Cum se verifica golirea sanului?

Cum se verifica golirea sanului? | Autor: coralia_popa

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 2.5 luni, care de cateva zile suge normal numai cand sanul este foarte plin (aproape ca curge singur). Dupa aceea se agita si intoarce capul, si iar revine si tot asa semn ca nu e satula.

Initial am tras concluzia: nu mai am lapte... disperare... dai cu ceaiuri... galactogil... nitrinatal... mancare pe rupte... I-am dat chiar lapte praf la o masa cand dupa 1 ora de chinuiala continua sa tipe de foame...

Cert este ca daca apas cu mana sanul iese lapte, uneori cateva firicele sar la distanta... eu credeam ca asta inseamna ca mai am lapte.. de ce Ioana nu crede la fel?

De cand s-a nascut, si pana a capatat acest obicei, i-am dat o singura data lapte ci biberonul....


Cora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Si eu pateam la fel,insa d-na Culcer de la Sp.Univ a zis ca am lapte sa hranesc un trib,si sa o pun cat mai des la san.Daca suge un pic o data,i se va face foame mai repede si o vei pune iar la san...Cu cat suge mai des cu atat lactatia creste si e mai bine.....Pune-o la san cat de des vrea.A mea nu a avut pana la 5 luni un program strict de masa....sugea numai san pana 5 luni...o pui cand la un san cand la altul.....eventual poti sa mai golesti sanul si sa congelezi laptele pentru cand o sa ai mai putin,sau pentru cand o sa incepi serviciul...eu asa am facut.
Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia_popa spune:

Nu stiu ce sa zic.. eu am respectat pana acum regula alaptat la cerere... dar nu mai repede de doua are... mi s-a parut logica teoria cum ca amestecarea laptelui cu branzica nedigerata inca din stomacel nu este tocmai indicata.. pana acum ne-am fost destul de bine... nu am avut cine stie ce colici.. chiar am ajuns la un anumit program... pe care nu l-am facut neaparat eu... cu 6 mese pe zi...

Totusi o sa incerc si varianata asta...

Cora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

La 2 luni jumate, trei au o perioada de crestere a nevoii de lapte, deci bebicul va suge mai des si mai mult timp ca sa-ti stimuleze sanii. Dureaza cateva zile, dupa care revine la normal. Important e sa te abtii de la ai da cu biberonul, trebuie sa-ti stimuleze sanii nu biberonul...
La varsta asta pericolul colicilor aproape ca a trecut, poti sa-i dai san cand doreste ea, daca nu a avut colici pana acum nici nu va mai avea de acum inainte. Daca doreste dai si la 30 min dupa ce a terminat de mancat, stie ea ce stie...

E bine ca ai reusit sa-i faci un program de masa, eu nici acum nu ma pot lauda cu unul...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Draga Coralia,dar in greutate a luat micuta? Poate laptele tau nu este de calitate?
Oricum alaptatul la cerere este cea mai buna solutie;programul si-l face fiecare bebelus in parte.

Andreea Banica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Nu exista sa nu fie consistent laptele, mai ales ca tu mananci 'pe rupte'.
Din cum povestesti imi vine sa cred ca nu are o pozitie corecta in timpul suptului si nu ii vine bine laptele in gurita. Daca nu e asta incearca si alte moduri de a-l tine in timpul alaptarii.

Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Crini trebuie sa te contrazic.O buna prietena de a mea a avut problema asta.Sanii erau super plini,copilul sugea pe rupte si totusi nu se satura si nici nu lua in greutate.In final de comun acord cu pediatrul l-a trecut pe lapte praf.Nu incurajez hrana artificiala,dar trebuie vazute toate variantele si in final luata decizia cea mai buna pentru micut(pana la urma el e tot ce conteaza).

Andreea Banica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia_popa spune:

Multumesc pentru raspunsuri...

S-a mai imbunatatit situatia.. Ioana si-a mai schimbat atitudinea si nu mai refuza chiar asa sanul... De trei zile nu i-am mai dat lapte praf, ceea ce ma face foarte fericita...

I-am dat dreptate Dianei pana la urma.. cred ca au fost cateva zile cand nu i-a mai ajuns laptele.. dar am insistat si pare ca s-a reglat...

Coralia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Coralia ma bucur sa aud ca suge bebica ta din nou fara probleme. Continua tot asa ca e spre binele copilului!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Coralia esti ca mine:) ai prea mult laptic. Si la mine tasnea la simpla apasare. Chestia e ca puiul tau e jenat de jetul de laptic, a mea initial chiar se inneca cu el, apoi doar asa isi retragea capul.

Inainte de a o pune la san maseaza usor sanul sa porneasca acel jet si apoi pune galusca la san. Daca ai mult lapte acel jet numit aici let-down reflex nu e unic pe alaptate deci va mai fi unul poate dupa vreo 10 minute pe un san. Daca galusca pare jenata o iei , o ridici usor, bati pe spate, masezi usor sanul cu miscari circulare (prins in ambele maini) si back la munca de biberon natural.

Si lasa laptele praf. Risti sa-ti pierzi laptele, sa obisnuiesti copilul cu un flux regulat si forma biberonului... Ar fi pacat.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

in jur de trei luni au o perioada cand nu mai au rabdare sa stea sa suga, al meu manca 2-3 guri dupa care intorcea capul in toate partile sau incepea sa-mi zambeasca (nici nu stiam daca sa rad sau sa plang). E un mare pericol pentru lactatie perioada asta, trebuie sa ai rabdare si sa nu disperi.


Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100

Mergi la inceput