A mai construit cineva casa?

A mai construit cineva casa? | Autor: Vistiana

Link direct la acest mesaj

M-am hotarat sa pornesc la drumul acesta spinos intrucat ne inmultim si nu mai avem loc in apartament. De,eu mi-am dorit 3 tanci! Mi-am ales arhitectul dar saracul l-am ametit de-a binelea ca eu efectiv nu stiu ce vreau! Mi-e groaznic de frica sa nu spun si eu dupa ce termin constructia ceea ce am auzit de n ori:"daca as lua-o de la capat acum as sti ce trebuie sa fac..."!Am nevoie de sfaturi si idei cat cuprinde,despre TOT: pozitionare (ce camere spre S,N,E,V),proiectare, construire, etc,etc,etc... Daca ati trecut prin "chinurile" astea, sigur aveti ceva de spus. Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Draga mea,
cum "ti-ai ales" arhitectul?
Arhitectul se presupune ca ar trebui sa proiecteze casa conform necesitatilor familiei, asta insemnand un functional adecvat numarului de membri si varstei lor. Tot in grija arhitectului este pozitionarea corecta a casei, relativ la punctele cardinale, in fuctie de destinatia fiecarei incaperi.
Si apoi, nu-ti fa griji, la tarifele lor, il poti "ameti" ca nu se supara.
Tu, totusi, ar trebui sa te hotarasti ce vrei, ca nu poate omu' sa-ti propuna o solutie daca nu-i dai niste repere: cate nivele sa aibe casa, cate camere, cate grupuri sanitare...
Terenul il ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Da,macar terenul il am.Dar sunt si aici nehotarata ca nu stiu daca sa-mi pastrez partea de la lac si in cazul asta raman cu aprox.1700m(partea asta nu se poate imparti)si ce fac cu atata teren? si e bine sa am deschidere la lac?sau partea de la drum unde pot sa pastrez mai putin si nu mai am treaba cu lacul(dupa ce ma hotarasc trebuie sa vand restul ca sa am bani de casa)Arhitectul imi inspira incredere,dar mi-e teama sa ma bazez numai pe ideile lui,ca eu...n-am!Daca nu-mi place dupa ce o fac,ca una e sa vezi pe hartie si alta cand locuiesti in ea!Cineva mi-a zis ca dormitoarele trebuie sa fie neaparat spre est si el mi le-a pus spre vest,sa se vada lacul.Cum e mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Ma intereseaza tare mult subiectul, sotul meu vrea sa incepem sa cumparam teren, sa construim.... eu nu stiu ce sa zic.

Va rog ajutati-ma! ce sa fac unde sa iau terenul? vreau si niste vecini super, sau sa mai astept poate mai fac si alte firme gen Impact alte cartiere?

Cum sa-mi gasesc pe cineva care sa supravegheze mersul lucrarii, de unde iau oameni? nu pot sa trec prin asta....


5 ani -14 februarie 2005


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Vistiana, fa intii un studiu GEO al terenului si cere sa ia cel putin 2 mostre de pamint, una din bucata de langa lac si cealalta de dincolo, ca sa te lamuresti cum e terenul de langa lac.
Daca terenul e nisipos retrage-te , daca nu - ramai langa lac.
Daca ramai langa lac, cum mai ai acces la terenul tau ? Drum adica ... vezi cum faci sa ai acces asigurat, pt ca am auzit de un caz cind vecinul caruia tocmai ii vinduse i-a perceput chirie 200$ pe luna ca sa-i dea voie sa treaca prin curtea lui ca sa ajunga acasa. Trebuie sa imparti cumva terenul in 2 bucati + drum, ii faci cadastru, in care sa-ti figureze tie clar ca te invecinezi cu drumul proaspat trasat si pe urma il vinzi.
Si casa mea este in apropierea unui lac - cam la 200m insa din pacate pina acum n-am beneficiat decit de ceata aproape in fiecare dimineata, tintari si serpi.

Iar cu arhitectul ,bine-nteles ca nu trebuie sa te bazezi 100% pe ideile lui, doar iti faci casa TA, trebuie sa-ti placa tie in primul rind. E adevarat ca gasesti foarte rar arhitecti care sa te "ghiceasca" . Eu zic sa vizitezi cit mai multe cartiere de genul asta in constructie si alegi de la fiecare ce-ti place, le pui pe hirtie, desenezi casa asa cum vrei sa arate, apoi asa cum trebuie sa fie functionala si cauti sa le imbini in final.

Eu am avut un dobitoc, in mom de fata nu am camara, nu am antreu, toata mizeria de pe cizme ramine in hol, copilul o ia pe picioare si o duce peste tot etc.

In legatura cu pozitionarea casei, iti spun din proprie experienta ca e bine sa ai geamuri spre punctele cardinale "calde", adica sud si vest. Eu am din pacate geamuri pe toate partile si, la aceeasi dimensiune a camerelor, cele dinspre nord sunt cu cel putin 5 grade mai reci.

Daca mai ai nelamuriri scrie-mi si te ajut cu placere







http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina spune:

Si noi construim casa . Ce pot sa-ti spun este sa fi foarte atenta la spatii cand am vayut pe hartie un dormitor de 23 mp am spus OK bucatarie de 22mp la fel , cramA si restul tot asa si am ajuns sa avem o casa de 500 mp locuibil avem demisol 2 garaje , camera 2 crame , centrala termica . parter- living , sufragerie hol 60mp., bucatarie birou , et. 1 -2 dormitoare cu baie comuna din hol si 2 dormitoare cu baie si dresing fiecare . La mansarda vreo 50 mp hobbi , sera iar pe partea cealalta am lasat o terasa de vreo 70 mp. care oste super vedem tot orasul . deci am ajuns la concluyia ca o prea mare dar asta este avem si noi 3 copii si costa mama cat noi pana la faya asata am folosit 50.000 eur si este inchisa , tencuita si incalzirea facuta . Parerea MEA ESTE CA TREBIUE SA STII foarte bime ce anume vrei sa ai in casa . cu arh noi am colaborat f bime eu aveam cateva idei fixe : vroiam bucartaria inchisa , scarile sa fie impozante si sa se vada la intrarea in living si camere si spatii mari . el a inbracat ideile mele si a iesit un lucru frumos
Spor la treaba si multa rabdare si bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

caut-o pe gandacelu, ea stie tooooot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

subiectul! Si pe mine ma intereseaza...ne-am cumparat unteren de 7 ari si vrem sa incepem si noi casa.

Stiti cumva ce acte avem nevoie...sau pe cine trebuie sa contactam prima data...Primaria pentru acte sau un proiectant pentru proiect?

Noi am gasit foarte multe site-uri cu proiecte de case si ne vom alege casa de acolo, vrem ca proiectantul/arhitectul doar sa "puna pe hartie" ce dorim noi.
Costa mult aducerea utilitatilor pe teren? La noi distanta terenului fata de utilitati e cam 200 m.



Mihaela , Diana(22 nov 1996) si Silvia(10 sept 2003)

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Mihaela spune-mi ce site-uri ai gasit ca sint si eu interesata. Trebuie sa te adresezi arhitectului care se ocupa in principiu de toata povestea cu actele.Varianta mai ieftina este sa te ocupi personal si vei primi o lista cu toate avizele care sint necesare.
Noi nu sintem foarte decisi deoarece n-as vrea sa bag prea multi bani in casa si in acelasi timp o casa ieftina e o casa proasta.
Malina 50000 euro la 500 mp locuibili mi se pare ieftin,din ce materiale este casa?
Simona BB cum adica serpi?Faptul ca e linga lac implica aceasta coabitare?Intimplator noi am cumparat o frumusete de teren la lac,dar asta imi confirma odata in plus ca trebuie sa stau la bloc.
Spuneti-mi va rog cit v-a ajuns mp de suprafata construita.
Vistiana arhitectul doreste sa utilizeze la maxim avantajul pe care-l ofera lacul.Adica o priveliste splendida.Ar fi pacxat sa nu profitati de acest lucru.Iti poti pastra cale de acces separata sau poti parcela terenul cu servitute de trecere care se stipuleaza in act.Legea protejeaza accesul si 200 de dolari este o aberatie.Notarul care a facut actul este vinovat de faptul ca nu a prevazut accesul.In instanta se rezolva acest aspect simplu iar despagubirea este justa si la valoarea de bun simt.Se face expertiza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33429" target="_blank">sfaturi practice casuta gandaceasca 3

scuze nu am prea multa vreme decat sa pun linkul

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dulcetica, daca dai o cautare pe google cu "home plans" sau "house plans" ai sa gasesti o multime de site-uri cu case si planuri. Mie cele romanesti nu mi-au placut. Dar poti incerca, poate tie iti plac.
Avem cateva site-uri preferate: www.orderhomeplans.com www.pro-house-plans.com www.coolhouseplans.com www.design-house.com .

A inceput cineva constructia casei cu credit bancar? La noi va fi singura solutie, nu avem bani altfel.

Mihaela , Diana(22 nov 1996) si Silvia(10 sept 2003)

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput