Dureri de burta de la carne la bb de 8 luni?
Acum vreo 10 zile i-am fiert legumele pentru piure in zeama de carne de pui. Dupa vreo 2-3 ore, baiatul a inceput sa plinga, manifestind dureri de burta.
Ei bine, alaltaieri i-am fiert legumele cu o bucatica mica de piept de pui. Carnea i-am pasat-o impreuna cu legumele. Noaptea, aceeasi poveste.
Cum credeti, e o coincidenta sau e prea devreme pentru carne? Mentionez ca diversificarea am inceput-o de la 6 luni. Maninca fara probleme si cu mare placere cereale diverse cu lapte, piure de legume si mar copt pasat cu biscuit.
------------------
Numai bine,
Natalia
Raspunsuri
Dorsilia spune:
poate ar trebui sa-i fierbi carnea separat,sa nu folosesti bulionul de carne mai ales daca nu e pasare crescuta acasa
Balbina spune:
Dorsilia,
Asa ne-a sfatuit peditraul, mai intii sa-i fierb legumele in zeama de carne, ca sa vad cum reactioneaza, si in cazul inc are ar fi fost ok, sa continui cu carnea propriu-zisa.
Sincera sa fiu, mi-e frica sa mai incerc, cred ca o sa astept inca vreo luna.
------------------
Numai bine,
Natalia
annablue spune:
Sunt aproape sigura ca e de la zeama de carne. Poate tu nu stiai ca la cei cu probleme de stomac sau cu stomac "in pioneze" nu au voie zeama dar au voie carnea de la pui ?
Cu siguranta zeama de pui este prea concentrata si ea contine multa gelatina care e foarte greu de digerat. Probabil stomacelul bbului e inca sensibil si nu reuseste sa digere usor gelatina din zeama.
Eu zic sa-i dai carne si atat. Adica ii fierbi carnea in zeama respectiva, dar nu i-o da ca atare. Si legumele mai bine fierbele separat in zeama si da-i acea zeama de papa.
Si mai incearca p[este vreo 2 sapt.
Si ma mir ca pediatrul tau nu stie ca e f greu de digerat zeama concentrata de la carne, dar carnea se digera mai usor.
Pupici lu bb.
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002
Balbina spune:
annablue,
Zeama de carne nu a fost deloc concentrata (asa ne-a spus pediatrul, sa nu fie concentrata, deci stie si el ). Am avut grija de asta.
Totusi, o fi prea devreme, la numai 2 luni de la inceputul diversificarii?
------------------
Numai bine,
Natalia
tnicoleta spune:
Carnea de pui si de vitel este alergizanta. Asa ca incearca cu care de gaina si carne de vaca. Nu pui sau vitel. Si poti sa o fierbi impreuna cu legumele. Eu lui Bibi asa ii fac supita. Si ii place foarte mult.
Si daca il doare burtica dar nu s-a deranjat la stomacel dai 5 picaturi de Sabsimplex.
tnicoleta
Balbina spune:
tnicoleta
I-am dat si Sabsimplex, s-a calmat cu greu, dar nu-mi pare normal sa-i dau picaturi ori de cite ori ii dau carne.
Informatia despre carnea de pui si vitel e interesanta. Numai ca de unde gasesc eu carne de gaina proaspata? In aia de tara nu am incredere. Am vazut doar congelate, ditamai gainile! Sa cumpar o animala din aia, ca sa folosesc doar o bucatica sau maxim doua? Ca doar nu mai pot recongela.
O sa incerc cu carnea de vita.
------------------
Numai bine,
Natalia
Freia spune:
daca musai vrei sa fierbi legumele in apa in care a fiert carnitza ideal e sa faci asa: arunci apa in care a fiert carnitza, dupa vreo 10 minute (ai sa vezi ca apa asta are grasimi, eu am gustat de curiozitate si m-am scarbit), pui apa noua si fierbi in continuare.
eu ii mai fac cum am spus mai sus , dar, cand le mixez pun apa de la legume in mixaj si 1 lingura de apa in care a fiert carnea.
succes,
Freia si Alexa
annablue spune:
Natalia, nu trebuie sa fie f concentrata ca sa-l deranjeze pe cel mic. Mai ales ca de-abia ati inceput. Ai vazut ca si fetele spun sa nu folosesti chiar de acum zeama de la carne. Cat despre pui si vitel, habar n-aveam ca sunt alergizante. Poate ca are legatura si cu ce mananca animalele. Dar, nu ti-as recomanda sa-i dai de pe acum carne de gaina sau de vita, pt ca iti garantez ca nu o va putea inghiti si digera stomacul. La inceput se da o carne mai moale, mai "usoara", de aia se recomanda pui si vitel. Dupa ce trece de un an, poti sa-i dai gaina si vita, f bine fierte. Acum risti sa nu-i placa carnea, pt ca daca e tare si nu o poate manca, s-ar putea sa nu o mai accepte.
Daca cumperi gaina, foloseste din ea sa faci tu supa si fierbe-o bine, iar din piept ia o bucatica si marunteste-o bine pentru bb.
Daca nu, cumpara carne si fa-o portii mici cat mananca cel mic si pune-le asa la inghetat. Scoti de acolo ce ai nevoie si nu trebuie sa dezgheti ditamai animalu'.
In principiu, eu zic sa-i dai carne de pui din acela proaspat, piept sau pulpa, fiert bine si fara pielite (evident ).
Si zeama da-i-o peste vreo 2 sapt sau o luna.
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002
Dorsilia spune:
Natalia, eu nu contest ca pediatrul vostru e bine intentionat si pregatit insa in toate cartile citite de mine si toate sfaturile verbale de la pediatrii de aici ni s-a spus ca se incepe cu carnita de pui slaba, piept, fiert si se amesteca cu pireul de legume, folosindu-se la pireu numai zeama in care au fiert legumele nu cea in care a fiert carnea. deci eu am inceput diversificarea la 4,5 luni, la inceput cu suc de mar si morcov, dupa 3 zile pulpa direct ca sucul nu-i place. Apoi supa clara de legume. A treia zi direct supa crema de legume ca supa clara nu-i place. Apoi dupa 4 saptamani, adica pe la 5 luni si ceva carnita de pui fiarta separat, zeama de pe carne o arunc si acum inca. Apoi ou. Si cam pe aici suntem la 6 luni jumate. Urmeaza vita, ficatelul si pestele.
Parerea mea este sa incerci cu carnita de gaina/pui, piept mai ales,pt ca nu are grasime, pasirat cu zeama de la legume plus legumele in sine, de preferat toate radacinoasele cat si gulie, dovlecel, ardei, ceapa.