LEUCOCITE - nr. mare

Vrea parerile voastre.Baietelul meu ( 7 ani).a foacut saptamana trecuta febra foarte mare.nu avea nici un simptom, i-am dat Ospamox.Dupa 3 doze s-a declansat ceva la burtica ( stomac deranjat si dureri).Dr. a spus ca e enterocolita acuta - tratament su Sumetrolim.I-am dat si din acela 3 doze, dupa care a facut a alergie ( pete pe piele) de la el.L-am oprit, de la mine putere, mai ales ca parea ca ii trecuse si febra, si burtica.....Doua zile -liniste.Duminica noaptea - iar peste 39.Am fost la alt dr., care l-a banuit de mononucleoza infectioasa, mai ales ca ganglionii din spatele urechii erau f.mari ( lucru care pe mine nu m-a speriat , pentru ca ii are asa de mic.Doar cand zile "AU"lapalpare inseamna ca are probleme cu gatul).I-am recomandat hemograma si transaminaze, analize care ar fi trebuit sa fie concludente.Pana atunci sa-i dau Zinnat).Rezultatul: "Hemograma - merge, dar leucocitele sunt 25.000 in loc de max. 10.000).
Ce parere aveti pana sa-i repet analiza? trebuie sa spun ca :
- nu i-am inceput Zinnat-ul, pentru ca burtica s-a refacut , iar febra a disparut ( totul pare OK )
_ de ieri este cu nasul infundat si o tuse rara, dar f. coapta.
- si mama si sotul meu au facut zilele astea ( doar pt. o zi 39, 39 cu 5 ) -
- baietelul cel mic ( fratele celui in cauza)a tusit destul de tare
DECI : DE LA ACEA ENTEROCOLITA, ASOCIATA CU RACEALA ( VIROZA) CELOR DIN JUR AR PUTEA FI CAUZA ACELUI REZULTAT DESTUL DE NELINISTITOR ??????????O VOI REPETA PESTE VREO SAPTAMANA.PANA ATUNCI POT AVEA O UNDA DE LINISTE, CA ASTFEL DE ANALIZE IES PROST LA CEA MAI MICA INFLUENTA EXTERIOARA?????????????????????? multumesc
Raspunsuri

moni25 spune:
Eu stiu ca nr mare de leucocite indica o infectie in organism.
Nu este bine sa dati antibiotice la copii(si la aulti)dupa ureche, si mai ales sa incepi un tratament si sa nu-l termini.Microbii, virusii sau ce-or fi devin pur si simplu rezistenti la medicament.
Zinnat mi se pare prea mult.Este un antibiotic foarte puternic.
Sa vedem si alte pareri!
Moni25 si Maria 4,2 ani

jumatate spune:
1.in primul rand ce este cu ganglionii aceia mariti?
de cand ii are si ce marime au?sunt bilaterali sau pe o singura parte?
2.a fost vreodata suspect de tuberculoza?
sau a avut cineva din familie, de la scoala, de la gradinita aceasta boala?i-ai facut vreodata idr la tuberculina?
3.nu e des intalnit ca leucocitele sa creasca mai mult de 16.000/mmcub intr-o viroza obisnuita
4. cum sta cu amigdalele, a facut infectii repetate, s-au marit vreodata ?
5. ai avut pisicuta in casa, a fost vreodata suspect de toxoplasmoza?
6.enterocolita cel mai probabil ca este efect advers al antibioticului
7.de cat timp iti face febra?ai observat ca face mai frecvent seara la culcare?care este maximul temperaturii?
sunt multe diagnostice diferentiale, poate fi mononucleoza infectioasa, care este data de un virus, ebstein barr, boala merge cu ganglioni mariti laterocervical si reactie leucemoida(adica leucocite mari);cum sta cu trombocitele si care din leucocite sunt crescute, neutrofilele, eozinofilele sau bazofilele, e fff important pe baza carei categorii s-a facut cresterea
eu sunt medic cardiolog rezident, dar cea mai buna varianta este sa consulti un medic hematolog, ti-o recomand pe dr.conferentiar lupu de sp. coltea, sau infectionist la sp. victor babes, conf erscoiu
totodata , cred ca este bine sa faci si o biopsie din ganglionii aceia mariti!!
daca doresti sa-mi dai raspunsurile la intrbari le astpet si ce sfaturi pot sa-ti mai dau, iti dau cu mare placere
nu mai intrerupe administrarea de antibiotice, decat daca face alergie.antibioterapia trebuie administrata minim cinci zile, caci altfel organismul capata rezistenta si nu mai este eficcient acel antibiotic la urm administrare.
raluca si bebe david

Sabina spune:
cum e hemograma? daca e peste limitanu e cazul de ingrijorare f mare.
daca e la limita f investigatii suplimentare, urgent.
Sabina si

DianaR spune:
Leucocitele mari confirma faptul ca medicul care v-a suspicionat de mononucleoza are probabil dreptate. Important este si care dintre leucocite sunt crescute in mononucleoza cresc monocitele si limfocitele.
Asta nu-i insa batut in cuie. Pot sa mai fie si alte boli, unele destul de urate, nu-ti spun sa nu te sperii cu asa valori mari la leucocite si simptomele astea. Deci mergi de urgenta la medic, poate va trimite la in hematolog sau/si la un infectionist.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 9 luni