Asistente medicale din toata lumea adunarea!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yossaria spune:


Aici in UK se vorbeste despre epidemii MRSA, prescurtat EMRSA. Majoritatea sunt 'infectii nosocomiale', pacientii iau stafilococul rezistent chiar din spital, am auzit chiar si de cazuri de deces, rani care nu se vindeca,infectii ale organelor interne (abcese) sau externe, pacinetul moare prin septicemie. Au fost chiar si spitale intregi inchise, sau in carantina.

Eu nu imi amintesc sa fi auzit de asa ceva cat am fost in Romania, nici la scoala, nici la servici. De aceea am vrut sa intreb fetele :)


La ora actuala, cei responsabili se lupta sa controleze raspandirea stafilococului. Unele spitale chiar indica vizitatorilor sa se spele pe maini, la venire si la plecare si sa poarte un halat.

Purtatorii sunt tratati cu Mupirocin (crema) care se aplica pe piele sau in nas (parul nasului), si le este recomandata spalarea parului si
a pielii cu un dezinfectant (aici clorhexidina).

La cei infectati de obicei se trece la antibiotic de tipul VANCOMYCIN si TEICOPLANIN. MRSA este de cele mai multe ori rezistent la majoritatea antibioticelor (Eritromicina, Ciprofloxacina).

Problema e ca MRSA e mai destept decat stiinta medicala, si devine rezistent la fiecare nou antibiotic descoperit, de unde si teama de a fi victima lui.

Cam atat despre MRSA....

Parca in Romania, cu toata mizeria de prin unele parti...nu am auzit de epidemii MRSA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yossaria spune:


Bea, si eu am avut o infectie stafilococica urata de tot. Eram chiar in ultimul an de sanitara, si mi-a aparut un cos pe frunte...cu un varfulet alb. Am crezut ca e ceva normal, si, pt ca era inestetic, l-am zgandarit. Ei, in 2 zile s-a umflat si s-a marit...am facut edem, ochii mi-erau asa de umflati, ca trebuia sa-i deschid cu mana ca sa vad in jur, plus dureri de cap groaznice. Toate colegele se ingrozeau cand ma vedeau. Cand m-am dus la urgenta, la Spitalul 3 din Braila, nici nu au vrut sa se lege de mine, au zis ca trebuie sa ma vada un specialist. Dupa o consultatie facuta la dermato, dr Ichim (e super) mi-a dat diagnosticul: STAFILOCOCIE MALIGNA A FETEI!!! Mi-a zis ca lucrurile se pot complica foarte tare si urat de tot. A trecut la drenaj (PE VIU!!!) si mi-a pus nisa cu Rivanol. A durat tratamentul asta 2 saptamani, in fiecare zi, plus antibiotice IM.

Dupa cateva saptamani, abia ce-mi revenisem, ca am dat in alta minune: HIDROSADENITA! Culmea e ca, cu antibiotice cu tot, cu vaccin si cu autovaccin de la Institutul Cantacuzino...tot imi ieseau furuncule sub brat. Le-am numarat: au fost 22, pe timp de 6 luni. Am uitat sa mentionez ca, nici bine n-am scapat de furunculi, am facut apendicita flegmonoasa...Am intrat in panica, n-am mai stiut ce sa fac, parca nu se mai termina...

O colega de peste Prut, mi-a zis sa tin post negru, cel putin 10 zile si sa fac clisma in fiecare zi. Asa am si facut, de frica ce imi era, aveam cosmaruri noaptea, eram in stare de orice tratament, numai sa scap de durere, si am infometat 10 zile, nu am mancat absolut nimic, doar apa 6 litri pe zi...si clisma in fiecare seara. De atunci incolo nu am mai avut nici un abces.

Nu stiu daca ai auzit de TREE TEA OIL, cica e recomandat la tratarea purtatorilor de stafilococ auriu, si se aplica in nas, acolo 'dansul' se simte la el acasa.

De obicei stafilococul nu e periculos, doar fiecare este gazda lui, intr-o masura sau alta. De speriat sunt doar cei 'rezistenti' la antibiotice...ca se tin ca si scaii!

Oricum, majoritatea lor se gasesc si se transmit in spitale, asa ca asistentele, care vin in contact cu bolnavi ar trebui sa se protejeze.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

Salutare fetelor,

n-am mai intrat...dehh timpul asta...m-am apucat iar de invatat. M-am hotarat sa dau examenul de licenta de la americani NCLEX, si acum stau di nou cu burta pe carte. Examenul este programat pe 2 august. Mai am ceva timp dar cand ma gandesc ca trebuie sa iau de la capat toate..dar ma rog eu am vrut
bea incearca vaccin cu anatoxina stafilococica ptr furuncul

va pupez

Andreea si Anaļs (2 ani pe 26.04)
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Andreea, stii cum se zice... pauzele mici si dese, cheia marilor succese! Asa ca mai ia cate o pauza si mai spune-ne si noua ce mai inveti nou.
Mult succes la invatat! Eu ma simt rau fizic cand imi aduc aminte de examenul canadian. Partea cu invatatul a fost cum a fost, ma simteam destul de stapana pe mine, dar la examen a fost ca in iad!
Am rasfoit si eu o carte cu teste pentru NCLEX. Am eu impresia, sau intrebarile chiar sunt mai normale decat la canadieni? Ca astia m-au innebunit cu toate scenariile lor, capcanele, detaliile amanuntite, m-am simtit terorizata psihic, parca eram prinsa intr-un film de groaza care nu se mai termina!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Yossaria nu am primit nici un mesaj privat, scrie-mi tu aici pe forum nume, varsta, loc de munca si una doua te trec pe listutza.
Donia tocmai m-am uitat pe lista , mai dar noi doua suntem cele mai restul tineret !Hai ca usurel ne tot inmultim.

Magda si Bianca

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Bea multa sanatate!!

Eu am fost ieri la cab de stoma....e super fain...numai ca inca n-am bona la pitic.!

Pupici!


Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bea75 spune:

multumesc de sfaturi.
ce sa va spun: vaccin cu anatoxina stafilococica de la cantacuzino am facut acum 2.5 ani, antibiotice am luat cf.abg. majoritatea i.v. ca e rezistent la oxa, penicilina si la tot ce se putea inghiti.de fiecare data devine tot mai rezistent.ultima data,cu flegmonul periamigdalian am schimbat 7 ab.si a cedat la rosephin +genta.am facu 2 sapt. +cele dinainte,de mi s-a umplut gura de candida si de afte.
post negrunu vrand nevrand am tinut pt.ca la inceput nu mancam din cauza infectiei in gat,apoi din cauza ranilor si aftelor din gura.asta 3 sapt.stiu ce a fost cu mine.de fapt stiu.dupa nastere am avut probleme cu bb si am inceput sa slabesc de nu ma mai opream,si ma sufocam noaptea.am facut analize si am depistat ca hormonii tiroidieni o luasera razna.diagnostic la endocrine:hipertiroidie post partum.am inceput trat.cu tyrozol fara sa stiu ca ac. scade leucocitele.dupa 3 sapt.de trat. am ajuns in spital cu inf.de care v-am spus si la analize leucocitele erau 700,nu e o greseala,700,nu 70000.pai cum sa lkupte organismul.si de aici intreg sirul. acum sunt bine,nu mai iau trat pt.tiroida,trebuie sa ajung la parhon sa ma conving ca a fost ceva,am recuperat cele 11 kg pierdute in spital,dar vreau sa scap de nenorocitul de stafilococ care mai avea putin si ma termina.
v-am plictisit cu siguranta.va pup si sanatate la bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bea75 spune:

buna dimineata tuturor si LA MULTI ANI! Elene si Constantini :pitici,mamici ti tatici.
o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

"Am vreo cateva cunostinte,asistente,care au salariu in jur la 20 de milioane.Asta inseamna ca au salarii mici si de mizerie?"

Bey.. care aveti salariu asa mare ? sa stiu sa-mi bat nevasta sa o trimit sa se angajeze la alt spital...
Ia- uitati ce zice lumea mai sus... (la subiectul cu shpaga de la generale)



Cu respect,
G.

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

20 mil?Cred ca e o greseala....sau cu siguranta nu lucreaza la stat...!

As vrea si eu sa am atata!

Pupici!


Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'

Mergi la inceput