Despre incaltaminte

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Va relatez si eu ce mi-a explicat dr. Jianu: platfusul este prezent de la nastere, nu apare ulterior si nici nu se amelioreaza cu nici un fel de incaltaminte, "e ca un nas coroiat", n-ai ce sa-i faci, adica nasul il poti opera dar platfusul-nu. Doar in cazul in care exista si dureri asociate, se poarta incaltaminte speciala, care nu trateaza, ci doar amelioreaza simptomele. In rest, exista asa numitul platfus fiziologic, prezent la 90% dintre bebelusi, care dispare singur absolut, fara incaltaminte speciala. Prin urmare, incaltamintea trebuie sa fie usoara, sa se muleze, sa se indoaie talpa, nicidecum sa fie rigida (asa numita talpa de talpa), fara talonete, fara sa cuprinda glezna (exceptie facand cea de iarna). Trebuie sa imite piciorul gol. A mai spus ca i se pare ingrijorator cum multi pediatri recomanda fara motiv talonete, ca in Romania a ajuns o obsesie treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Papucei bebe

---------------------------------------------------------------------


Autor: Caterinuta
Subiect: Papucei bebe
Trimis la: 14/06/2006 10:57:33
Mesaj:


Am o mare nelamurire. Maya are 9 luni si acum incepe sa mearga. eu am incaltat-o cu papucei cu talpa moale, insa alte mamici sustin ca cei cu talpa tare sunt recomandati, fiindca il forteaza pe bebe sa calce cu toata talpa si nu pe varfuri.
Voi cum stiti, care sunt mai buni?



Raspunsuri:
---------------------------------------------------------------------


Autor: alssa
Raspuns la: 14/06/2006 11:01:21
Mesaj:

Eu stiu de incaltaminte cu talpa moderat moale/tare si cu taloneta. Adica ridicatura aceea care sa ajute formarea curburii in interiorul talpii (sper sa ma fi exprimat bine)... adica nu cu talpa extrem de plata... cel putin asa ne-a zis noua pediatrul si ortopedul de la spital...
---------------------------------------------------------------------


Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 14/06/2006 11:07:43
Mesaj:

Sunt buni papuceii cu talpa un pic mai tare si care sa tina glezna.Noi nu am folosit taloneta.
---------------------------------------------------------------------


Autor: zoey
Raspuns la: 14/06/2006 11:21:34
Mesaj:

Uite ce am gasit eu in Jurnalul National, la rubrica Sanatatea copilului:

Descult pana la doi ani
Cea mai mare preocupare a parintilor ar trebui sa fie ca micutul sa nu poarte ghetute decat dupa un an si jumatate – doi. Iar atunci cand aleg incaltamintea copilului, mamica si taticul trebuie sa aiba in vedere doua criterii: ghetutele sa fie usoare, iar talpa sa fie flexibila, ca sa permita indoirea labei piciorului. "Atunci cand invata sa mearga, copilul trebuie sa aiba doar ciorapei in picioare. Incaltamintea, oricat ni s-ar parea noua de usoara, atarna greu pentru muschiuletul inca neformat al micutului", atrage atentia profesor doctor Mihai Jianu, seful Clinicii de Ortopedie si Chirurgie Spinala de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Talonetele – o iluzie
Inainte de 4 ani, 96% dintre copii au piciorul plat. De aceea, foarte multi parinti recurg, inca de la 5-6 luni, la utilizarea talonetelor in incaltamintea micutului, convinsi fiind ca astfel vor favoriza aparitia scobiturii din talpa. "Ceea ce multi nu stiu este ca, in majoritatea cazurilor de picior plat pana la 4 ani, scobitura apare de la sine, fara aplicarea nici unui fel de tratament. In aceste situatii, talonetele sunt ineficiente si chiar daunatoare", subliniaza prof. dr. Mihai Jianu. In cadrul unor studii realizate pe zeci de mii de subiecti s-a demonstrat ca rezultatele la copiii cu si fara talonete sunt identice.
---------------------------------------------------------------------


Autor: Hermis
Raspuns la: 14/06/2006 14:24:39
Mesaj:

Ai punctat exact Zoey - macar in casa, in faza de invatare a mersului sa fie lasat in sosetute "antiderapante", iar pe afara ghetute care tin glezna.
--------------------------------------------------------------------


Autor: greieras
Raspuns la: 14/06/2006 23:04:47
Mesaj:

Si eu stiu la fel de la doctor de aici. Copilul se lasa cat mai mult descult, iar pe afara se pune incaltaminte cu talpa flexibila.

pupici
---------------------------------------------------------------------


Autor: Monica-Elena
Raspuns la: 15/06/2006 06:23:41
Mesaj:

Eu stiu ca ghetutele trebuie sa aiba talpa flexibila, sa aib atalonete si neaparat sa ii tina glezna.
---------------------------------------------------------------------

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Off topic: sunt ingrozitor de greu de parcurs subiectele astea atat de lungi! Personal prefer variznta cu linkuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

tot off topic: daca astea ti se par ingrozitor de greu de urmarit iti garantez ca si cu link-uri era si mai si..pentru ca nimeni nu le-ar mai fi verificat... macar aici daca intra... se uita la titluri care sunt evidentiate ca sa vada daca e ceva interesant pentru el.. asta era ideea...

incercam sa facem o indexare.. le copiem aici si apoi stergem.. ca sa mai aerisim...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Talpa de talpa
andre_ea
Pediatra (cam de moda veche) copilului meu mi-a recomandat pantofiori cu "talpa de talpa" ca sa se formeze scobitura piciorului. Insa nu am intrebat cum este aceasta. Stie cineva cum este/ce este?


florina
Ce varsta are copilul tau?
La doi ani am fost cu Tudor la un dr.ortoped in etate. Cel mai bun. Evident, aceeasi recomandare. Ba chiar si reteta data, in acelasi scop.
Din fericire, conform obiceiului, m-am razgandit si am renuntat.
Tudor are 4 ani ai 2 luni acum si doua "scobituri" de toata frumusetea.
Au aparut mai tarziu.

Nu spun sa renunti, iti recomand doar sa ceri si parerea altui pediatru.

Pana atunci pune-i incaltaminte cu talonete.

Mult succes in luarea deciziei, stiu prin ce treci...


parpalak
Ce-i aia talpa de talpa? E o ridicatura unde-ar veni scobitura talpii? Nu alea-s talonetele?


daniella4
Stiu ca pt formarea scobiturii piciorului cel mai indicat e mersul in picioarele goale. Evident ca nu poti duce copilul descult in oras, cred ca pediatra ta se referea la o talpa cat mai elastica care sa-i solicite muschii labei piciorului.

Prin casa insa lasa copilul descult.


andre_ea

Tudor are aproape 11 luni. Florina, nu mi-ai spus daca tu stii cum este aceasta "talpa de talpa". Nu ma stresez f. tare, dar vroiam sa stiu despre ce este vorba.

Daniela, asa il las prin casa.

Acum vine o alta intrebare. Stiti pe la ce varsta se formeaza scobitura piciorului? Adica de cand sa incep sa imi fac griji?

Inex
Eu stiu ca "talpa de talpa"inseamna talpa pantofului sa fie din piele tare.


bonsai
vin si eu si va intreb:ce intelegeti voi prin talonete?

ca eu la tot ce am cumparat,mai ales sandalute{ca doar nu o sa tin copila in ghete toata vara} am vazut doar o mica "ridicatura"pe talpa!asta o fi?


andre_ea
Da, ridicatura de pe talpa este taloneta.

Deci e vorba de piele tare. Hm!


parpalak
Mai, eu am mai umblat copil, dar mai maricica, in incaltaminte cu talpa rigida, si-s cele mai incomode incaltari posibile. Plus ca imi faceau gleznele praf. Nu-mi vine sa cred ca asa ceva poate fi indicat de ortoped. E ca si cum un dermatolog ar recomanda imbracaminte de naylon..


andrath

talpa de talpa nu este facuta dintr-un material sintetic si unul natural = pielea tabacita intr-un anumit fel...pe vremuri pantofii cu talpa de talpa erau cei mai scumpi si mai cautati pentru ca talpa este foarte elastica si nu creeaza probleme la mers...
in alta ordine de idei am sa va spun cum a facut doctorul cand a dus-o mama pe sor-mea la doctor suspecta fiind de platfus la vreo doi ani...a pus-o sa mearga desculta prin birou si apoi a pus-o sa-i arate talpile... acolo unde ar fi trebuit sa fie golul piciorului fata nu era murdara de praf semn ca nu calca cu acea parte desi parea ca o face..


andre_ea
Andreea, sarut mana pentru raspuns. Da, are mai multa logica ce zici tu.
Dar se mai gasesc astazi incaltari cu asemenea talpa? Stie cineva unde?


florina

Cand ai spus "talpa de talpa" m-am gandit imediat la talpa ortopedica recomandata de dr. meu. Insa cu siguranta nici un doctor nu recomanda asa ceva la 11 luni! Probabil dr. ta s-a referit la ceea ce spun fetele (incaltaminte din piele sau poate mai elaborata? Daca asociem cu "fata de fata" si "baiat de baiat", "talpa de talpa" ar putea insemna o incaltaminte de firma... :)
Noua ne-au recomandat talpa ortopedica (un suport pentru picior care se introduce in incaltaminte)la 2 ani (cand inca nu se formase scobitura piciorului) insa eu am purtat o astfel de incaltaminte cand eram mica si am refuzat sa-mi chinui copilul cu astfel de incaltari.
Din fericire, pe la 3 ani, scobiturile au aparut si picioarele lui sunt ok acum, fara interventia noastra.
Am cumparat intotdeauna incaltaminte de calitate (am preferat una si buna decat 3 de proasta calitate) si prin asta inteleg incaltaminte moale, usoara, cu acele talonete (mici pernute in locul in care se formeaza scobitura piciorului). Majoritatea incaltamintei pentru copii are asa ceva. Dar nu toate au talpa moale. Multe par din plastic...
Nu sunt experta dar nu cred ca e de bine sa porti incaltaminte rigida, la orice varsta.


GeorgetaR
Sa stiti ca si eu am intrebat un ortoped batran despre platfus si incaltaminte si mi-a raspuns ca nu e musai nici sa aiba incaltamintea talonete, e suficient sa fie din piele sau panza (sa respire piciorul) si cu talpa cat mai usoara si mai flexibila. Oricum, pana la 3 ani nu se poate spune ca un copil are platfus sau nu.Si tot el mi-a recomandat sa nu-i cumpar ghetute care sa-i tina glezna pt. ca cel mai bine se dezvolta piciorul mergand descult (pe iarba sau nisip e ideal) sau incaltat cu ceva cat mai usor si flexibil.


andre_ea
Da, Georgeta, asa stiam si eu. Numai ca nu stiu cum am facut ca i-am cumparat copilului niste sandale cu talpa mai grosuta si nu foarte moale. Bine, nici tare nu e. Cred ca asta nu i-a placut pediatrei. Dar am vazut aceeasi tip de sanda la copilul, cu aproape un an mai mare ca al meu, unei mamici de profesie ortoped. Deci nici chiar asa rele nu sunt, nu?


anacami
Buna!
Incaltarile cu care incep sa mearga sunt foarte importante in formarea mersului.

Eu stiam ca trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici principale:
- sa fie facute din materiale naturale (piele/material textil)
- sa aiba talpa rigida (nicidecum elastica/moale)
- sa aiba talonet ( acea umflatura pe partea interioara, pt. scobitura piciorului)
- sa fie inalte/ pe glezna (sa ii tina bine piciorusul).

"Talpa de talpa" stiu ca se refera la o talpa facuta dintr-un material anume- este intr-adevar mai tare- din pacate nu pot sa va spun exact, stiu ca sotul meu cauta asa ceva cand isi cumpara incaltaminte (si da, este mult mai scumpa).


roxisialexia
Corect !
Talpa de talpa este denumirea pentru produsul executat din piele.
Este rigida.
Aceasta talpa este cautata de cunoscatori, eu lucrez in domenniu, dar nu am auzit de incaltaminte realizata din astfel de talpa, pentru bebelusi.
Motive:
pret ridicat
pantoful este foarte greu.

Lauraa
PEdiatrul nostru a observat ca Lara calca "inauntru" si ne-a trimis la ortoped. EL a zis ca are platfus si ne-.a dat reteta pentru talonete. Care nue ok sa fie facute standard in orice incaltaminte ci fix dupamasura piciorului. DUpa reteta si dupa masuratori i-am facut la specialist asemenea talonete care se introduc in incaltaminte.SUnt intr-adevar dintr-o piele mai tare si cu ridicatura acolo unde Larei ii lipseste. Nu par deloc incomode,Lara le poarta mereu si cand pelcam de acasa fuge isi ia sandalele si primul lucru se uita daca sunt talonetele inauntru.Nu e nici un chin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ghetute ortopedice si talonete
Kehleyr
Buna. As vrea sa stiu unde anume in Bucuresti se pot achizitiona (pe comanda presupun) ghetute ortopedice si/sau talonete pentru un copilas de trei ani. Daca platesc (am inteles ca exista si posibilitatea de obtinere gratuit), este posibil si fara recomandare de la ortoped?


akella
Kehleyr, cel mai bine e sa mergi la spitalul Budimex, la Pavilionul de Recuperare Neuro-psihomotorie. Reteta de la medic iti trebuie doar daca vrei sa iei ghetutele gratuit, prin asigurarile de sanatate (asta in cazul in care copilul are certificat de handicap) - dar dureaza 6 luni pana primesti aprobarea... Eu n-am avut rabdare sa astept atata, asa ca le-am cumparat - 1 mil 800 de mii. Am dat comanda la atelierul de la parterul Pavilionului de Recuperare, i s-au luat masuri pustoaicei si ghetutele au fost gata in 10 zile. Sunt foarte multumita de ghetutele Dariei, sunt foarte bune si chiar frumusele (nu au aspectul butucanos pe care-l stiam de pe vremuri); le poti lua de diferite culori si modele.


eve44

Sandalute oropedice am gasit in Bucur ,dar sunt 1.200 lei .
Eve


may
si noi am facut ghetute acum vro 2-3 ani la o firma cu sediul in curte la spitalul Colentina (cladirea de pe dreapta cum intri in curte) / imi scapa numele firmei

recomandarea de la ortoped e necesara doar atunci cind vrei ca asig sociale de sanatate(CASMB) sa/ti deconteze costul lor

nu dureaza aprobarea deciziei 6 luni, nici macar in cazurile adultilor nu dureaza atita(proteye, orteze, medicamente)


akella
may, iarta-ma ca te contrazic, dar chiar a durat 6 luni pana ne-a venit aprobarea pentru ghetutele ortopedice (intre timp le-am cumparat singurei); pentru scaun cu rotile am depus dosarul in data de 8 martie a.c. si nici pana in ziua de azi nu ne-a venit vreun raspuns (deci au trecut mai bine de 5 luni).


irinai
La copii aprobarea de la CASMB dureaza cam 3-4 luni, de obicei.
Noi le-am facut pe undeva pe la Gara de Est, Biangi se numeste firma. Au fost foarte bune si dragute. Dureaza cam o saptamana din momentul in care dai comanda.


Kehleyr

Multumesc. Biangi este cel mai aproape de mine, daca nu reusesc acolo ma duc la unul din celelalte centre.


tlaura
Noi am facut ghetutele la Ortopedica; este undeva pe la satatuia lui Vasile Lascar - p-ta alati. Nu mai stiu numele strazii, dar daca platesti le fac in mai putin de o saptamana. Au mai multe modele, culori si ai de unde alege.
Oricum, e bine sa ai recomandare de la medic, sa specifice acolo ce si cum!

sirimie
Cam cit costa la Ortopedica sau la firma de la spitalul Colentina?


tlaura
La Ortopedica am dat 2 milioane si ceva, nu mai tin minte exact, pe ghetute si o pereche de talonete.
La Colentina, nu stiu.


dienutagraviduta

am ajuns si noi la budimex, trimisi de destepta de soacra-mea; e dr aia la parter, ioana nu stiu cum, femeia aia nu e sanatoasa ... e chiar dusa cu pluta ... mi-a facut o impresie infecta; nu trebuie certificat de handicapat, doamne fereste, trebuie numai recomandare de la ortoped. daca copilasul nu are nimic, eu zic sa nu-l chinui degeaba cu ghetele alea; pana la 3 ani e normal sa aibe platfus.


Kehleyr
La mine nu e numai platfus. Merge cu picioarele inspre interior ("talus varus" se cheama, sper ca am scris bine) dar foarte pronuntat, a ajuns sa se si impiedice din cauza asta... Si are trei ani deja. Mi s-a tot spus sa nu imi fac probleme si sa astept pana cand se va putea controla singura, dar sa fim seriosi, nu pot eu ca adult sa imi constientizez fiecare pas, daramite ea. O sa incerc sa ajung si la ortoped (oricum am mai fost mai demult) dar vroiam sa fiu pregatita pentru orice eventualitate.

Nu stiu unde e statuia lui Vasile Lascar. Imi puteti explica fata de Happy Baby sau fata de liceul de acolo? E vizibila firma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

Hello,

Am si eu o fetita de 8 luni si ma intereseaza subiectul. In primavara o sa trebuiasca sa-i cumpar niste incaltari si ma intereseaza marca/pret/forma. tot. cum avem un fel de "opinci" imblanite pentru frig si sosetele pentru casa si pentru casa asta ramane.
O alta problema am cu numerele. Ce inseamna 18 de exemplu ca am vazut incaltaminte 13 care era la fel ca cel 18. Si de ce e 18 cel mai mic ca mie mi se pare o imensitate. La sosete noi purtam 11. Oare fata mea are picioare f.f. mici sau nu inteleg. Un copil de 8 luni cam cati cm are la piciorus? Si un pantof 18 cati cm are, ca nu cred ca e ca la sosete. ala nr. 11 are 11 cm.

Vroiam sa-mi exprim si eu parerea fata de "talonete". Spune lumea ca e un moft. DA! Este un moft, dar un moft 'dulce'. Acum sa si explic ce inteleg eu prin moft dulce. Toata lume e de acord ca inghetata este un moft, da, dar ce buna e! Asa si cu incaltarile cu taloneta. Eu am un numar f.f. dificil la incaltari si gasesc greu asa ca odata am gasit niste pantofi mai sport la copii. Firma Miniman, turcesti dar deosebite. Piele intoarsa exterior, piele interion, pe talpa, o talpa flexibile, faina si cu taloneta. In viata mea nu am avut niste incaltari mai misto. M-a durut sufletul cand a trebuit sa-i arunc, dar deja era superpurtati si ce mai. Isi facusera toti banii. Eu recomand din tot sufletul.

Ildy si Blanca Andreea 16/06/06

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;54;104/st/20060616/n/Blanca+Andreea/dt/8/k/280c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

revin cu intrebarea anterioara in speranta ca poate cineva sa ma lamureasca : "Un copil de 8 luni cam cati cm are la piciorus? Si un pantof 18 cati cm are, ca nu cred ca e ca la sosete. la nr. 11 are 11 cm. SI 18 este cea mai mica marime (la pantofiori, ca la botosei am vazut si 16 dar ma intereseaza pantofii)?"

Ildy si Blanca Andreea 16/06/06

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;54;104/st/20060616/n/Blanca+Andreea/dt/8/k/280c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Ildyqo, nu mai tin minte cat avea fetita mea piciorusul la 8 luni. Oricum, ce pot sa-ti spun este ca nu te poti lua dupa numere. Acum, de exemplu, fie-mea are o pereche de ghete nr. 25 si cizme nr. 27, ambele ii vin perfect (are labuta de 15-15.5 cm).
Eu ii masor piciorusul si in lungime si in latime (exista si pantofi prea ingusti). Daca nu pot si nu pot sa o iau cu mine la cumparaturi, ma duc inarmata cu metrul de croitorie si dimensiunile ei. Si chiar si asa o dau uneori in bara.


Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Fetei mele i-am luat primele ghetute pe la 9 luni. SI i le-am luat direct 20, ca tinea piciorul incordat si cele cu numere mai mici nu intrau deloc in picior. La inceput au fost putin mari, dar apoi au fost ok. Eu zic sa mergi pe probate. Exista modele diferite si nu toate pot intra la fel in picior.

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput