Bebe de 1 saptamana sughite - ce fac ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si eu i-am dat fetitei mele 2 picaturi de lamaie in gurita....e drept....pe la 2 saptamani! Stii cum ii trecea? Instantaneu! Ce rau sa faca, mai, 2 picaturi? Doar nu-i dai o lingurita! Da' neaparat sa-i filmezi mutrisoara atunci!!



_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eu i-am dat lui Alex si lamaie si ceai si degeaba. Nu-i trecea. Isi facea numarul si apoi se linistea.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

nu le face prea mare rau sa sughita cand sunt mici, dar mie mi-a zis dr. Culcer ca nici nu trebuie sa-i lasam in continuu sa sughite ca oboseste cavitatea toracica daca sughit mult. Deci, e bine sa incercam sa le oprim sughitul cand putem.

Ana si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

lali,
uite ce-am citit in "superbebe" despre sughit. articolul se numeste "lamaia nu e buna pentru sughit" si-l redau in intregime mai jos:

"sughitul este un fenomen normal la nou-nascut si poate sa apara inca inainte de nastere, mamele sesizand miscarile bruste, smucite, repetitive ale copilului in uter, ce pot dura minute in sir. sughitul este produs de o contractie spastica, brusca, a diafragmei. daca apar iritatii ale acesteia, ea se misca in sus de o maniera precipitata, respiratia se produce altfel decat de obicei si apare sughitul. cauzele care produc iritatia diafragmei sunt: distensia gastrica acuta (sugarul mananca prea mult sau prea repede), schimbarile bruste ale temperaturii, stresul. putem sa alimentam copilul la san sau cu biberonul, sa-i oferim un ceai caldut usor indulcit, sa-l ajutam sa elimine aerul, sa-i schimbam pozitia in pat, sa-i reducem stresul linistindu-l. sucul de lamaie nu este recomandat pentru ca supune copilul la un soc gustativ si poate duce la intoxicatie. sughitul poate fi considerat un reflex neonatal normal, ce dispare in timp. este indicat sa-l ignoram, caci nu dureaza, in mod normal, mai mult de cateva minute. daca se prelungeste insa, trebuie consultat un specialist, deoarece poate semnala afectiuni medicale, precum infectii, boli neurologice, intoxicatii medicamentoase etc."

pupici!

Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
noi cu poze noi :)
momente vesele

www.babiesonline.com/BabyContest/votepage.asp?page=36005" target="_blank">dati-ne un vot in fiecare zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumesc mult de tot pentru sfaturi. Voi incerca metoda cu sanul sau cu ceiucul si sper sa-i treaca. Oricum aveti dreptate in burtica sughita mai mult si nu aveam ce sa-i fac. Ba se si enerva din cauza ca sughita si lovea puternic din picioruse.


bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi nu a functionat nici ceaiul, nici lamaia, nici alte lichide. Sughita de fiecare data cand manca cu pofta. M-am resemnat, iar acum sughite muuult mai rar. Cica` li se largeste stomacelul si de asta sughit bb-ii atat de des.

de la gagici !

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

eu l-am lasat in pace. daca nu se oprea il mai puneam la san si se calma. sughitul e un reflex normal la bb si nu ii deranjeaza asa cum ne deranjeaza pe noi!!!
sanatate!
pupici
gaby si stefan 13 07 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

uf, ce inseamna sa ai prea multe ferestre deschise

deci, la noi a functionat metoda cu picatura de lamaie (1-2 picaturi) dar avea momente cand nu functiona nimic si sughita pana cand incepea sa tipe si atunci ii trecea si sughitul
Daca il alaptezi fereste-te de ceai (asta daca te lasa colicile) si incearca sa-i mai dai putin san/lapte
Daca va chinuie si colicile ai grija cu BabyDrink-ul ca are cam multa menta si il constipa si dai in alte belele
Colicile noi le-am tratat cu ceai de fenicul facut de noi cu 6-7 bobite de fenicul la 100 ml apa. Neindulcit daca il primeste, daca nu indulcit cu glucoza cam o lingurita la 100 ml de lichid (cred). Noi l-am baut neindulcit pana pe la 7 luni cand s-a imbolnavit si a devenit mofturos si l-am lasat in pace.
Am mai citit undeva de sifon (1 lingurita) dar nu am incercat asa ca nu stiu daca functioneaz
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga mea, si fetita mea a fost o sughitacioasa si in burta si dupa aia, dar:
1. de ce ii dai completare cu lingurita? la 8 zile e imposibil sa nu-ti ajunga laptele. cu lingurita nu faci decat sa-l lasi sa inghita aer si sa-l ajuti sa sughita. E asa un curent de a completa masa de san inca de la nastere incat eu ma sperii! Daca dupa ce-l iei de la san storci putin mamelonul si curge lapte, inseamna ca mai ai inca lapte si tu ii dau completare cu formula care este sub laptele tau cu mult din punct de vedere calitativ. In pplus faci ca secretia ta lactata sa se diminueze prin diminuarea stimulului principal, adica suptul.
2. lamaia se da doar o picatura, nu mai mult, si numai dupa 2 luni.
poti cel mult sa-i dai o lingurita de apa, dar cred ca cel mai bine il pui putin la san si o sa-i treaca. Il mai plimbi cu burtica pe umar si ii va face foarte bine pt ca elimina aerul si mai e si caldura corpului tau care il ajuta.
3. pana la urma uneori, daca vezi ca el ignora sughitul, e bine sa-l ignori si tu, daca nu plange din cauza asta.
Sanatate multa si alapteaza-l pe bebe la san, o sa vezi ca vei reusi, totul e sa ai incredere in corpul tau, in ce poate face el pentru copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Anemona, eu nu as fi dorit pentru nimic in lume sa ii dau completare dar e un lenes nemaivazut, adoarme cu tzitzi in gurita ( lapte este, curge chiar), iar in primele 7 zile a scazut in greutate de la 3200 la 2650, prea mult ! Ce sa fac cu el daca e lenesuc ? In pisc, il trag de nas, ii schimb pozitia, in trag de picioruse, il las sa planga de foame, il mut de la un san la altul, doar-doar o suge mai bine, dar nu vrea si pace ! Daca ii dau cu lingurita laptic muls de la mamica lui il bea ! Iar la san in tin corect, asa mi-a spus si doctorita si asistenta...
Inca ii dau completare cu lingurita ca sa nu se invete cu biberonul, doar-doar ajungem inapoi la san...


bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

Mergi la inceput