Despre gradinarit (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by Otilia

....
Cami-glumeato, ti-am vazut pozicile, esti o gradinareasa pe cinste!!! Ai pus plante si-n baie, si-n tavan?
Si uite ca uitasem sa te cert ca ai disparut asa o perioada mare... Eu credeam ca te-au prins nemtii la furat de flori si ca...

Va

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">



Otilia...he...he...

wezi pinä unde a ajuns nebunia????...de cind stau cu voi pe la "grädinä", mor de invidie cä nu am si eu mosia mea......si uite cum am inceput sä expandez!!...dar sä stii cä visul meu dintotdeauna a fost si este sä stau in sufragerie pe couch la umbra unui pom mare de tot, unde sä se poatä cätära si motanu`, iar iarna sä pun beculete in el...ei, ce zici??...imi doresc prea mult???...visul ar putea fi realizabil numai dacä este vecinul de jos de acord sä-i umplu sufrageria cu pämint de flori!!!

Apropo furat de flori...stiti ce au fäcut nemernicii ästia de nemti???...mi-au desfiintat gardul pe care m-am cocotat sä fur liliac, mi-au täiat si toatä tufa uriasä de liliac...ce mai...mi-au täiat toate tufele!!!....si au construit acolo o alimentara!!!!....dar imi pare bine cä nu merge deloc!!
Dar nici o grijä!!!...are Cami locurile ei preferate!!!...de cind mä stiu am furat flori si de sportul ästa nu mä las!!...dacä nu mai apar pe forum o perioadä mai lungä, sä veniti sä-mi plätiti cautiunea.

Conchita

scuze...eu scriam si scriam, dar am uitat cä tu stai la nisip!!...si mie-mi place la nisip!!!
Eu sä stii cä am plantat bulbii si nu i-am mai scos niciodatä!!!...de fapt am avut atitea flori intr-o sutä de metri pätrati, cä nici nu mai stiam eu exact ce si cum!!...dar un singur lucru este cert: de primävara si pinä dädea bruma aveam numai flori de toate sorturile si culorile, cä se minuna lumea pe la gard!!...iar träiesc in trecut!!...boalä grea!!
La tine cred cä nici nu este problema sä-ti inghete iarna...vorbeam de bulbi, acum......iar de udat...nu stiu cit de des plouä pe acolo, dar cred cä nu...eu nu le udam, cä in Ro ploua, iar cind era secetä, sä presupunem...le udam o datä bine, pinä se sätura pämintul si dupä aia o säptäminä pauzä.
Cit despre Balconia...mi-a venit ieri o idee tare de tot, dar mai am timp pinä sä o realizez...tre´sä-mi creascä mai intii vrejii!!!

Petra

cred cä veveritza ta stä acum in grädinä cu mänusi, cäciulä si fular si joacä tzontzoroiul!!!

Scärmänus

eu n-as fi scos bulbii din ghiveci...i-as fi läsat peste iarnä acolo si as fi invelit ghiveciul cu o päturä ceva...cel mai bine este sä iei un ghiveci mare cu gaurä in fund...prima datä pui ca 10 cm de pietris, peste care pämint de flori...asa se face ca un drenaj si nu poate stagna apa pe fundul lui si "respirä" si planta...primävara se "räscoleste" putin pämintul, färä sä deranjezi rädäcinile, se mai amestecä cu altul nou si asa au si "päpicä"

Pupicei de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

Mai cami n-ai facut treaba buna!!!!!!!
eu in locu tau luam o lopata si scoteam liliacu si-l plantam in balcon(ca am inteles ca n-ai gradina)
in plus fetelor toate zambilele mele au inflorit si am un miros dete innebuneste in gradina si-mi intra si-n casa.
am primit de la sotuletu meu saptamina trecuta de ziua mea o callathea nebunie nu altceva.mi-au inflorit si muscatele si kalanchoe e plina de flori de toate culorile rosu, portocaliu, galben,roz, alb si grena. o nebunie. va invit pe toate la mine in gradina.ieri am aranjat gradina,am plantat citeva muscate, am transplantat citeva plante si arata ca gradina paradisului.
cafeaua si prajitura e pe socoteala mea. va pup gradinareselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Conchita,

Ce ai mai factu cu bulbii buclucasi?
Uite ce am gasit eu, dupa denumirile date de tine:

Crocosmia- crocosmiiflora : trebuie plantate la soare, si vor inflori vara pana in toamna.

Hybrid lily : se planteaza tot la soare, la o adancime de 15 -20 cm. Sunt crini dispusi in capatul tulpinii in buchete de 4-5 flori. Se pastreaza bulbii in pamant.

In rest nu prea am gasit nimic. Parerea mea este sa le plantezi dupa cum iti spune pe cutie, si apoi ve-i vedea ce o sa iasa, si cum la tine nu este inghet in perioada de iarna cred ca posi lasa bulbii si in pamant.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

wow, Iulia, sa faci poze noi si poate reusesti si cu albumul! fetelor, daca ati stii ce frumuseti are Iulia acolo, vai, mor de invidie!

Petra, n-am mai avut timp de nimic ieri si azi, doar vineri ce-am mai terminat nitel sa dau o fata umana la ce-am facut si sa mai plantez restul ce mai aveam inca in ghivece. plus ca ma trambalez si cu vrejii cand afara, cand inauntru :) de bulbi n-am mai avut timp, dar informatiile voastre (ale Otiliei, Cameliei si ale tale) cred ca sunt suficiente si va multumesc mult. azi ma gandeam la voi, stand eu asa pe prispa la buchisit pentru scoala si uitandu-ma la floricele care inca nu-s floricele, comparandu-le cu ale voastre, huh :)) si mi-am mai amintit de discutiile de-aici despre dorul de casa, florile bunicii etc. io nici n-as putea sa zic ca imi aminteste de gradina bunicii (a noastra nici atat, ca am crescut la bloc), ca bunica-mea avea porumbi, castraveti, ardei, rosii in curte, iar la umbra copacilor "plantase" vinul de buturuga. :)) io nici umbra de palmieri n-am, ca-s inca mici. aaa, mi-a distrus catelu cativa vreji, sa lesin de suparare. a sarit bucuros nevoie mare, cand am venit acasa, direct peste rasadurile mele. dar nu le-a turtit pe toate, fasolea verde e intacta, aviz amatorilor. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

E mai Ana,tu vrei sa ai palmierii mari dintr-o data!Ia-o si tu incet si cu rabdare,si-ai sa vezi rezultate sigure.bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Dragelor, va rog sa tineti un moment de reculegere...
Cred ca Ficusul benjamin isi da obtescul sfarsit! A rezistat eroic la incercarile mele de resuscitare da' acu'...
Tare-s mic si necajit!
Bine ca macar muscatele sunt in forma, parca ar fi vara...

Ce ziceti de-un schimb de experienta fetelor din "tarile calde"?
Sa va aduceti aminte cum e iarna, si povestile la gura sobei(care-o fi avand) si sa vedem si noi palmierii, sau zambilele, sau portocalii vostri...

Spor la gradinarit,...si-nvatat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Ina Stan

Dragelor, va rog sa tineti un moment de reculegere...
Cred ca Ficusul benjamin isi da obtescul sfarsit! A rezistat eroic la incercarile mele de resuscitare da' acu'...
Tare-s mic si necajit!
Bine ca macar muscatele sunt in forma, parca ar fi vara...

Ce ziceti de-un schimb de experienta fetelor din "tarile calde"?
Sa va aduceti aminte cum e iarna, si povestile la gura sobei(care-o fi avand) si sa vedem si noi palmierii, sau zambilele, sau portocalii vostri...


Spor la gradinarit,...si-nvatat!




Ina,
Daca varful ficusului tau este inca bun, taie-l si pune-l in apa si poate da radacini. In felul acesta mai acorzi o sansa de a-l avea.

Despre povestile la gura sobei , eu pot zice ca ienile sunt la fel numai gura sobei s-a schimbat. Adica nu ma mai murdaresc cu cenusa stand sa suflu in foc sa se aprinda! Dar mi-e dor!
... dar acusica vine primavara si sa lasam nostalgiile legate de gura sobei de acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

In leg. cu ficusul eu am luat o ramurica si am pus-o direct in pamint cu putin nisip(ca si cum ar fi mediul natural) si m-i s-a prins destul de repede.e vorba de ficus elastica.in primavara asta am incercat cu ficus lyrata. inca nu stiu ce-o sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut!

Otilia, sa stii ca eu ti-am vazut anemomele, si toate celelalte floricele si sunt tare frumoase!!!

Camelia, margaretele tale m-au dat gata! Eu sunt inebunita dupa margarete si inca nu am reusit sa-mi cultiv cateva asa frumoase, mai mereu imi ies micutze si nu rezista de la un an la altul....endeva gresesc eu...Anul trecut am avut margarete mov cu mijloc galben, si sunt curioasa daca anul acesta mai infloresc sau nu.

Iulia, pai asteptam sa vedem albumul cu florile tale! Nu ne mai fierbe atata!!!!

Conchita, eu una vreau sa vad poze cu gradina in lucru, mai ales...ca am nevoie de idei, pentru ca as vrea si eu sa fac anul acesta ceva modificari, trandafirii mei sunt deja butasi si pot sa-i mut si poate gasesc in gradina ta vreo idee
Cat despre bulbi...bine ca ai intrebat... si eu m-am chinuit cu niste bulbi de frezie, e o floare splendida, dar din pacate nu au iesit, am gresit eu, acuma am vazut...cred ca am pus bulbii prea putzin in pamant si s-au uscat... Anul acesta voi fi mai atenta. In ce luna se planteaza la noi oare bulbii de frezie? ca sa-mi infloreasca?

kkk buna ideea ta cu menta.. am sa tin cont de ea, mai ales ca eu am menta in gradina...da e undeva prin spate...poate o mut mai la vedere, ca tot e verde si miroase atat de frumos.

Eu astept cu nerabdare sa rasara ghioceii in spatele curtzii si vin cu primele poze! Acu a dat caldura si la noi, si incet se topeste zapada, si aproape zilnic ma duc sa vad daca nu au iesit macar un pic....

Cat despre lalele eu acu 2 ani nu le-am scos din pamant sa le mut locul si anul trecut au iesit tare amarate si micutze, si in toamna le-am scos pe toate dar acu in primavara nu le mai pun, o sa-mi caut alti bulbi mai mari si mai frumosi, Otilia, lalele tale sunt tare frumoase!

scarmanus si eu mi-am dorit o floarea-soarelui in curte, da cum sa fac sa nu creasca mare si sa ramana pitica? am vazut undeva un soi asa mai pitic, o fi un soi anume? sau e vreo "jmecherie" cu intretzinerea ei?




Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Multumesc Petra, multumesc Iulia G.! O sa plantez varful ficusului in pamant dupa ce-o sa merg pe la gradina botanica, sau alte locatii , ca asta nu cred sa mai respire, se vede ca nu i-a placut cum i-am cantat. Si ce mandru si frumos era...
Trebuia sa-mi dea de gandit oare faptul ca era in "sale" cand l-am luat?

Mergi la inceput