Nasterea (prin cezariana) in Elvetia

Nasterea (prin cezariana) in Elvetia | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Am sa deschid aceasta casuta cu "Nasterea pe glob" in speranta ca voi citi mai multe subiecte aici din toate colturile lumii...
Pe scurt: Eu am nascut prin cezariana "la cerere" (asa se cheama) acum aprox 3 luni. In Elvetia se poate naste prin cezariana la cerere si cheltuielile de spitalizare le plateste casa de asigurari. Am nascut cu anestezie epidurala iar ceea ce pot sa spun sigur : Nu exista durere! (si sunt foarte multumita de alegerea facuta). Dupa operatie mi-au dat destule calmante ca sa nu simt durerea taieturii. (cand deja efectul epiduralului trecuse...) Am luat calmante cam 4 zile (desi in ultima zi am luat mai mult de gura medicului ca deja nu ma durea nimic). Prima zi m-am dat jos din pat la 8 ore de la operatie si am facut 5 pasi pe loc; la 12 ore de la operatie m-am dus la baie sa ma spal pe dinti (am fost ajutata de 3 persoane fiindca ameteam... Acum nu stiu daca din cauza epiduralului sau nu....) A doua zi, tot ajutata, am facut cativa pasi dar de data asta ameteam mai putin si ma simteam mai stapana pe mine.... A treia zi a fost ok! Ma puteam misca singura fara sa ametesc. Singura chestie neplacuta era senzatia ca "scap" burta la vale.... Parca aveam ceva in plus care trebuia sustinut.
In spital m-am simtit ca la hotel . Am stat intr-o camera de 2 persoane cu telefon la pat, cu televizor si baie la camera. Bebelusul mi-l aducea numai CAND si DACA voiam, ei mergeau pe ideea ca trebuie sa ma refac si sa ma duc acasa odihnita. Insa eu am optat sa stau cu Julia langa mine fiindca imi era tare draga....

In concluzie: am avut o nastere usoara si va doresc la toate gravidutele sa aveti o nastere ca a mea! (nu se poate mai bine!)

Adela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Draga Adela,

Eu am nascut prima oara acum 4 ani in Liban pe cale vaginala-in conditii super-decente.La fel ca si tine am stat in camera cu 2 paturi-dar am stat singura-cu tv.baie.AC si copilul adus in camera la cerere.Asta ca sa vorbim de conditii.Cum a decurs nasterea am povestit putin in art. "Fiti barbate fetelor"-asa ca nu are rost sa ma mai repet.
Dar pt. ca peste aprox. 2 sapt. urmeaza sa dau nastere celui de-al doilea copil,tot vaginal si eventual cu o epidurala daca va fi cazul-am sa-ti povestesc si despre a doua nastere peste putin timp.
Pana atunci ,tine-mi pumnii si numai bine.
Sanatate tie si lui bebe

Ortansa-de 2x mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Curaj Ortansa si nastere usoara!
Multa sanatate atit tie cit si bebelusului tau .


Florentina

Mergi la inceput