Ajutati-l pe George

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arminia spune:

Buna
Sunt Roxana, unul din tutorii lui George. M-am hotarat sa scriu pe forum din dorinta de a-l ajuta cat mai mult pe George. O sa ma straduiesc sa va povstesc totul despre acest copil minunat pe care incercam sa il aducem cat mai aproape de lumea noastra.Sa il ajutam da devina un copil normal,sa cunoasca cu adevarat minunatul univers al copilariei.
Din pacate eu si colegele mele intampinam destule dificultai. George reactioneaza in foarte multe feluri la pretratamentul la care il supunem si nu avem decat o carte care sa ne ajute.De multe ori George incepe sa planga, si pt ca noi nu tebuie sa cedam trebuie sa il lasam asa pana se linisteste.De multe ori eu sunt cea care il tine pe George pe scaun pana se linisteste si ma intreb mereu daca totusi e bine ce fac.Dupa ce se termina lectia, in apuza il vad pe George cum incerca sa ma evite si asta se intampla cam o ora dupa care ii trece.
Ne gandim mereu ce sa facem atunci cand George nu reactioneaza in nici un fel la unul din programe. Ore gresim noi undeva? Luam iar singura carte pe care o avem si o recitim insa nu ne ajuta prea mult. Avem nevoi la fel ca si George de un adevarat specialist care sa ne arate ce e de facut in diferite situatii.
Parintii lui George sunt doi oameni deosebiti. Nu multi parinti ar face asta pt copilul lor. Ma uitam la Mihaela, mama lui George, intr-o seara cum se uita la poza fetitei sale care tocmai implinea 10 luni si nu putea fi alaturi de ea pt ca trebuia sa fie acolo pt George.A sarutat fotografia, a pus-o la loc, si a inceput sa discute cu noi despre ce ar trebui sa mai facem pt George. Este o femeie puternica dar trebuie ajutata, iar cei ce au posibilitatea sa o faca, ii rog din suflet sa nu stea deoparte. Noi o ajutam atat pe ea cat si pe George asa cum ne pricepem mai bine, dar din pacate material nu putem inca.Trei dintre noi suntem inca studente dintre care numai eu sunt din Iasi si nu provenim ni familii instarite. Dar vom incerca si noi sa strangem bani pt George.
Pentru a va da seama ca baietelul ate potential, va spun ca ieri, George, ne-a luat frumos de mana, dupa ce noi am aranjat totul pt inceprea lectiei,si ne-a dus la scaun. A vrut din propria initiativa sa inceapa lectia, desi pana acum incepea sa planga cand era vorba de lectie. Faptul ca el vrea este o motivatie si mai mare pt noi de a-l ajuta si mai mult insa avem nevoie de specialistul din Anglia cat mai repede,pentru ca George sa piarda aceasta dorinta de a invata.
Daca doriti sa aflati mai multe despre George va stau la dispozitie.
Atat deocamdata, ne auzim maine!
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Roxana,

Tu sau colegele tale vorbiti engleza? Eu am o carte despre autism pe care vreau sa o cumpar si sa o trimit din Canada,dar e binenteles in engleza.
Daca vrei , poti sa-mi scrii si la adresa adinagray_ca@yahoo.com

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arminia spune:

Adina,
Cartea pe care o avem si o tot recitim e in engleza. O sa iti spun cum se cheama si sa vezi daca e aceeasi. "Teaching Individuals with Developement Delays (Basic Intervention Techniques)" autor: O. Ivar Lovaas.
Daca nu e asta atunci ti-am fi foarte recunascatoare daca ai putea sa ne-o trimiti!
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Roxana,

Eu ma gandeam la cartea asta http://www.amazon.ca/exec/obidos/ASIN/1572305444/qid=1132347193/sr=1-1/ref=sr_1_2_1/701-1683968-8509900

Incerc sa vad daca mai gasesc si altele sau poate gasesc pe cineva care vrea sa doneze second hand books.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei15 spune:

Buna,
Sunt Laura un alt tutore al lui George! Ma bucur ca a reusit Roxana sa va povesteasca cate ceva despre ceea ce facem noi cu George si ma alatur ei prin a va multume pentru ajutorul pe care ni-l dati, in primul rand incurajand-o permanent pe Mihaela! Este necesar ca ea sa fie mereu plina de energie pentru ca George este un copil sensibil si simte cand mama sa este descurajata. Atunci se descurajeaza si el, plange si devine destul de agitat.
De o luna de zile de cand lucram progresele sunt vizibile, cel care a avut un impact cel mai mare asupra noastra a fost momentul in care si-a adus scaunelul pentru ca sa ii dam suc, ca si cum ne-ar spune "daca voi nu vreti sa va grabiti, eu as vrea sa incep lectiile si sa imi castig recompensele!" De asemenea, de fiecare data cand doreste ceva intinde degetelul sa ne arate si noi trebuie sa ii dam, cana cu apa, jucaria sau chiar telefonul, e atat de dragalas cand se uita la tine cu ochisorii mari, rugatori, degetul intins spre obiectul dorit, dar nu spune nimic! Totusi, vocalizeaza binisor, pronunta vocale si sporadic consoane,am observat chiar faptul ca atunci cand spunem onomatopee incearca sa ne imite pozitionand buzele si dintii cat mai aproape de modelul nostru! Zilele trecute incerca sa spuna si el "Oac!", in timp ce ii cantam cantecelul despre "Broscute"!Ii plac tare mult cantecelele pentru copii si ii place foarte mult sa danseze. de multe ori se apropie si ma trage de mana pentru a-mi reaminti ca e timpul pentru "dansat", se aseaza frumusel in bratele mele si imi intinde palma ca pentru un vals vienez, iar eu trebuie sa ma conformez si sa nu gresesc pasii sau melodia, deja cred ca avem un repertoriu preferat, pe care incerc sa il imbunatatesc si sa il variez in ciuda faptului ca lui George nu prea ii plac schimbarile! Cum ma anunta de acest fapt? Simplu: cu o mica muscatura pe umar, destul de gratioasa ca sa pricep ca am "gresit" melodia!
As putea sa va povestesc o multime despre George caci este un copil atat de plin de surprize si in acelasi timp atat de necajit pentru ca nu poate sa iasa din negura in care este prins. Cel mai dramatic moment este atunci cand ar vrea sa ne spuna ceva si nu poate, devine trist, agitat si incepe sa planga! poate ca intr-o zi vom reusi impreuna sa il aducem mai aproape de noi, sa il intelegem si sa il putem asculta!
Apropo, Adina,orice informatie ne este utila si toate citim in engleza, asa incat orice oferta e binevenita! Iti multumim din suflet pentru tot ceea ce faci pentru micul nostru George!
e tarziu acum si maine trebuie sa fiu fresh pentru "lectii" asa ca va doresc tuturor mult zambet si curaj!
pe curand,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

O carte f buna despre aba si cum se aplica concret
Behavioral intervention for young children with autism,edited by Catherine Maurice
O am in forma Xeroxata de la un alt parinte.O pot trimite prin posta
Cum fac?Vreau o adr exacta, cu cod postal, o trimit recomandata.
La Iasi?
Stie cineva cum se scaneaza si se transforma apoi in text?Stiu ca e o procedura complicata, trebuie sa ai rabdare si scule profesioniste.
Aceasta carte in format electronic i-ar ajuta pe multi parinti, e aur curat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Doralina
Avem cartea care cuprinde f multe programe insa de exemplu George refuza sa execute la imitatie nonverbala si noi nu stim cum saintervenim
Aici e vorba de experienta de faptul ca te-ai mai intalnit cu genul acela de problema
Eu am vazut cum se lucreaza la horia Motoi si am ramas perofund impresionata insa am inteles ca fetele au participat loa traininguri cu un consultant din Anglia si e firesc ca stiu ce fac
Gindeste-te ca noiavem un copil care se manifesta destul de tumultos si care refuza sa faca anumite chestii si noi avem o carte a lui lovaas pe care o intoarcem pe toate partile ptr a gasi solutii
E destul de dificil si sa stii ca experienta mea didactica este nula in acest caz
speram sa ne descurcam in final


mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Ma bucur ca aveti si aceasta carte.N-am vrut sa sugerez ca ar putea inlocui consilierul, nici vorba.
Ma refeream la parintii pentru care consilierul este un vis irealizabil,
pentru aceia orice informatie e aur curat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eliza, am primit banii de la tine.

Am actualizat si site-ul: http://cuzuc.netfirms.com
Sper ca diseara, dupa cheta de la Biserica Toti Sfintii sa va dau iarasi vesti bune.
Adina, te asteptam cu vesti!

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Buna.
Sunt Elena,matusa lui George si revin cu date suplimentare,poate reushesc cat de cat sa mai limpezesc cumva lucrurile.
Asa cum bine se stie in cazul autismului nu se cunosc cauzele ce duc la apritia bolii si nu exista un tratament general valabil al bolii.Poate acesta este si motivul pentru care nu avem fundatii care sa aplice terapia necesara si cu rezultatele dorite(si cand spun asta ma refer la faptul ca nu e suficient sa supraveghezi un copil pentru al degreva pe parinte de responsabilitate pentru 8 ore).Asa cum am mai spus vorbesc in cunostinta de cauza cand pomenesc de fundatii(prin natura meseriei cunosc toate fundatiile din judet stiu exact cu ce se ocupa si in ce consta exact obiectul activitatii acestora.In Romania suntem in faza de inceput, mici fundatii ce ofera cadouri copiilor de sarbatori si asigura hrana si eventual supraveghere copiilor cu probleme.Asta e realitatea cruda cei drept dar e penibil sa pretindem ca facem altceva.Drept marturie ca ceea ce afirm e si adevarat e ca singura(cred) fundatie unde se lucreaza asa cu ar trebui in cazul unui copil cu autism e Horia Motoi din Bucuresti(acolo unde s-a inteles ca pentru a avea rezultate se aplica tratament individualizat).Si ca sa va conving inca o data ca ceea ce am afirmat la adresa fundatiilor nu sunt simple vorbe spuse atunci cand te afli in impas aceasta fundatie a luat fiinta datorita unui parinte ce a trecut prin ceea ce trecem noi iar site-ul unde poti afla despre boala-autism.ro a luat fiinta tot datorita aceleasi persoane.
Am contacta fundatii fara nici un rezultat poate de asta ne si aflam in pragul disperarii.Ar fi fost infinit mai usor sa ai consultanti care sa te invete ce trebuie sa faci si cum sa faci.Am ajuns in situatia in care avem ferma convingere ca singura sansa e sa reusim sa contactam un consultant care sa ne indrume pe drumul cel bun.Nu e un moft cum spunea cineva ci stricta necesitate.
Nu cer sa fiu inteleasa pe deplin pentru ca asa cum spunea ieri un medic, singurii care te inteleg cu adevarat prin ce treci sunt cei ce trec pri asa ceva.
Spre norocul nostru am avut sansa sa gasim 4 fete extraordinare,persoane ce se implica din tot sufletul alaturi de noi si sper ca asta sa fie un atu.
Ce ma ingrozeste este ca desi toata lumea manifesta disponibilitate putinul pe care il stim despre boala si situatiile neprevazute care apar pe parcursul lectiilor ne fac inca o data sa ne gandim ca lipsa noastra de experienta e un mare impediment in al ajuta pe George.
Ne dorim cu disperare sa-l aducem pe linia de plutire,sunt constienta ca nu exista vindecare, ca lupta cu boala e o lupta ce nu se va termina niciodata dar trebuie facut tot ce e omeneste posibil.
Pentru noi orice mic semn de cooperare din partea lui george inseamna f. mult,un gest pe care un parinte al unui copil normal l-ar aprecia insignifiant noua ni se pare extraordinar.Simplu fapt ca sunt momente in care George ne priveste pentru cateva secunde in ochi pentru noi e o realizare.Suntem in situatia de a aprecia si cele mai putin sesizabile gesturi.E cumplit cum o boala poate priva un copil de ceea ce ar trebui sa fie cea mai fericita perioada a vietii.Sa lucrezi cu el toata ziua, sa-l inveti sa se joace, sa-l inveti sa manance e un adevarat calvar pentru el(ma uitam sambata la el si pare din ce in ce mai obosit si mai slabit -dar nu avem de ales stim ca timpul e cel mai mare dusman al nostru).
Urmaresc tot ce se scrie si ma bucur sa vad ca avem alaturi oameni extraordinari.
Mie imi e f. greu sa scriu aici( mai ales acum cand citesc tot felul de grozavii).Am sa revin , toate cele bune si inca o data multumiri persoanelor ce ne sunt aproape.

Mergi la inceput