ia medicamente ani de zile.
Daca ati auzit de cazuri..poate stiti cum s-au tratat,naturist ma refer.
ar fi extraordinar sa ne puteti ajuta cu ceva

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ancutza, cind am avut nevoie acum un an si ceva pt tatal meu, de info despre Tromboflebita uite ce discutii am gasit atunci pe DC. Sper sa te ajute.



Tromboflebita
Subiect nou Raspunde la subiect
Trimite subiectul unui prieten
Versiune pentru imprimanta


Autor Subiect

anatolia
Membru nou


Romania
Cluj-Napoca
115 Posts Trimis la - 18/12/2004 : 16:46:31

Trimis la - 18/12/2004 : 01:35:10
--------------------------------------------------------------------------------

In luna august,sotul meu a fost diagnosticat cu aceasta mizerie de boala,piciorul drept umflindu-se precum un copac de sus pina jos.In spital i s-a facut ecocrafie Doppler,care a aratat ca cheaguri de singe obtureaza complet vena safena.Tratamentul aplicat in spital a fost perfuzii cu heparina.La externare i s-a prescris tratament cu Sintrom(anticoagulant).In octombrie am facut o investigatie la aparatul de rezonanta magnetica unde s-a vazut ca situatia este de fapt FOARTE grava si anume:cheaguri de singe obtureaza si vena cava inferioara pina la nivelul celei de-a 4-a vertebre,iar circulatia singelui se face prin niste vinisoare subtiri,care fac si ele ce pot.Am consultat un specialist in chirurgie vasculara,care ne-a spus in fata ca situatia este grava si este nerezolvabila in Romania,dar ne-a sfatuit sa luam legatura prin internet cu o clinica din Germania sau alta tara europeana care are sectie de flebologie.Aici m-am blocat,caci nu cunosc limba germana si chiar nu stiu incotro s-o apuc...As aprecia ORICE sfat mi-ati putea da,eventual,ceva adrese de clinici,orice...poate un sfat medical,orice ne-ar putea reda o farima de speranta...Daca e necesar pot reveni cu detalii!Va multumesc din suflet!

anatolia


anatolia

gicutza
Membru junior


Romania

364 Mesaje Trimise - 18/12/2004 : 21:10:23

Ioi dar cum de a evoluat boala asa de repede? Eu am facut anul trecut tromboflebita la piciorul stang si am stat aproape 1 saptamana cu piciorul umflat crezand ca am facut o entorsa ceva.. ba chiar faceam si multa miscare ca "sa-si dea drumu'"... DUpa 1 saptamana m-am dus totusi la medic, m-au internat de urgenta, si am stat 5 zile cu Heparina si comprese cu apa rece si cloramina, iar acasa am facut tratament cu Trombostop, tot un anticoagulant. La 1 luna de zile am facut o ecografie Doppler care a aratat ca nu mai aveam nici un cheag de sange. La 3 luni dupa aia am si ramas insarcinata si se punea problema daca e bine pt. ca se perturba oarecum ciclul sangelui, dar am dus sarcina la bun sfarsit, si de atunci nici nu am mai avut probleme.
Nu stiu ce sa-ti spun.. poate sa mai consulti si un alt doctor...

Sa traim bine!



Pegasis
Membru matur



Romania
Bucuresti
663 Mesaje Trimise - 19/12/2004 : 21:52:30

La Stefan Jianu ai fost? La Proestetica? Vezi ca au si site... Incearca... 2 pareri nu strica. Clinica lui e absolut super, de serviciile medicale nu mai vorbesc, da' binenteles costa multisor...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

poze


Editat de - Pegasis on 19/12/2004 21:55:42



mmag
Membru junior


Are album!


Romania
Iasi
468 Mesaje Trimise - 19/12/2004 : 22:26:56

Foarte multi medici scapa din vedere importanta nutritiei si a unui stil de viata sanatos.

Este foarte important regimul alimentar. Elimina grasimile, in special carnea de porc si prajelile. Trece-l pe alimentatie vegetariana, diversificata - se recomanda un regim bogat in ceapa, care impiedica tromboza.
Se recomanda si combaterea constipatiei printr-un regim de fructe si legume.
Un alt factor de risc in aceasta boala este fumatul, idiferent daca este activ sau pasiv; daca este fumator, este vital sa renunte la tutun!
De asemenea, alcoolul agraveaza aceasta boala.
Atentie si la obezitate!

Iata aici ceaiurile recomandate in aceasta afectiune:
-Ruscus aculeatus (Ghimpe) - este un tonic al musculaturii netede a peretilor venosi, evitand trombozele. Se beau doua cesti pe zi, indulcite cu miere de albine, dintr-un decoct, cu 2 lingurite de frunze la o cana.

- Scoarta de castan salbatic(15g) + coaja de salcie(15g) + coada soricelului(15g) + troscot(15g)
Uz intern: infuzie, cu trei lingurite din amestec la 0,5l apa. Se beau trei cesti pe zi.
sau
- flori de castan(15g)+flori de arnica(15g)+fructe de scorus de munte(15g)+flori de paducel(15g)+fructe de maces(15g)
Uz intern: ca infuzie sau decoct, cu trei lingurite din amestec la 0,5l apa. Se beau trei cesti pe zi.

In rest, multa sanatate , ca se poate.
Magda




Samsara7
Membru junior



France

351 Mesaje Trimise - 20/12/2004 : 10:17:03

nu stiu cum sa te ajut decat cu cateva sfaturi pe care banuiesc ca medicul le-a dat sotului tau. Sunt de fapt masuri de prevenire a altor complicatii. Deci:
Fiind sub anticoagulante trebuie o atentie sporita in cazul oricarei sangerari (deoarece anticoagulantele fluidifiaza sangele, deci riscul hemoragiilor este marit). Atentie la consumul alimentelor bogate in vitamina K (care ajuta la coagulare). Desi cantitatea de alimente ar trebui sa fie ridicata pentru a avea un efect, totusi mai bine sa se evite: varza, conopida,organe animale bogate in VK: (ficat, creier, maduva, picioare, intestine).
Deasemenea e recomandata folosirea unei periute de dinti suple pt a evita sangerarea gingiilor. Se evita folosirea oricarui instrument ascutit (de pilda forfecuta pt taierea unghiilor), barbieritul e recomdandabil sa se faca cu un aparat electric.
In cazul tromboflebitei medicul (si numai el) recomanda in general ciorapi compresivi medicali (scuze dar nu cunosc termenul exact in romaneste ci numai in franceza "bas de contention"). Tot medicul decide daca este permis ca in pat sa se tina picioarele un pic ridicate (pe o pernuta de pilda). Dar, repet, aceasta trebuie discutat cu medicul pentru a afla daca nu este contraindicat in cazul sotului tau, in functie de gravitatea troboflebitei. Trebuiesc cerute detalii de asemenea in ce priveste mobilizarea membrului inferior atins (mobilizare activa - pasiva).
Stiind ca ai nevoie de sfaturi medicale competente, am cules de pe net informatii privind societatea franceza de plebologie, unde sunt inscrisi ca membri medici in domeniu. Daca mergi pe link-ul dat, completeaza te rog pe pagina, sus, la "ville": bucuresti, (ori alt oras din Romania) si la "departement" lasa "tous". Apasa pe "rechercher" si vei avea adresele medicilor romani inscrisi ca membri ai societatii!
http://www.sf-phlebologie.org/annuaire.php?r=consult&deb=6&tnom=&tville=&tdepart=
Iata si alte link-uri utile privind flebologia (in franceza se scrie phlebologie si thrombophlébite)
http://results.searchscout.com/content/918/30029-0/content23136-0.html?b=25992&m=NDk3MjE5MDEx&t=1000104696&d=1000104696&k=phlebologie&c=30029
Daca ai nevoie sa iti traduc ceva, cu placere!
http://www.phlebologie.com/
http://www.phlebologie.com/fr/html/frame_kiosque.html
http://results.searchscout.com/content/918/30029-0/content23136-0.html?b=25992&m=NDk3MjE5MDEx&t=1000104696&d=1000104696&k=phlebologie&c=30029
Daca ai nevoie de o traducere iti stau la dispozitie.

Michaela



Misulica99
Nou venit

Romania

20 Mesaje Trimise - 20/12/2004 : 10:56:49

Sotul meu a fost operat de tromboflebita in urma cu o luna, la Policlinica din str. Washington nr. 10, Bucuresti de catre dr. Ciubotaru. S-a prezentat la un "control de rutina", in urma caruia dl dr a hotarat ca a doua zi sa se prezinte pt operatie in regim de urgenta (programari pt operatii de varice se faceau tocmai prin luna septembrie 2005!). In mare prezenta aceleasi simptome ca si sotul tau.
Eu cred ca ar fi bine sa se prezinte cat mai curand la medic (pt operatie!!!), pt ca nu situatia nu este deloc...
Amanunte iti pot oferi cu draga inima oricand.
Multa sanatate.
Mihaela



anatolia
Membru nou


Romania
Cluj-Napoca
115 Mesaje Trimise - 20/12/2004 : 23:21:01

Dragilor,va multumesc pentru mesaje,iata,trebuie sa intrebi si cineva iti va raspunde,cumva....Sunt speriata de ceea ce am citit...Medicul nu mi-a recomandat nici un regim alimentar,in afara de reducerea sarii,DOAMNE!Nu vorbim aici de un catun uitat de lume,ci de un mare centru universitar,Cluj-Napoca!Asadar,va spun ca am consultat 2 medici si anume:profesorulCiuce Constantin de la clinica chirurgie1(pe care l-am asteptat cu sufletul la gura sa vina din concediu),un profesionist deosebit,a dat viata,acolo unde altii au esuat..Dinsul a spus,textual: "Stimate domn,este o boala cu care VA TREBUI sa traiti de acum incolo,operatia ce as face-o ar face mai mult rau decit bine,purtati ciorapul compresiv,luati anticoagulant si cam atit...."Sotul meu a cazut in depresie,pentru ca si-a pus foarte mari sperante intr-o eventuala operatie...Incet,incet,si-a revenit psihic,probabil si datorita faptului ca,acum,dupa aproape 5 luni de tratament cu Sintrom,piciorul nu se mai umfla atit de repede si si-a recapatat mobilitatea(inainte il durea groaznic,nu putea parcurge nici 100 de metri,acum merge bine)
Ideea cu strainatatea ne-a dat-o doctorul Iancu de la clinica de cardio,dinsul de fapt a si interpretat filmul de la RMN....Nu stiu,voi incerca la adresele pe care mi le-ati dat,sa vedem....
Mihaela,te voi suna miine,acum e prea tirziu sa deranjez,si-ti multumesc!
La site-ul de flebologie,nu-mi da nimic,nu stiu ce zice acolo.
Craciun fericit tuturor!

Anatolia



Samy
Membru nou


Romania
Bucuresti
218 Mesaje Trimise - 22/12/2004 : 11:07:49

Draga Anatolia, ma alatur si eu cu o poveste si totodata un sfat. Bunica mea a suferit de tromboflebita de la varsta de 42 de ani. Pe vremea dansei nu existau multe remedii decat compresii cu apa rece, anticoagulante, statul cu piciorul ridicat pe o perna sau medicamente pentru hipertensiune. Pe fond nervos a facut si o complicatie de Zona Zoster, tratata si vindecata cu greu si de fiecare data cu antibiotice. Prin 2004 am fost cu dansa la un medic biolog care i-a prescris o schema de tratament bazata pe o medicamentatie formata din ulei din germene de grau, omega3 (arhicunoscutul ulei de somon), calciu-magneziu si flavonoide (este un produs ce contine extracte de fructe de padure, lamai si altele). Dupa 3 saptamani picioarele ei erau dezumflate si se simtea vioaie ca o turturica, rezultat neasteptat la varsta dansei de 75 de ani. Nu numai pentru ea, dar si pentru ai mei a fost o mare usurare. A urmat un tratament de intretinere toata viata. Am pastrat si pot sa-ti dau numarul de telefon al cabinetului sa vorbesti cu d-na dr. pentru sotul tau. Astept un PM. Samy






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

readuc subiectul in discutie,pe privat nu am avut succes.
Mama se simte tot rau,a mai primit un concediu medical.A facut niste tratamente naturiste,pe langa medicamentele prescrise de medic.Am inteles ca foarte bun este praf de carbune amestecat cu miere,facut un fel de aluat si pus pe zona respectiva,a ajutat foarte mult.

in discutia gasita de helbi,la ultimul mesaj,spunea samy ca un medic biolog a tratat-o naturist pe bunica ei si se oferea sa dea adresa anatoliei.Samy nu raspunde pe privat,banuiesc ca nu mai intra pe forum pentru ca mesajul e deja vechi,dar poate a dat deja informatia mai departe cuiva -poate anatolia???
Ar fi extraordinar sa ma puteti ajuta cu informatii.aici sau pe privat.
anca

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput