Col scurtat - help...

Col scurtat - help... | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Va rog mult fetele, poate imi impartasiti din experienta voastra sau daca ati auzit...
Am 20 de saptamani si colul meu a ajuns de la 3,7 la 2,8 cm si doctorul a spus ca nu este cazul de cerclaj ata timp cat contractiile nu sunt dureroase si nu am antecedente de nastere prematura.
Eu sunt insa cam disperata sa nu mi se deschida mai rau...si nu simt mari dureri la contractii e adevarat, ci doar o "jena" sau cel mult o apasare in zona respectiva...
Oare e posibil cu dimensiunile astea sa ajung la termen daca ma odihnesc?
Multumesc mult!


Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna Delia,
Eu la 23 de sapt aveam col ~ 3 cm, pt ca la 29 dr sa nu-l mai poata masura (sa-ti mai spun ca e la 26 sapt era intredeschis si permeabil si am avut dilatatie 2-3 cu 10 zile inainte sa nasc?). Si am pornit de la 3.8 cm. Aveam contractii tot de pe la 20 sapt (mi se intarea burtica) si am tinut-o tot asa..si tot asa, fara cerclaj, cu No Spa, Alilestrenol, Vit E, Magne B6 si Gynipral pana la termen. se rezolva, stai linistita!!Si eu am fost la cursuri, am dat examene la 7 luni, cu colul super scurt, avem n-spe contractii pe zi, fara numar, si am ajuns la termen. E drept ca de la 7 luni am stat mai mult in pat (acasa, la TV) dar a meritat. Si mai a mo prietena care avea la eco morfologica (pe la 20 si ceva) colul 2.5 cm si cu un nazdravan de 18 luni toata ziua in brate, a nascut in sapt 41.
Conteaza mult sa fii optimista si sa respecti tratamentul dat de dr, si sa-l suni daca e vreo problema

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Multumesc mult pentru raspuns, mai linistit...uff, de cand am aflat am stat toata ziua in pat, efectiv nu m-am miscat deloc, acum deja zambesc daca am pot misca fara sa fac ceva rau... cat de cat.
Ma mai intreb daca pot sa fac drumuri scurte cu masina la supermarcket ca doctorul nu mi-a spus nimic de repaus total ci numai sa ma odihnesc...hai ca m-am "golanit" deja nu?
Multi pupicei si multmesc inca o data, o sa dorm mai bine in noaptea asta!


Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Draga Delia, nu vreu sa te sperii, dar evolutia colului depinde de la o persoana la alta.Eu, m-am aflat in aceeasi situatie ca si tine de scurtare a colului in timpul unor contractii, pe care nu le-as fi putut numi dureroase.Sfatul medicului a fost:repaus fizic si sexual+tratament .Tratamentul l-am urmat,insa, mai ieseam si eu la plimbare[ca doar nu faceam nici un efort....].REZULTAT:dupa 4sapt[ajunsesm la 20s)'colul s-a deschis nedureros[semnul ca ceva nu este ok a fost o mica sangerare],iar cand am ajuns la spital, dupa aproximativ 45 min.," punga" alunecase in vagin>>>avort spontan.Parera mea este sa mergi si la alt medic, care poate, iti va face cerclaj oferidu-ti un plus de garantie.Eu am regretat enorm ca nu am facut-o.Iti urez mult succes si sa ajungi cu bine la termen si sa ai un bebe sanatos!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Delia, eu zic ca e mai bine sa faci cerclaj...asa ai un plus de siguranta.Stii ca si eu l-am facut pe la 16 sapt., desi colul meu avea 3,6...dar pt a preveni am fost sfatuita sa-l fac.
Asa ca eu zic sa vb cu dr tau si sa-i spui ca decat sa stai cu daca in brate ..mai bine faci ceva ca sa poti preveni anumite neplaceri pe viitor.



AniS si bebelina mea dulce 18+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Mai fetelor , sincer sunt si eu cam disperata ca eu nu am avut contractii pana acum...si totusi colul s-a deschis.
Dar doctorul meu nu raspunde la telefon iar celalat imi spune (vineri) sa vin miercuri la control si sa stau linistita fara sa ma vada......sincer sunt un pachet de nervi.
M-am gandit mult la ce ati spus mai ales ca eu am suferit o dubla ruptura de col cand l-am nascut pe Codrin si sunt hotarat sa fac cerclaj, mai ramane sa vad cum fac.
Va pup dulce si multumesc mult pentru sfaturi!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Draga Delia, lazy are dreptate, depinde de la o persoana la alta. La mine s-a deschis colul fara sa fi avut vreo contractie sau sa fi simtit ceva! Asta a adus dupa sine ruperea membranelor si pierderea sarcinii (in sapt. 21). La sarcina urmatoare m-am dus sa-mi fac cerclaj in saptamina 16 si colul era deja scurtat la 1,3 cm, iarasi fara nici un simptom. Peste trei zile, cind aveam programarea la cerclaj, colul era deja intredeschis. Sarcina a mers in continuare fara probleme, chiar daca m-am menajat extrem de frica unei noi pierderi!

Flavia

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Delia, ce mai faci cum iti mai merge? Subscriu si eu la ideea ca nu trebuie luata prea usor problema asta. Anul trecut la 20 saptamani am avut o sangerare si contractii mai mari ca de obicei, asta dupa ce chiar cu o zi inainte fusewsem la eco si totul era ok. Era dilatatie 3 cm, m-au internat dar am pierdut sarcina peste 3 saptamani. Data viitoare trebuie neaparat cerclaj, mi s-a spus foarte hotarat.
Sper ca la tine totul este bine si sarcina merge fara probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

pineapple, imi pare sincer rau pentru ce ti s-a intamplat :-( ai reusit sa afli care a fost cauza?


22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rdunare spune:

Sa va povestesc si eu situatia sotiei mele:
La 14 saptamani, colul avea 53 mm, la 18 avea 40 mm, la 26 avea 30 mm. Abea acum ne-a spus la ecograf ca nu e de gluma si ca e risc de avort. Am dat fuga la medic, iar acesta i-a recomandat sa-si ia 2 saptamani de medical. Urma sa mai mergem la control in 3 saptamani. Dupa concediu, a mai mers 3 zile la serviciu, apoi iarasi la control. Dupa un tuseu, medicul s-a aratat foarte ingrijorat de starea colului, despre care a zis ca nu e deschis dar nici mult nu mai are. A impus repaos total la pat, la orizontala. Dupa 2 saptamani de rostogolit de pe stanga pe dreapta, am mers iarasi la control. Acum medicul ne-a spus ca datorita faptului ca sarcina nu a mai apasat pe col, acesta s-a mai lungit putin fata de ultimul control, ajungand la aproximativ 1 cm. Recomandarea a fost in continuare de repaos total la pat, in speranta ca am putea duce sarcina pana la termen. Urmatoarea vizita la doctor ar urma sa fie in saptamana 34, cand se pare ca deja copilul nu mai are probleme majore de supravietuire. Deocamdata ramanem in suspans.

In ceea ce priveste cerclajul, din ce am aflat eu, aceasta procedura nu se poate aplica in saptamani mai inaintate din sarcina. In acele cazuri exista risc mare de avort sau nastere prematura.

Sfatul meu este sa ai mare grija de tine si sa eviti orice efort. Pe cat posibil sa stai la orizontala. Nu ar fi rau sa mai ceri si o a doua opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Fetelor, va pupic dulce!
Bineinteles ca am consultat mai multe pareri si mi s-a spus sa nu fac cerclaj ca nu este cazul.
Stau destul de mult in pat si imi iau tratamentul in urma caruia durerile de burtica s-au diminuat foarte mult, mai simt cate putin seara...
Am un nou control pe 5 aprilie si atunci mai am noutati.
Va pup dulce, va multumesc din suflet pentru sprijin si toate cele bune tuturor!


Delia si Codrin

Mergi la inceput