Oreionul si complicatiile lui !!!

Oreionul si complicatiile lui !!! | Autor: Pdelia

Link direct la acest mesaj


Baiatul meu cel mare e suspect de oreion dar il doare mai mult burtica decat urechea sau gatul.Cine a mai avut si alte simptome decat umflaturi la ureche ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

ciao, nu stiu daca exista vreo asemanare in simptomele astea...fiul meu are 5 ani ,si ptr ca ai specificat de umflaturi la ureche,mi-am zis sa te intreb,caci fiului meu i se umfla urechea mai mereu in cadrul racelilor.de medicul de familie era mereu asociat cu oreionul.dar la examinarea orl, mi-a zis ca-i parotidita ,deci nu febra ori altceva,doar umflatura la ureche ,cand una cand cealalta.si mi-au zis ca face parotidita recurenta de 2-3 ori pe an ,bilateral.si asa va face mereu pana la pubertate fara a se cunoaste motivele si este frecvent in cercul copiilor.
asa ca verifica un bun medic orelist sa te lamureasca exact ce se intampla.
sa-mi mai spui si mie ok?ma intereseaza povestile astea cu urechile umflate.
sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:


Vin si eu cu o nedumerire legata de aceasta boala si de transmiterea ei!
Un copil de 8 ani a facut saptaman trecuta oreion, iar noi trebuie sa mergem in vizita( distanta e mare, si nu am ce face trebuie sa merg si cu fii-mea).
Pot merge cu copilul sau ma expun riscului de contaminare?


Racushoarele Cristina& Alexia
PoZe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebito spune:

daca e vaccinata nu te expui .dar vezi sa te interesezi de valabilitatea vaccinului.




denis bebito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Si pe mine ma intereseaza toate amanuntele. Am fost in weekend la o verisoara care avea oreon, ea spunea ca are peste 2 saptamani si ca eu nu mai am cum sa iau.
As vrea sa imi spuneti si mie cam cat timp dureaza pana ai primele simptome si cum se manifesta. Este posibil sa nu fi luat microbul?

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=49972789

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

gulshan, vreau sa te intreb si eu ceva....baietelului tau i se umfla doar la o ureche? sau la amandoua? Ca am observat si eu ieri la bebelusul meu de 1 an si 2 luni, care e racit de cateva zile, o umflatura sub una dintre urechi. Nu stiu daca-l doare, ca isi duce manutele mereu la urechi, dar nu plange. maine vreau sa ajung cu el la doctor, ca sa ma linistesc. iar febra nu are deloc.

Acum, in legatura cu parotidita...eu am avut cand eram mica, tot timpul. Aratam ca un hamster, pana pe la 5-6 ani, iar dupa nenumarate vizite la policlinici unde doctorii ziceau ba "cum ati scos doamna copilul din casa? nu vedeti ca are oreion?", ba "cum ati putut doamna sa tineti copilul in casa, nu vedeti ca nu-i oreion?"....si tot asa a tinut-o mama cu mine, pana cand a ajuns la un profesor, nu stiu unde exact, si ma ducea tot timpul acolo sa-mi desfunde canalele, si atunci ma desumflam. Operatiunea nu era deloc dureroasa, dar eu urlam de nu mai puteam.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)


http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Oreionul este o boala contagioasa acuta caracterizata prin inflamatia dureroasa a glandelor salivare, de cele mai multe ori fiind implicate glandele parotide. De regula oreionul apare la copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, dar el poate afecta si adultii tineri, mai ales daca acestia nu au produs anterior o cantitate suficienta de anticorpi specifici. In general imunitatea dobandita dupa imbolnavire este definitiva. In cadrul bolii pot fi afectate si alte organe, simultan sau consecutiv inflamatiei glandelor salivare, sau chiar in absenta acesteia, aceasta afectare multiorganica intalnindu-se in special la pacientii care au depasit pubertatea. Cele mai frecvente complicatii ale oreionului sunt reprezentate de:

1.inflamatia testiculara, care poate conduce la sterilitate
2.inflamatia meningelui si/sau a creierului
3.inflamatia pancreasului
Infectia este produsa de un Paramyxovirus. Majoritatea cazurilor de oreion apar primavara. Calea de transmitere este respiratorie iar perioada de incubatie este cuprinsa intre 16 si 21 de zile. Un pacient este contagios pe intreaga perioada simptomatica si in plus in cele 7 zile anterioare acesteia.
Oreionul debuteaza cu o simptomatologie asemanatoare gripei, pacientii prezentand frisoane, cefalee, diminuarea apetitului, fatigabilitate, stare generala alterata si cresterea temperaturii. Aceste simptome sunt urmate de inflamarea glandelor salivare. In cazurile usoare, oreionul debuteaza cu aparitia unei senzatii dureroase in timpul masticatiei la nivelul glandei salivare afectate. Inflamatia parotidiana este de cele mai multe ori unilaterala, debutand in spatele urechii si extinzandu-se ulterior anterior, posterior si superior spre tampla, generand astfel in ansamblu un aspect asimetric al fetei. Daca sunt afectate ambele glande submandibulare, regiunea inflamata se extinde in jos spre gat si poate aparea o hipersensibilitate la alimente acre, sarate, dulci sau fierbinti.
Prevenirea imbolnavirii se face prin vaccinare corecta. Vaccinul contine virus viu atenuat si se administreaza singur sau in cadrul unui triplu vaccin anti-oreion, rubeola si rujeola (pojar) (vaccinul Trimovax). Izolarea bolnavilor reprezinta si ea o metoda profilactica.
Din pacate inca nu exista un tratament specific antiviral. Se utilizeaza medicamente simptomatice precum si metode nespecifice:
Medicamente antitermice,medicamente antialgice si se recomanda alimentele moi si se interzic cele acre.
Si,surpriza,guma de mestecat este indicata.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput