Sarcina extrauterina - manifestari?

Sarcina extrauterina - manifestari? | Autor: Racaru

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se manifesta o sarcina extrauterina?
Testul de sarcina este pozitiv si in acest caz?
Va rog sa-mi sa ma ajutati sa-mi scot "pasarica" din creier.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

testul de sarcina iese pozitiv, dar beta-hcg masurat consecutiv creste cu valori mai mici fata de o sarcina normala. apoi apar durerile laterale. ca sa scapi de pasarica, fa-ti o ecografie. bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Eu am avut SE peritoneala. Testele s-au pozitivat mai tarziu, la 4 zile de intarziere. Am facut si eco normala atunci si nu se vedea nimic in uter. Cand m-a chemat din nou, dupa 10 zile intarziere, la eco normal se vedea ca este SE. Dureri nu am avut, doar uneori, o usoara jena in partea dreapta (unde era SE), dar nesemnificativa.
De ce suspectezi o sarcina extrauterina?
Iti tin pumnii sa fie bb unde trebuie.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Teodora am auzit ca nu este usor sa treci printr-o astfel de experienta, tu cum te simti acum?

Nu am ciclu regulat dar la mine regula este ca la 12 zile de la ovulatie imi vine ciclu, am dureri de spate ca la ciclu si acum 2 zile am avut o mica, mica singerare. Primul gind a fost ca este de la implantare, dar testul a iesit negativ- deci nici o implantare.
Aseara am prestat- si nici urma de singerare-.
Dupa multe probleme, acum suflu si in iaurt- ma gindesc la ce este mai rau- cu toate ca eu ca fire sunt pozitiva.
M-as duce la doctor dar .... imi este cam jena sa vin cu astfel de presupuneri. Am tot fost la ea in ultima perioada si sunt OK.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Valeria sunt bine acum, multumesc de intrebare. Cand mi-a spus ca este SE s-a prabusit cerul pe mine, mai ales ca avem 4 ani de cand incercam sa avem un copil. Tu ai probleme cu trompele? Daca ele sunt in regula: permeabile, nu sunt lungi, cu pereti ingrosati, fara aderente atunci nu ai de ce sa iti faci probleme. Ai vazut ca Lulu75 avea test slab pozitiv la 8 sapt. de sarcina. Mai asteapta pana luni si mai fa un test de sarcina sau beta-HCG sau eco vaginal. Sa ne anunti si noua vestile bune!

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Esti o draguta Teodora, dar nu am sperante, nu am alte simptome.
Nu am ce face, astept. Cu trompele stau bine.

Sper ca nu te superi ca te intreb, bineinteles daca tu vrei sa vorbesti despre asta- care a fost procedura dupa ce ai aflat de SE, cum a fost scoasa de acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Valeria deoarece a fost SE peritoneala care era prinsa si de trompa si de ovar (eu m-am incadrat in cele 2% de SE peritoneala din totalul de SE !) mi s-a recomandat operatie clasica, prin laparoscopie nu se garanta rezolvarea ei. Acum, dupa ce am descoperit forumul, cred ca medicul la care mergeam nu era un foarte bun specialist. Spre norocul meu totul a decurs bine, fara complicatii. Eu sunt convinsa in proportie de 99% ca nu e vorba de SE la tine (cred ca nu gresesc, desi nu sunt specialist). Daca totusi este acel 1% si este SE localizata in trompa si daca este mica, sarcina poate fi eliminata si cu ajutorul unor injectii (nu stiu cum se numesc) sau laparoscopic, daca are varsta mai mare. Gandeste pozitiv. Totul trebuie sa fie bine.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

eu am avut in 2000.
a fost super nasol.
nici prin cap nu mi-a trecut atunci ca e asa ceva, asa ca test nu mi-am facut. am fost la eco, dupa ce m-au apucat niste dureri groaznice jos in stanga si pe picior de nu mai puteam merge.
aveam un ciclu maroniu inchis si putin de tot.
la eco s-a vazut si am intrat de urgenta in operatie, dupa ce am facut punctia (care e absolut oribila).
dupa operatie am ramas fara un ovar.

Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

O sarcina extrauterina are aceleasi sintome , mai mult sau mai putin , ca o sarcina normala. Sora mea a avut o SE. Testul pozitiv,avea greata dimineata,avea pofte, nu suporta anumite mirosuri. Deci, sintome cunoscute. Cum ea era tinuta sub observatia unei doctorite deficienta, la 3 luni de sarcina cu eminenta de avort, nu a facut nici o ecografie. Sfarsitul SE a fost tragic. Era la munca si a inceput sa aiba dureri foarte mari la abdomen. Transpira, avea calduri mari, ametea. A lesinat si s-a trezit inainte de a intra in sala de operatii. Se declansase o hemoragie in abdomen incat a fost la un pas de m....Nici nu vreau sa pronunt cuvantul. Sfatul meu e ca daca ai certetza ca e sarcina, fa analizele de sange si in primul rand ecografia. Mult noroc!

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Imi pare rau ca ati avut experiente in sensul asta, dar daca este sa se intimple... nu ai ce face, tot se intimpla.
Important este sa fii destul de informat ca sa alegi cea mai buna varianta in momentul respectiv, parerea mea.
Bine, de cind cu dorinta mea arzatoare de a face un copil, si trecind prin experiente nefericite din cauza lipsei de informatii(nu pentru ca nu existau ci pur si simplu pentru ca nu ma interesau!!!), acum am ajuns in capatul celalalt- vreau sa stiu tot despre ce se poate intimpla in caz ca....
Mama mea imi tot spune sa nu mai citesc atita despre probleme cu sarcina,posibile malformatii etc, ca noi nu avem probleme in familie si toti fratii ei au avut copii fara probleme.
Daca as privi numai din punctul ei de vedere..... as fi intradevar mult mai linistita, dar eu am si alte puncte care vin din experiente nefericite.
Asta este, va multumesc mult de informatii.
Weekend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Eu am avut cu multi ani in urma cind nici macar nu stiam ce inseamna, a fost super nasol stiam ca ramasesem pt ca aveam greturi mari dar n-am stiu ca este SE.Intr-o zi mi-a fost foarte rau am lesinat si am ajuns la spital cu hemoragie interna foarte mare ,am fost la un pas de mooarte...a fost foarte nasol

Mergi la inceput