despre hidronefroza, help!!!

despre hidronefroza, help!!! | Autor: Dana29

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Am fost la un control de morfologie fetala la un specialist, trimisa de doctorita mea care imi urmareste sarcina. Sunt in saptamāna a 24-a si drept sa spun ceea ce mi-a spus acel specialist in urma investigatiei a facut sa fiu ingrijorata si foarte nelinistita. Diagnosticul a fost hidronefroza fetala bilaterala ambii rinichi cu diferentiere corticomedulara. Rinichi cu aspect normal dar cu dilatatie bazinet: 7mm (31/21/14mm, calice dilatate)-rinichi stg.; si 8mm (35/18/14 mm)- rinichi drept. Celelalte organe si functii ale bb-ului sunt normale si bine definite doar aceasta hidronefroza bilaterala fiind se pare singura problema. Daca puteti sa-mi dati informatii, experiente despre acest subiect va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Buna, Dana
Iti spun in mare cam ce inseamna asta. Tu cel mai bine ar fi sa intrebi un specialist ca sa te linistesti.
Deci hidronefroza inseamna ca ureterele sunt dilatate. Asta presupune ca pe undeva este o obstructie. Deci ureterele sunt acele tuburi care duc urina de la rinichi la vezica. Fiind o obstructie pe undeva, apare refluxul. Adica urina in loc sa se duca la vezica, se intoarce la rinichi. Si in felul asta se dilata ureterele.
De unde stiu?
Baietelul meu s-a nascut cu reflux urinar si hidronefroza. Hidronefroza a disparut la cateva luni de la nstere, dar refluxul i-a ramas.
De cum l-am nascut si pana la un an a stat pe antibiotic. Am facut tot felul de teste, radiografii.
Poate pana nasti copilul, boala sa dispara. Intre timp se mai dezvolta rinichii si cine stie...
Sunt foarte multe cazuri cand totul se rezolva de la sine. La noi asa a fost. Daca nu, este operabil si sansele de reusita sunt maxime.
Urologul mi-a spus ca puteam sa stiu de boala copilului meu de cand era in burtica mea. Dar cum asigurarea nu mi-a suportat nici o ecografie dupa luna a treia, nu am avut de unde sa stiu.
Asa ca mai bine sa stii dinainte.
E cineva in familie care sufera de rinichi? Poate sa fie genetic.
Fruntea sus si vei vedea ca totul o sa fie bine. Uita-te la mine. Un caz fericit.
Sarcina usoara si un bb sanatos!
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mie la o ecografie la 22 saptamani facuta la SANADOR mi-a fost pus diagnosticul urmator RINICHI MATERNI: RD - uretero-hidronefroza functionala gradul I si RS - minima uretero-hidronefroza functionala.
Nu ma durea nimic. Am baut 2-3 saptamani ceai de cozi de cirese + matase de porumb. Cum nu ma deranja nimic, nu am mai baut nici ceai. Cred ca organismul si-a revenit singur!

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Otilia, tu ai avut diagnosticul asta sau fatul? Ca daca a avut fatul, atunci nu avea cum sa te deranjeze ceva. Eu habar n-am avut ca al meu copil avea boala asta.
Vad ca zici rinichi materni. Pai atunci tu sufereai de asa ceva. Poate era in legatura cu sarcina. E alta treaba.
Pe cand Dana vorbeste de puiul ei ca e diagnosticat cu hidronefroza.
Dana, sa stii ca sunt foarte multe cazuri cu diagnostic din asta. Gandeste-te pe tot restul sarcinii ca o sa dai nastere la un bb sanatos. Ti-am zis. Boala poate disparea de la sine. Roaga-te la Doamne-Doamne ca totul sa fie bine si consulta totusi un specialist, un urolog.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu am avut diagnosticul. Desi nu am luat tratament rinichii si-au revenit. Cam asta era ideea mesajului.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nu mai tin minte in cate saptamani eram, cand la o ecografie efectuata in timpul sarcinii, doctorita mi-a spus ca baietelul meu are hidronefroza bilaterala de grad III, iar eu hidronefroza de grad II la rinichiul drept. Dupa aflarea diagnosticului, am mers la ecograf in fiecare saptamana, am fost si la dr. Pop care a confirmat diagnosticul si m-a sfatuit sa fac cezariana, imediat ce plamanii sunt suficient de dezvoltati, sa contactam un chirurg urolog pediatru si copilul sa fie operat cat mai curand dupa nastere. Mi s-a facut cezariana cu 6 saptamani inainte de termen, copilul a urinat la 4 ore de la nastere. Dupa nastere, s-a descoperit ca hidronefroza a aparut datorita refluxului, urologul i-a facut cistografie si urografie la iesirea din maternitate. In maternitate am stat 3 saptamani, pana a ajuns copilul sa cantareasca 2.500 kg. A luat antibiotic pana la 6 luni, am fost la control din 2 in 2 saptamani. A fost urmarit de dr. Basca, dumnealui nu s-a grabit cu operatia, a spus ca e foarte posibil ca refluxul sa dispara pe masura ce se dezvolta copilul, daca avem grija sa prevenim infectia urinara. Din cauza asta, i s-a administrat antibioticul. La 6 luni, ni s-a spus ca refluxul a disparut. Doctorul ne-a sfatuit sa il operam de fimoza, ceea ce am si facut la 9 luni ale copilului.
Dumnezeu ne-a ajutat si am depasit acest impediment.
E bine ca am stiut din timp, astfel am putut sa il ajutam pe Calin.
Cred ca iti este greu acum, pentru mine a fost cumplit cand am aflat. Dar, in realitate, lucrurile n-au fost atat de negre cum le vedeam atunci.
Pana acum, n-am mai aflat de cazuri asemanatoare. Ma bucur sa aflu ca si bebe Luca s-a vindecat fara interventie chirurgicala.
Roaga-te la Dumnezeu si va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana29 spune:

Multumesc pentru informatii.Eu inca sper ca lucrurile sa nu evolueze in rau.Deocamdata nu pot sa fac nimic decat sa astept urmatoarea ecografie sa vad daca apare vreo schimbare.Specialistul m-a sfatuit sa merg la ecograf din doua in doua saptamani la doctorita mea care imi urmareste sarcina si pe la 32 de saptamani sa merg din nou la el.Stiu ca au fost multe cazuri in care totul s-a rezolvat de la sine dar nu pot sa nu ma gandesc si la ce se poate intampla daca situatia se agraveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Otilia, hidronefroza mamei n-are nici o legatura cu cea a fatului. Practic apare la majoritatea gravidelor din cauza presiunii exercitate de uter pe uretere, puteai sa bei tu tone de ceai sau alte cele, ca tot nu avea vreo influenta, dispare de la sine de la nastere. Hidronefroza de care vorbeste Dana este cu totul altceva, f probabil se datoreaza unui reflux vezico-ureteral, daca va fi asa se va rezolva fara probleme dupa o anumita perioada dupa nastere cu o interventie chirurgicala (este o malformatie congenitala care nu trece cu ceai de cozi de cirese...).

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput