Vaccinul antigripal la bb?

Vaccinul antigripal la bb? | Autor: mihaela amalia

Link direct la acest mesaj

De la ce varsta se poate face vaccinul antigripal?(ma refer la bb)
De exemplu daca fetita mea are un an pot sa i-l fac?

Mihaela si bb Amalia
POZICI CU NOI
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55265" target="_blank">AMALIA...o poveste cu aventuri


"Singur, omul este ceva imperfect, ii trebuie un al doilea ca sa fie fericit." PASCAL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Si eu am aceasi intrebare. Se pare ca parerile sunt impartzite...unii medici spun ca putem sa-i vaccinam, altzii ca e prea devreme..
Nu stiu nici eu ce sa fac..parca as mai astepta un pic.

Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

cum in grecia lumea n-a auzit inca de vaccin antigripal, nu ne-am vaccinat. si imi pare extrem de rau, suntem toti bolnavi cobza, eu am facut si sinuzita, si cu ioana ne-am speriat tare. gripa nu e o chestie de glumit, si imi pare rau ca m-am luat dupa gura unora si n-am facut vaccinul cel putin ioanei, sa o feresc de suferinta asta.
vaccinul antigripal se poate face la bb de la 6 luni. cel putin influvac (sau asa ceva).
daca aveam cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Se poate face Vaxigrip de la 6 luni.
Cititi aici:
http://www.aventispasteur.ro/index.php?s=5_3&v=4
Fiecare parinte decide daca ii face sau nu vaccin, in functie de sfaturile pediatrului si de feelingul fiecaruia. Si eu sunt in cumpana, dar cred ca ii voi face (are 1 ani si 3 luni). Ma gandesc ca riscul de a nu i-l face e mai mare decat cel de a i-l face, asa ca... probabil o s-o vaccinez cand fac rost de vaccin. Daca nu era chestia asta cu gripa aviara nici prin cap nu-mi trecea sa-i fac, dar asa... poate totusi o ajuta cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi i-am facut Silviei anul trecut cand avea un an si o luna, n-a fost nici o problema. La copii sub 3 ani se face jumate de doza, asta e singura chestie la care trebuie sa fiti atente.

Normal ca vom face si anul acesta.

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Vaxigrip este intr-adevar vaccinul care se poate face la bb-lusi incepand de la 6 luni. De la 6 luni si pana la 3 ani se face o doza de 0.25 ml parca, deci jumatate din doza normala pt. adulti.
Eu zic ca este bine de facut, numai sa-l si gasiti prin farmacii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

este exact asa cum a spus Anemona, cu adaugirea ca daca este vorba de primul vaccin antigripal din viatza copilului se fac doua doze identice (0,25ml sub 3 ani, 0,5ml peste 3 ani), la interval de 4 saptamani.

Roxana si Patrick (29.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Da,asa stiam si eu,ca se face si totusi am intrebat azi pediatrul daca sa-l facem si mi-a spus ca-i prea mica si ca el nu e de acord...si totusi pe ea cum o protejez de gripa...

Sabina vine acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Noua ne-a recomandat un doctor pediatru, acum vreo 2 luni, pentru cresterea imunitatii, un tratament de 5 zile cu Tamiflu solutie(Maria are un an si 3 luni)si pentru ca in farmacii nu se gasea deloc(doar la comanda si asa am gasit foarte greu)iar unele farmaciste nici nu auzisera de asa ceva, am stat mult in dubii daca sa-i fac sau nu tratamentul.Dar de cand nebunia cu gripa aviara si cu faptul ca Tamiflu contine o substanta capabila sa protejeze organismul impotriva acestor virusi m-am hotarat sa il fac.Sper sa aiba si rezultate.A mai primit cineva recomandarea sa faca tratament cu Tamiflu?
Bafta si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Citesc si ma minunez...Tamiflu...dat preventiv pentru cresterea imunitatii..?...Tamiflu este un antiviral, nu se da decat daca este semnalata prezenta virusului si nu este indicata utilizarea acestuia dupa ureche pentru ca se poate intampla ca si cu antibiotocele, sa n-aiba nici un rezultat atunci cand ar trebui sa-l aiba. Au tot trambitat astia pe toate posturile, a aparut si dr. Streinu - care-i specialist in materie de boli contagioase - si a tot spus sa nu se arunce lumea pe antivirale pentru ca astea se dau numai in cazul in care se confirma existenta virusului, altfel pot aparea efecte nedorite. Nu va suparati pe mine dar mie mi se pare o nebunie sa prescrii tamiflu siropel unui copil sanatos. In fine, asta imi intareste convingerea ca ar trebui sa se faca ceva sa nu se mai dea orice medicament la liber.
Ioana, tratamentul ala cu Tamiflu 5 zile, daca te uiti si pe prospect, se face numai in cazul in care se confirma existenta virusului in organism. Au spus-o si cei de la OMS, au spus-o si ai nostri...ar putea fi dat preventiv, pe o durata mult mai mare insa dar riscurile de a nu mai fi eficient sunt mai mari decat beneficiile, repectiv o asa zisa prevenire. Eu cred ca medicul vostru s-a cam hazardat si ai alte metode la indemana de a ajuta organismul micutei tale. Parerea mea - dupa ce m-am documentat destul de mult (recunosc ca am fost si eu gata gata sa cad in capcana unui Tamiflu dat preventiv) si dupa ce mi-am dus fata la Streinu (cu alte probleme dar atingand si acest subiect al gripei aviare daca tot eram acolo:D)- este ca nu are sens sa-i dai antivirale (de nici un fel), date fara sa fie cazul nu fac decat sa ajute virusul sa fie rezistent la compusii medicamentului. Si apoi chimicale bagate degeaba, asta e rezultatul.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.




floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si eu stiu ca tot de la 6 luni se pote face vaccinul dar o jumatate de doza pana la 3 ani si tot in 2 reprize la distanta de 4 saptamani.
Chiar ieri am vordit cu pediatrul despre asta pentru ca intentionam sa ii facem Andradei (are 3 ani dar este primul vaccin antigripal). Ne-a recomandat vaxigrip dar nu se gasete. La farmacie mi-a spus ca dupa 20 si ceva octombrie se importa. Cred ca vom astepta pana atunci.



Criss si bb Andrada

Mergi la inceput