Sarcina si alimentatia

Sarcina si alimentatia | Autor: LYLY809

Link direct la acest mesaj

La sugestia Lyei am creat acest nou subiect pentru ca deja vorbeam prea mult despre ce, cat si cum mancam pe subiectul "mamici de mai iunie" si nu mi se parea corect. Deja monopolizasem subiectul cu discutii despre mancare naturista, mancare nesanatoasa, pofte si gretzuri.
Ma gandesc ca Amonar, prietena noastra, ar putea crea si aici o listuta cu fetele care vor sa se inscrie cu greutatea initiala cu care au pornit in odisee, si greutatea la care au ajuns; numai cine vrea se inscrie, pentru ca aici nu vrem sa tinem diete, ci doar vrem sa mancam sanatos si sa nu luam excesiv in greutate.
Era doar o glumita, Amonar, fiecare poate sa-si creeze un ticker mergand pe site-ul www.tickerfactory.com atat pentru sarcina, cat si pentru urmarirea greutatii.
Deci, sa pornim la . Va astept pentru discutii.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Hai ca raspund eu prima.Am pornit cu 54 kg si acum la 17 sapt am 58 deci am pus 4kg in 17saptamani.Acum sa vedem cate vor mai urma pana la sfarsit..
De mancat sanatos am incercat pe cat posibil de cand am aflat ca am ramas insarcinate,dar datorita unor pofte ce trebuiau satisfacute am mancat si mancare nesanatoasa de ex:fast food-uri,de cateva ori,chips-uri etc.
Dintre mancarurile sanatoase ma pot lauda ca mananc constant:ciorbe,fructe si lactate.Nu prea ne impacam bine cu carnea,dar incercam sa mancam si din aia la recomandarea dr.
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAh io16+(maine 17) si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Ama kaly, daca nu te impaci cu carnea poti asigura necesarul de proteine din peste, branza, oua lapte si din produse vegetale: soia, cereale integrale, alune, migdale. Nu este obligatoriu sa mananci carne. Dar nu trebuie sa uiti ca trebuie sa suplimentezi consumul fata de perioada cand nu erai gravida cu cca 10 grame de proteine in plus pe zi.

nu te-ai ingrasat cine stie ce, si ai pornit de la o greutate normala. Esti deja in trim. 2 de sarcina doar!!!!

Lyly 11+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Pentru gravidele care nu suporta carnea:
"Multe femei nu pot manca nici un fel de carne, in timpul sarcinii. Ouale sunt o excelenta alternativa fiindca sunt o sursa foarte buna de proteine, continand toti aminoacizii necesari. Poti gati o omleta in care pui si legume si o bucata de branza. Daca mirosul omletei iti face rau atunci mananca oua fierte. Le poti manca simple sau le poti pune in salate."
Sa nu uitam de celebra salata orientala, in care oul fiert este o componenta de baza.

11+



http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Revin si va recomand cu caldura bautura din soia. Nu are conservanti, in schimb are proteine. Si face bine la gretzuri... adica mie mi-a ajutat

Lyly 11+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

LYLY multam de informatii!Oua fierte mananc..omleta mai putin,iar ieri am incercat o salata orientala care insa mi-a picat rau ca am Dar mai mananc si carne din cand in cand..
Pai de acum incolo vor veni kg in plus..Nu mai raspunde nici o gravidutza??Voi cate kg ati luat?
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAh io16+(maine 17) si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu in primele 5 luni nu am putut pune gura pe carne....imi era sila numai cand o vedeam.
Asa ca am "bagat la greu" lactate, peste, multe fructe, legume si supe.
Acum mananc de toate.
Am 10 kg in plus (ceea ce mi se pare destul de muuuuuuuuuullllllllltttttttt)
Sper in timpul care a mai ramas sa nu mai iau prea mult si sa ma incadrez in cele 13 kg.
Desi, cred ca o sa fie cam greu avand in vedere ca vin sarbatorile

Toanca si Matei Alexandru 32+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

eu am luatO kg si am 15 saptamani

ALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Bravo Lyly!
Deci ,eu sunt "vinovata"acestui subiect?
Asteptam de mult subiectul asta.
Eu inca nu pot sa va dau sfaturi ca nu prea mananc sanatos din cauza greturilor dar am spicuit si eu de pe forum,chiar de la mamici de mai iunie si-o sa pun aici pt cele care n-au citit asta .
Eu am pornit de la 47 si nu ma pot lauda cu un plus.
Asteptam sugestii de mancare sanatoasa pt gravidutze.
Referitor la mult dezbatutul ficat,chiar azi am vorbit cu un medic si-a spus ca pot consuma fara probleme,dar din pacate mi se face rau doar cand il vad ca i-am facut fetitzei si sotului.
Eu nu pot suporta mancarea gatita nici macar mirosul de mancare gatita,mai bag cate-un ou,cascaval,lapte,morcov crud.....in rest numai prostii de care nu vreau sa va fac pofta ca nu folosesc nimanui.


Referitor la alimente vor fi puse in evidenta cele mai importante in cea ce priveste dezvoltarea bebelusului. PROTEINE: - carne rosie slaba, carne de pasare, peste - oua dar nu crude si nici insuficient preparate termic - branza proaspata, laptele degresat si iaurtul trebuie sa nu lipseasca din alimentatie caci ele asigura desvoltarea corespunzatoare a oaselor si dintilor bebelusului care incep sa se formeze in jurul saptamanii a 8-a . LEGUME: - varza, conopida, broccoli, praz, spanac, ardei gras, rosii, cartofi,linte, fasole, telina si orice alte legume cu frunze verde inchis. Legumele cu frunze verde inchis sunt surse excelente de acid folic . Acesta este necesar bebelusului pentru dezvoltarea sistemului nervos central mai ales in primele cateva saptamani de viata. Evitati ardeiul iute si cimbrul Evitati prelucrarea termica indelungata a legumelor caci se distrg multe vitamine iar bebelusul are nevoie de ele. Preferati salatele la care puteti adauga, nuci, alune sau seminte de susan. FRUCTE: - cirtice, capsuni, caise, mere, pere, banane, etc CEREALE: - fulgi de cereale, paste din grau integral sau paine din faina integrala. CEAIURI DIN PLANTE: - datorita faptului ca sunt multe PLANTE CONTRAINDICATE IN TIMPUL SARCINII prefer sa le pun in evidenta pe cele mai cunoscute dintre ele si anume: coada soricelului, obligeana, pelin, rostopasca, feriga, anason dulce, fenicul, lemn dulce, ienuper, levantica, busuiocul cerbilor, floarea patimilor, revent (rubarba), salvie, vasc, carcel, dracila, vetrice . - sunt si PLANTE CE TREBUIESC UTILIZATE CU PRUDENTA IN TIMPUL SARCINII si anume: angelica, armurariu, brusture, lucerna, galbenele, isop, sunatoare, merisor, talpa gastii, musetel, roinita, izma, patlagina, urzica, ghimbir, schinduf, unguras .

si inca unul:

In primele luni adaptarea metabolismului la doua cerinte distincte, produce neplaceri.
Atat pentru dumneavoastra cat si pentru bebe, o alimentatie echilibrata este indicata.
500g de fructe pe zi, cu precadere dimineata pana la prima masa care contine carne, evitati sa fie desert pentru ca baloneaza. Cate un singur tip de fruct pe masa, dupa cca 2 ore schimbati tipul de fruct, pentru ca amestecul de fructe modifica beneficiile lor, putand chiar sa produca ingrasare. La prima ora un fresh alcatuit dintr-un fruct (fructe de padure, kiwi, grapefruit, o banana, caise, piersici, mere ananas, papaya, mango, etc ), 150ml apa, preparat intr-un blender poate fi o bautura revigoranta, plina de vitamine, minerale, fitonutrienti, dar hipocalorica.

2 gustari si doua mese principale - pranz si cina, alaturi de masa de fructe, este structura ideala / zi.

Gustari si mese alcatuite in general din portii generoase de legume , atat ca si garnituri cat mai ales sub forma de mari salate de cruditati diverse, alaturi de carne de peste, pui, curcan, vital. Produsele lactate pot fi bune surse in alimentatia de seara, in sine sau alaturi de legume.

Carnea de porc si prepararete industriale, se metabolizeaza greu rezultand multe toxine, si nu-i indicata decat daca pofta este mare.

Evitati sa mancati paine, cartofi, orez, paste alaturi de carne. Acestea sunt bune in combinatie cu legume alaturi de mari salate de cruditati.

Exemplu: 2 felii de paine integrala, neagra, graham cu salata de vinete si o salata asortata de rosii, poate fi o gustare/ masa cat se poate de buna; paste cu sos de rosii, usturoi si verdeata, alaturi de o salata verde (clorofila favorizeaza digestia pastelor); cartofi frantuzesti alaturi de o salata de varza alba, morcov ras si telina rasa; orez cu legume si o salata de andive.

Salatele pot fi asezonate cu 1 - 2 linguri de seminte de susan - contin mai mult calciu decat un pahar cu lapte, seminte de dovleac, un sanitar intestinal, sursa de grasimi bune, germeni de grau - de 400 ori mai multe surse de B-uri deca painea.

In general mancati cand va este foame, faceti miscari de tonifiere musculara, relaxare psihoemotionala.

A manca pentru doi este o perceptie uzata - copilul nu va cere permisiunea de a-si lua tot ce are nevoie pentru dezvoltarea sa, responsabilitatea dumneavoastra este de a manca diversificat si adevarate surse de nutrienti, usor digerabili.

Dulciurile concentrate, grasimile de origine animala, fast foodurile nu va ajuta pentru ca organismul va consuma surse antioxidante din aceleasi depozite din care se hraneste si copilul.



1/2 kg lapte cu cereale, 4 kivi,2-3 portocale, un broccoli, juma sfecla rosie, un ou, iar seara mancare koreana..cu carne pe carbuni, un castron de ceapa cu hrean in sos dulce acrisor, un castron de plante verzi amestecate cu pasta de ardei iute, si un platou mare cu plante..care nu au gust..dar merg.



feta
branza de capra
Brie
Camembert
Roquefort.
Simptomele infectiei bacteriene pot apare intre 2 si 30 de zile de la consumarea alimentelor contaminate. Daca infectia se transmite fatului, este posibil sa se declanseze o nastere prematura.

Anuntati imediat doctorul daca observati urmatoarele simptome:

febra si frisoane sau alte "semne de gripa"
migrene
stari de voma
Pentru a preveni infectia, respectati cateva masuri de precautie:

consumati branzeturi tari; daca totusi doriti branzeturi moi, consumati-le fierte.
asigurati-va ca toate produsele lactate pe care le consumati sunt pasteurizate
asigurati-va ca toate produsele de carne, pasare sau peste sunt bine fierte
Inca o lista de alimente de evitat: hotdog, carnati, delicatese din carne, carne insuficient fiarta, mancaruri care contin oua crude, peste crud, scoici.

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor arata ca alimentele contaminate consumate de gravide provoaca retardare mintala sau orbire la 400 pana la 6000 de copii pe an, iar alti 80 de copii se nasc morti sau mor din aceeasi cauza. Listeria este cauza a circa 2500 de imbolnaviri si 500 de morti pe an, iar o treime din cazurile fatale sunt femei insarcinate si copiii lor.

Fiti foarte atenta la ce consumati si cereti parerea medicului in legatura cu alegerea si pregatirea alimentelor.(SO)

Lya8+&Rut(14.06.2003)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Super subiectul
Eu am pornit de la 44 kg (1,63m) si acum am 50kg. CAm mult pt. 14s5z, 6 kg, dar nu am cum controla. De mancat mananc normal, nu pot tine diete, niciodata nu am putut, nici nu a fost nevoie...poate o dieta de ingrasare. Am o intrebare? De ce trebuie sa evit cartofii si orezul. Eu ma dau in vant dupa cartoful fiert in coaja si cu putina sare...imi ia toata greata si ma simt si bine. Deasemenea orezul fiert cu morcovi si cu filee de peste pe tava mi se pare o mancare destul de sanatoasa.
Dar daca stiti mai multe despre alimentele astea de ce ar trebui limitate sau evitate va rog sa scrieti ca nu vreau sa fac vreo gafa.
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dupa mine, mananca tot ce-ti face placere, linistita!

Aseara mi-a fost o pofta incredibila de , nici mai mult nici mai putin, ciorba de perisoare de peste. N-am avut liniste pana nu mi-am facut, a iesit suuuper zeama, in schimb perisoarele... nasoale. Oricum mi-am facut pofta. Eu oricum sunt pofticoasa de fel, iar insarcinata fiind am avut de cateva ori pofte d-astea incontrolabile. Oricum, nu mi-am dorit , slava domnului, chestii foarte scumpe sau imposibil de gasit!
Ceea ce va doresc si voua (mai exact sotilor vostri!)!!!


Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput