Despre gradinarit (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alisia spune:

Buna tuturor,
Aveti idee, un as putea gasi, modele de gratare zidite pentru gradina.
Acum ne ocupam de amenajarea gradinii(gard, alei si implicit gratar....) si nu am gasit un model care sa-mi placa.
Multumesc
Alisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Ardit, asa este, si la noi la tara (pe langa Alexandria) au fost niste nenorocite de ploi acide si au scapat doar rosiile din solarii. Bafta la construit. Sotul meu a cumparat aseara din Bricostore doua folii de policarbonat de 1m/2m cu vreo 4,5 mil.

Andrushka, si eu cred ca trebuie neaparat sa tii ferigile la umbra si umiditate mare, mai ales acuma, la inceput. Nu renunta, ca poate chiar daca pierd frunzele astea, vor creste altele.

Alisia, nici noi n-am gasit un model de gratar care sa ne placa, asa ca am sfarsit prin a construi noi (adica zidarii nostri) unul, si alaturi o chiuveta, si ca acoperis placile de policarbonat de care vorbeam mai sus (ca un altfel de acoperis ne-ar fi luat toata lumina din bucatarie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Va plac gloxiniile? Mi-am cumparat si eu una
Floarea mea preferata!

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am cumparat o www.growinggreen.com/products/Guzmania-Rana.html" target="_blank">Guzmania Arana din Metro si nu stiu cum sa o ingrijesc pentru ca informatiiile de pe diferite situri se bat cap in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

buna gradinarese frumoase!

miru
intre timp am aflat si eu ca o placa de policarbonat de 3m/6m este 9 meleoane, te usuca nu alta, dar am facut un calcul, din ala matematic cu lungimea cercului doi pi er stiti voi, si mi-a iesit ca dintr-o folie se poate face o sera din aia curbata, cu inaltimea pe culoar de 1.9m-1.8m si adancimea de 3 cat latzimea foii, as putea sa pun la capete folie de plasic, si chiar sa o fac mai adanca, de 6m cu 2 foi de policarbonat, iese insa oricum scump, fac un calcul si cu folie de plastic si structura, sa vad care este mai eftina, si purcedem

cu aclimatizarea iasomiilor: am fost ieri in inspectie la bran, iasomiile nu erau nici prea vesele dar nici rau, cred ca a trecut prea putin timp, le-a pus soacra mea niste chanel no.5 adica pamant cu balegar de grajd si sa vedem ce mai urmeaza

japonezu meu galben este pe cale sa infloreasca multiplu, o sa fac poze acum e in faza de boboci, l-am salvat de la moarte, in tineam la servici din cauza de renovari acasa si pe zi ce trece era mai trist si chel din cauza de folie protectoare UV la termopane, cand am vazut ca i-au fost smulse niste crengi pe principiul ca numai florile furate se prind... mi-a sarit tandaroiul si l-am luat acasa la bebelit, acu e superb

va pupe mama de.. flori ce sunteti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Ardit, bafta la construit, da' iarta-ma ca n-am inteles prea bine detaliile tehnice, ca io cica sunt biolog (da' sa nu mai spuneti la nimeni, ca de cate ori ma intreaba cineva ce planta sau animal este asta? eu le raspund: Habar n-am intrebati un biolog! - asta pt. ca specializarea mea a fost biologie medicala). Astept cu interes pozele!

Am fost week-end-ul asta la Romstal garden si la Garden Services (langa Agronomie), la Cris garden Plaza si as fi mers si in Otopeni langa Mc Donalds, da' era inchis (in timpul progamului). Din pacate n-am avut timp sa merg mai departe, poate sambata urmatoare.
M-am bucurat ca am gasit multe feluri de clematite si de Lonicera. In schimb, nu prea aveau (inca?) trandafiri cataratori. Da' erau niste preturi de m-au dat pe spate! Stiu ca am fost la cele mai scumpe, da' toate costau cu milioanele! Erau insa crescute bine, nu erau puiuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

despre maranta

"Cea mai frumoasa dar si cea mai sensibila este considerata "maranta leuconeura 'Fascinator' ", (nervuri rosii pe frunze verzi maronii)
creste cu placerea lunina dar nu soare direct, doar in iernile mai intunecate prefera lunima ferestrelor. La un loc intunecat in camera i-ar disparea repede filagrama de pe frunze. Nu il place curentul la fel ca si diferentele de temperatura si racoarea, egal de anotimp. Doar in caldura dezvolta multe frunze de o culoare vie si sanatoasa.

Pt. o dezvoltare sanatoasa trebuie udata tot a 2-a zi sau o data pe saptamana scufundata in apa, pana la buza ghiveciului, cu apa fara calcar si temperatura camerei. Ca o exceptie, maranta poate fi udata si in farfurioara, caci frunzele mari cad peste buza ghiveciului, facand mai greoaie udarea.
Se recomanda ca in perioada de crestere (Martie-August) sa se foloseasca tot o data la 2 saptamani ingrasaman dar si acesta neclcaros(?). Apoi si udarea se va face mai rar si nu se va mai administra deloc ingrasamant.

In iarna se vor dezvolta doar frunzulite mici, iar moartea frunzelor batrane este foarte normala.
prefera locurile luminoase si insorite, dar fara a cadea pe ea razele directe de soare, cu o temeratura continua intre 18-20°C, nu ii place sa aiba "picoarele reci" de aceea se omite punerea ghiveciului pe placi de marmura, sau se va pune sub el ceva izolant. Nu suporta nici aerul ucat, de aceea mai ales in lunile de vara se va stropi permanent (tot doar cu apa fara calcar).
in rozeta trebuie sa fie permanent apa.

Pt. imnultire, pamantul pt. lasturei trebie sa iaba o termeratura de 20-25°C.

Sper sa te ajute ceva, ti-am tradus din cartile mele despre palnte de apartament,

peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

fetelor....

lamuriti-ma si pe mine cum sa impac cerintele de supravietuire ale gardeniei.....mai precis

din inf. de pe net si carti spune ca vrea lunima si soare dar nu soare direc....pai daca este soare....atunci cum sa nu fie direct?
sau de ex. prefera geamurile de E si S pai la mine in geamurile de E si S este soare si mult mult soare, in E de cand rasare pana pe la 15°°, iar in sus de pe la 10°° pana dupa 17-18°°....cum sa ma/ sa o impac?

va multumesc de sfaturi

peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

fetelor, v-au amortzit ploile?! eu mai incet cu mesajele, nu am timp deloc, naveta asta ma omoara mai ales de cand s-a rupt un pod pe e drumul meu si nu numai ca ocolesc dar s-a deviat si toata circulatia natzionala prin fata fabricii mele, va dati sema ce grotesc este sa fac acum zilnic naveta buc-pl!

in fine voiam sa va spun ca japonezu galben l-am salvat ca murea cu zile si uite cat de frumos este si este plin stiva de boboci: am o poza nocturna ca daca eu plec la 6 si vin la 10 seara va dati seama ca n-am cum sa fac poze pe lumina, deci:http://community.webshots.com/photo/413009094/458488283hPePIC#

asa, cu orientarea asta la soare dar nu direct, e discutie lunga, stii tu efectul razelor gama asupra anemonelor, solutia mea a fost sa le pun langa usa de la balcon pe jos, la usa am geam pana jos, lumina kakalau dar nu e soare direct


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:


Ufff, cat am cautat ca sa dau de subiectul asta...a ajuns taman pe pagina 5... se pare ca toate gradinaresele sunt ocupate cu intretinerea plantelor , numai eu am dileme (ca de obicei, de altfel...:))
In primul rand vine frigul si va trebui sa-mi aduc muscatele in casa. Iarna trecuta le-am tinut la caldura si lumina si mi-au supravietuit numai vreo 3. Anul asta am peste 30 si nu vreau sa le mai las sa moara. Cineva mi-a spus ca trebuie duse la intuneric si mai frigut ca sa-si intrerupa ciclul de vegetatie. Am inteles eu bine? Le pot duce in basement unde e semi-intuneric permanent si frig cat incape :))

Partea a doua este o problema... stinkoasa. Nu stiu de unde m-a pocnit ideea sa-mi fac singura compost, sa reciclez tot ce se poate si la primavara sa am pamant gras de imprastiat prin gradina. Mai ales ca pamantul meu, bag seama ca e foarte sarac in nutrienti, abia cresc plantele. Am stropit cu fertilizer solubil si am facut mai rau, ca le-am ars frunzele. Am tot citit, e treaba serioasa asta cu compostul, dom'le, dar eu nu vreau sa imi iau echipamente scumpe si alte ustensile. Ma gandeam sa iau un tomberon din ala de se inchide ermetic, sa pun in el treptat tot ce am de prin bucatarie si acum de la frunze uscate, iarba tunsa, etc, apoi din cand in cand sa-l mai agit, sa se aereze imputzoshenia. Cica e bine pentru viermisori si alte bacteriutze. Voi ati facut asa ceva, e complicatie inutila sau da rezultate?

(In alta ordine de idei, ma gandeam ca, in Romania nu ma vedeam facand asa ceva de la inaltimea tocurilor mele de 10 cm... nicicum sa ma fi maritat cu unul care imi ofera o viata cu asa perpective... Aici, mi se pare de bon-ton sa-mi cultiv noua mea pasiune -gradinareala, si un motiv de mandrie sa dirijez ce se intample si sub pamantul gradinei mele:)))

Acestea fiind zise, astept ideile voastre si va salut cu drag.

Mergi la inceput