Asistente medicale din toata lumea adunarea!

Asistente medicale din toata lumea adunarea! | Autor: maggda

Link direct la acest mesaj

Cred ca suntem destul de multe asistente pe acest forum si m-am gandit ca putem sa vorbim despre locurile noastre de munca , despre pataniile noastre de la servici ca avem har Domnului!!
Va astept cu drag!

Magda si Bianca

Listuta cu asistentele medicale de pe

Alina (alina morostes) 31 ani Cabinet medic de familie Arad

Andreea (andreea-ana) 32ani Toronto General Hospital sala de operatii

Beatrice (bea75) 29ani Clinica Medicover Constanta

Donia (Donia) 34 ani Nursing home Canada

Emilly (Emilly) 31ani Canada

Gabi (cgaby) 26ani Cabinet medic de familie Bucuresti

Ioana (pufymic) 26ani Clinica Chirurgie II Cluj-Napoca chirurgie generala si vasculara sala operatii

Magda (maggda) 34ani Spital Clinic Judetean Arad neurologie

Mary (Mary Ilie) 27ani Spital Militar Central Bucuresti ortopedie-traumatologie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Salut! Si eu ma gandeam la un moment dat sa deschid acest subiect, ca ar fi interesant de comparat experiente din toata lumea.
Despre patanii de la servici... daca ma pornesc umplu rapid doua pagini, ca am inceput de curand serviciul aici, in Canada, si am o multime de impresii. Sunt multe de invatat, multe reguli scrise si nescrise, ingrozitor de multa documentatie... In Romania am lucrat sub patronaj englezesc si de multe ori ne plangeam ca avem prea multa hartogarie si nu mai avem timp suficient pentru pacienti... ei bine, aici e chiar mai multa, iar unde lucrez eu si pacientii sunt muuuult mai numerosi. Asa se face ca uneori plec acasa cam dupa o ora de la terminarea programului. Dar vor veni si timpuri mai bune, ca vad ca multe colege sunt destul de relaxate. Eu sunt incepatoare si am mult de invatat, dar la un moment dat voi cunoaste mai bine rutina zilnica si apoi astept satisfactiile profesionale...
Si tu, Magda, unde lucrezi? Chiar crezi ca mai sunt multe asistente pe desprecopii?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Donia eu lucrez de 15 ani jumate in aceeasi sectie:neurologie.Crede-ma ca,chiar daca este o sectie f grea nu as pleca in alt loc.Tu pe ce sectie lucrezi?Cati ani ai? Eu am 34.
Sper sa ne adunam cateva pe aici.Intr-o zi am vorbim pe chat cu o tipa care lucra la oncologie in Pitesti sau Ploiesti, nu mai stiu exact.

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Hei, inseamna ca suntem din aceeasi generatie! Eu am lucrat la Oncologie si apoi la o fundatie de ingrijiri paliative pentru bolnavi de cancer in faze avansate, Hospice "Casa Sperantei", in Brasov. Credeam ca nu pot sa vad mai multa suferinta, dar dupa cateva vizite la o verisoara internata la Neurologie, mi-am dat seama ca m-am inselat.
Si aceeasi senzatie am avut-o cand am ajuns la actualul loc de munca, un nursing home. Aici sunt internati bolnavi varstnici (spre deosebire de retirement home unde sunt varstnici sanatosi si relativ independenti, adica au nevoie de ingrijiri minime) si majoritatea au cate 4-5 diagnostice: boli neurologice si psihice, cancer, insuficiente de organ, diabet... in general boli cronice care cand si cand se acutizeaza. Ce ma nemultumeste aici este ca acesti oameni au nevoie de mai mult, dar volumul de munca este imens, asa ca nu am timp sa stau sa ii ascult, sa le ofer sprijin emotional, asa cum faceam la hospice, de exemplu. Aici am doar timp sa fac tratamentul in viteza si documentatia o rezolv cam dupa terminarea programului.
Partea buna este ca rezidentii sunt ingrjiti foarte bine din punct de vedere fizic, dar au si nevoi emotionale care oficial sunt recunoscute, dar practic este aproape imposibil sa gasesti timp. Daca iti spun cati rezidenti am in ingrijire... La schimbul 1 si 2 sunt 32, iar la schimbul 3 sunt 64!
Colegele mele din Romania spuneau ca acum se discuta despre introducerea de norme noi care practic specifica numarul maxim de bolnavi in ingrijirea unei asistente. S-a inceput oare?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna! vin si eu..daca ma primiti!
eu acuma sunt in concediu de crestere copil...dar lucram la un cabinet de medic de familie. ce sa zic? e naspa..fata de spital..multa hartzogarie..si acum cu noile retete..si mai nasol! ma gandesc cu groaza cand m-oi intoarce la serviciu ce ma asteapta! multe raportari...si mai putin munca de asistenta. eu am lucrat si in spital la chirurgie(practica) si la oftalmologie. si era altceva...
pupici
succes la munca!

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Magda chiar zilele trecute ma gandeam sa deschid un subiect asemanator!!!Vad ca ne-am "gandit" impreuna!
Eu momentan sunt in concediu de ingrijire a copilului dar pana acum am lucrat in Cluj la o clinica de Chirurgie generala si vasculara, ca asistenta instrumentara in sala de operatii, si o perioada(inainte de a pleca in concediu) am fost si asistenta sefa pe sala de operatii(un fel de coordonator).
Mi-e tare dor deja de servici......de colegi, cu toate ca nu e usor sa stai numai in picioare minim 8 ore pe zi...mai ales ca trebuie sa fii concentrata non-stop tot acest timp si atenta la toti si la toate.....
Patanii......am avut si eu destule...
Eu am 26 de ani!Magda, eu am facut practica la Neuro in Arad in perioada '97-2000, asa ca s-ar putea sa te cunosc........?Nu?
Pupici!


Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor care dintre voi va pricepeti sa faceti o listuta cu varsta si locul de munca?Eu nu stiu.
Donia la noi nici vorba de personal nu mult, ci suficient.Noi avem 48 de paturi(6 intr-un salon), in tura de dimineata suntem una la 2 saloane si in concedii la 3 saloane ceea ce inseamna ca zilnic avem de pus 12-18 perfuzii, e o nebunie.La noi toti bolnavii au perfuzii.Dupa-masa suntem una la 4 saloane iar in tura de noapte la fel.Scriptologia e in floare.In fiecarae foaie de observatie trebuie sa notam absolut toate manevrele care se fac cu coduri iar in ziua externarii totalizam, e ca la nebuni plus ca trebuie sa descrarcam fiecare seringa, ac, flexura, sonda vezicala, manusi...tot si trebuie sa corespunda cu nr manevrelelor, e ca la prosti.Cand vii acasa o ora stai sa-ti incarci bateriile.
Ioana eu am lipsit din august 1998 pana la 1.10.2000, nu m-ai vazut in poza?M a sti? Trebuie sa ma sti:))
Gabi cat mai ai de stat acasa?
pupici fetelor

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si eu tot asistenta sunt, dar nu medicala ci... maternela, adica asist mamicile, ba nu, copiii cind sunt mamicile plecate la munca ;).
Intru si eu in categoria asistente, nu? Sau daca-i vorba doar de asistente medicale poate schimbam titlul ca sa nu cream confuzii...



~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetelor,

si eu tot asistenta medicala ...nu mi se potriveste deloc, zic eu, unii zic ca imi e manusa...

Magda poate ar fi bine la titlul subiectului sa adaugi medicale sa nu se creeze confuzii.

Am lucrat 7 ani jumate pe sectia de chirurgie a spitalului judetean Brasov, habar nu am cum am rezistat ultimii ani, cel putin 2... nebunie stiti si voi cum e intr-un spital de urgenta ...

Acum sunt acasa din cauza de gaza mica si incet si sigur sper sa ma apuc aici de echivalari si toate alea, e greu si dureaza o groaza.

pacat ca nu avem un icon cu asistenta medicala, e bun si asta in lipsa de altceva

we frumos!!


Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

maggda - din pacate...mai stau doar pana la mijlocul lui iulie! daca ar fi dupa mine as mai sta acasa. ma gandesc cu groaza la cate sunt de facut! muuullltttaaa hartogaraie, retete, raportari la cnas, sanepid etc. ma apuca lehamitea! dar ma consolez ca anul asta am licenta si poate reusesc sa-mi gasesc altceva de lucru. mie imi placea in spital, nu la cabinet!
pupici

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Listuta cu asistentele medicale de pe

-Magda(Maggda)- 34 ani- Neurologie-Spitalul Clinic Judetean Arad

-Ioana(pufymic)-26 ani-Chirurgie generala si vasculara-sala operatii-Clinica Chirurgie II Cluj-Napoca

-Gabi(cgaby)-26 ani-Medic de familie-Cabinet medic de familie Bucuresti

-Emilly(Emilly)-31 ani-Chirurgie-sectie-Spitalul Judetean Brasov

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput