O dieta de post

O dieta de post | Autor: Zeeva

Link direct la acest mesaj



Cine incepe cu mine?

De maine vreau sa tin un regim special de noua zile. Este adecvat celor care tin post fiindca este un regim vegan ce are trei componente la baza: fructe, legume, orez. Ideea de baza este aceea de dezintoxicare a organismului si de slabire semnificativa (se duc intre 6 si 9 kg). Timp de 9 zile se manaca astfel:
-Primele zile fructe de orice fel, dar moderat banana (cel mult una pe zi) si struguri. Se aleg cele cu un continut caloric redus. Nu se beau decat sucuri de fructe preparate in casa. Si apa, ceai.
-Urmatoarele 3 zile se consuma legume de toate felurile, fierte, crude, sucuri, fara ulei, fara prajeli, supe, ciorbe fara ulei. Din nou apa cat mai multa.
-Ultimele trei zile sunt cele mai grele. Se manaca numai orez fiert simplu, dres doar cu sos de soia, lamaie sau delicat. Nu ulei sau margarina.
Cine nu poate renunta la cafea poate bea fara zahar. se recomanda ceaiul de fructe. Cel verde numai cine suporta.
Regimul este greu dar extrem de eficient. Se recomanda supliment de minerale si vitamine in aceste zile. Eu voi lua acest supliment.
Cantitatile de alimente sunt la voia fiecaruia.
Am vazut rezultatle si m-am minunat la doua dintre prietenele mele. Una a slabit 6,5 kg cealalta 10. In plus, celulita se diminueaza vizibil. Ele mi-au dat si diverese sfaturi despre cum se tine mai usor.
Pentru cineva care tine post in mod natural poate fi un pic mai accesibil.
Aceasta dieta microbiotica se tine numai o data pe an si are un avantaj deosebit, si anume, acela ca nu se recupereaza kilogramele pierdute (evident ca nu si daca ne aruncam pe mancare multa si caloric bogata).

Am sa scriu pe zile ce consum si ce rezultate am obtinut.
Va astept cu drag!

Zeeva


Eu incep maine pe 15 si termin chiar in ajun pe 24.
Cine ma insoteste. Eu va astept cu placere, am vazut ca foarte multe dintre noi doresc sa mai scape de ceva kilograme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Georgia2 spune:

Buna Zeeva,

Eu as putea sa o tin pentru ca deja tin post si cam asta maninc in fiecare zi cu singura diferenta ca le amestec pe toate in aceeasi zi.Poti sa scrii ce maninci exact ca sa imi fie si mie mai usor? Eu am tinut postul de la inceput si sunt cam in pana de idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Draga Georgia2,

In primele trei zile (zilele de 15,16 si 17 dec.) voi avea cam urmatoarea schema de alimentare:
-dimineata un suc de portocale cu putina zeama de lamaie (sa zicem cam din trei sau patru portocale) si, apoi, un ceai de capsuni fara zahar
-gustare 1/2mar 1/2 para si putine afine
-pranz mere coapte (vreo 3)
-gustare pepene galben
-seara portocale, cam 100 de struguri, sau compot din orice fruct cu indulcitor. Schema poti s-o ajustezi dupa preferinta.
Peste zi voi mai bea si cafea fara zahar. Fructele vor fi variate. Mie nu-mi plac bananele asa ca prefer mango sau kiwi sau altceva. Seara pe la 7 un ceai si cam atat.
Poti manca atat cat ai nevoie.
Dupa cum vezi, e cam auster.
Bafta multa daca doresti sa urmezi regimul.
Zeeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Pai incep si eu cu tine ca si asa nu prea mananc altceva inafara de fructe si legume! Tin si eu post si numai bine ne cade...eu de cand cu postu am dat jos 7 kg, dar nu ar strica sa mai dau inca vreo 5-6 sau chiar si mai multe, nu ma supar
Eu maine mananc mere si atat, apa plata si cafa la greu(ca nu rezist fara)


Claudia si Raul
Martie-Aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Suna interesant, multumim Zeeva.
Cred ca e usor de tinut in aceasta perioada a anului , caci se suprapune cu postul.
Daca voi avea timp astazi sa merg la cumparaturi, voi incepe si eu de miine, mai greu o sa imi fie mie cu orezul, nu il prea iubesc, dar cu sos de soia...poate deveni intr-adevar comestibil.
In zilele de legume e oare voie sa mananc burgeri vegetali, facuti la grill, deci fara pic de grasime?
Asteptam noi idei care sa faca dieta mai usoara.
Daca incep de miine si eu , va tin la curent cu ceea ce mananc si cum merge treaba.
Succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Succes tuturor!
Raly cred ca poti manca burger vegetal, soia e o.k in dieta.
Azi am zi de mere si alte fructe.
Z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Idei:
compotul de fructe o bun fara zahar daca punem scortisoara. Un baton de scortisoara se pune la fiert cu fructele, sau se pune pudra dupa ce a fiert.
Merele coapte si banana coapta sunt o masa calda de pranz excelenta.
Merele, perele si prunele uscate sunt permise si pot fi gustari bune.
Apa se bea multA, CAT MAI RECE, cu ceva lamaie. Daca apa e rece arderile sunt mai intense.
Beti ceai de vanilie, scortisoara, orice ceai aromatizat. Cu zaharina sau fara. Ceaiurile aromate se consuma usor si fara indulcitor.
Personal evit ceaiul verde care mie imi da o senzatie puternica de rau.
Cafea, e o.k.
va pup,

Zeeva

- daca sunteti la plimbare luati o punguta cu fructe taiate; e important sa evitati senzatia de infometare; tineti-va ocupate dieta e grea, eu declansez o curatenie generala care ma va tine asa de ocupata ca n-o sa am timp nici sa ma gandesc la frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Buna Zeeva,
M-am apucat si eu azi de dieta, incep cu fructe. Nu am apucat insa sa imi fac aprovizionarea, deci pana diseara cand ajung sa cumpar ma descurc cu ce am. Asta inseamna: dimineata ceai rosu, indulcit cu equal, si in decursul zilei portocale, o banana si probabil mere.
Oare ananas din compot in suc propriu, deci fara adaos suplimentar de zahar o fi voie?
Este o idee super cu fructele uscate, eu nu m-am gandit la asta.
Cum faci tu merele si banana coapta? Le bagi pur si simplu la cuptor?
Compot o sa fac si eu cand o sa cumpar fructe, probabil diseara, dupa serviciu, dar adaug cred si equal.
M-am bucurat mult cami-ai dat "dezlegare" la burgeri vegetali, am gasit unii nemaipomenit de gustosi, si asezonati cu salata sau cu legume fiete...hm...super bun, dar pana atunci mai avem de trecut cele 3 zile de fructe.
De la cate kg pornim?
Eu 1.67 si 74 kg.Daca asa da jos de la 5 kg in sus as fi super multumita.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Am uitat sa spun ca azi dimineata am luat si o pastiluta de Regenon, ca sa imi reduca senzatia de foame, si o sa mai iau cateva zile, pana se micsoreaza stomacul, ca pe urma ma multumesc cu cantitati mici. Inceputul e greu, pe urma nu ne mai trebuie multa mancare ca sa ajungem la starea de satietate.
Astept sa vad voi cum va descurcati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna fetele,

Profit de faptul ca doarme printesa mea cea mica Maia ca sa vad ce faceti.
Raly poti sa incerci sa pui merele la copt intregi in tava cu un pic de scortisoara sau de vanilie. Tai merele la codita, le faci o mica scobitura si presari un pic de aroma. Banana poti sa o coci usor pe gratarul din cuptor.
Cele mai bune de copt sunt merele un pic acrisoare caci alea au un miez care se coace bine. Goldenul si Deliciosul merg mancate asa crude. Se mai poate coace si Royal Gala. Cred ca avem cam aceleasi fructe pe piata asa ca putem schimba idei. Poti desigur sa mananci ananas din compot daca nu are zahar.
Despre masuri nu sunt la desigur la 90-60-90 (I used to be), am 169cm da' ironic nu stiu cate kilograme fiindca, am sa-ti explic de ce anume nu m-am cantarit de cand am nascut-o pe Maia. Dupa nastere am alaptat si nu aveam lapte destul. A venit la mine o tipa de-si zice lactation consultant care mi-a zis ca trebuie sa alptaez si ca sa ma alimentez bine. Eu m-am tot alimentat insa nu mi s-a parut ca am foarte mult lapte. Ii dadeam fetitei in paralele si formula. Am realizat ca ma ingras dar nu am vrut sa ma cantaresc fiindca mi-a fost teama ca voi renunta la alaptat cand voi realiza catastrofa. Cert e ca a trebuit sa-mi cumpar blugi marimea 14 la un moment dat si prin septembrie, cand deja nu mai altaptam, nu ma mai puteam inchide la fermoar. Norocul meu, daca pot spune asa, este ca sunt rezonabil de inalta, ca am oase mici iar nenorocirea asta de grasime s-a ajezat fara discriminare peste tot altfel probabil as fi aratat ditamai huiduma. Pe la inceputul lui noiembrie am spus GATA si am decis sa fac ceva. Mananc moderat, post, si evit masa de seara. Acum - tot nu ma cantaresc - dar pot blugi 11 iar tinta mea este sa port 8. Daca voi reusi preformanta deosebita de a ajunge la 55-57kg cat aveam inainte de a ramane insarcinata cu Miruna in 1998, atunci probabil ca voi incapea in numarul 6. Abia atunci voi pune din nou cantarul in baie. Pana atunci ii multumesc lui Dumnezeu ca ma ajuta in fiecare zi. Cam asta e, imi cer scuze Raly ca a trebuit sa raspund cu atatea cuvinte la o intrebare simpla.
BAata,
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Suplimentul de vitamine pe care il folosesc se numeste Weight Smart si e bun pentru dieta asta,
bafta,
Z.

Mergi la inceput