Nu hraniti trolii!

Nu hraniti trolii! | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Motto: "Please don't feed the troll"----------------------------
Va recomand trei articole (in romana, engleza si franceza), despre ceea ce este un troll, adica acea specie de individ abject care paraziteaza forumurile, avand drept unic scop stricarea atmosferei, deturnarea discutiilor de la subiectul initial si insultarea celorlalti participanti. De multe ori trollii se organizeaza in bande. Din fericire pot fi usor identificati.
Efectele statului la discutii cu un troll sunt irosirea timpului (si nervilor) utilizatorului de buna credinta (si nepus in garda) care ii cade in plasa, spre distractia trollilor.

Articolul in romana, recomandat, va va lamuri ce urmareste acest soi de indivizi:
http://www.geocities.com/muntealb/ForumuriFlacari.htm

Puteti citi si Portretul unui troll

Articolul in engleza, cu o definitie detaliata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Cel in franceza se gaseste aici:
http://www.uzine.net/article1032.html?var_recherche=troll

Aceste articole va vor permite sa stiti sa recunoasteti astfel de "paraziti ai forumurilor", si sa evitati sa le cadeti in plasa.

Lectura placuta, si nu uitati: "nu hraniti troll-ul"...
Metoda cea mai eficienta de a-l starpi e sa-l ignori.
---
Precum 'profiler'-ii din USA, care fac profilul criminalilor pe baza datelor pe care le au la dispozitie, voi incerca sa creionez mai jos profilul unui troll tipic...

Bun. Daniel ne-a dat un punct de plecare cu mesajul Nu hraniti troll-ii!.
Am urmarit astfel de indivizi si pe la alte forumuri, dar nu stiam care le e numele. De curand i-am putut "admira" in actiune si la Luneta.

Pentru un troll, cearta si zazania sunt ca un drog. El nu vine la un forum ca sa discute, sa schimbe idei. Nu. Asta cred doar naivii fara experienta. Trollul vine numai sa provoace, sa calomnieze, sa-si creeze astfel doza zilnica de drog.
Este unicul lui scop. Pentru asta s-a inscris.

Cand trolul este scos la lumina din ascunzisurile unde isi urzeste atacurile, si odata ce tacticile lui sint demascate, atunci T-U-R-B-E-A-Z-A!! Ca un drogat caruia i se refuza drogul.

Ca orice dependent, pentru a-si obtine doza de care e lipsit, isi scoate armele. Injuriile. Balacareala. Stereotipurile stupide ca: "securistilor!", "legionarilor!", "jidanilor!', "comunistilor!". Calomniile aberante, in stilul "adminii va citesc mesajele private ma fraierilor", sau "adminii va viruseaza calculatorul de fiecare data cand va conectati la website".

Arma lor preferata este insa placa cu "cenzura". Atunci cand sunt impiedicati sa troll-uiasca subiectele, racnesc cat ii tine tastatura: "cezura! sinteti un cuib de securisti! va credeti la Scanteia!". Pentru un troll, libertatea e sinonima cu libertatea de a balacari. Cand nu i se ofera ocazia de a manji pe ceilalti , atunci scoate din maneca placa cu "cenzura".
Utilizatorii care ii sustin pe moderatori devin, in discursul trollului, "slugile moderatorilor". Veti auzi expresii ca "e cel mai cenzurat forum din cate am vazut", "haideti sa il boicotam!". Este trollul la apogeul tacticilor lui.

Daca primele tactici nu au suficient efect, atunci poate adopta tactica "plecarii cu stropi si valuri". Posteaza mesaj dupa mesaj in care ameninta ca "desi nu ar vrea, e nevoit sa plece de pe forum din cauza cenzurii moderatorilor", sau "Ma intreb de ce tot mai multi utilizatori pleaca la alte forumuri". Mesajul ii va fi intotdeauna induiosator. Se vor gasi eventual alti trolli, dni in aceeasi gasca cu el, care il vor ruga cu lacrimi in ochi sa nu plece. Scopul lui e sa faca cat mai multe valuri, sa iasa cat mai mult in evidenta prin scandal (ca doar de-aia e troll).
El face cat mai mult fum si abureli, in virtutea zicalei ca "nu e fum fara foc". Tactica trollului e "hai sa facem fumul, si poate-poate prostii se vor lasa pacaliti ca exista si focul".

Apoi mai exista si slugile trollilor - cei care posteaza mesajele ultimative si apocaliptice ale trollilor care - odata taiati de la acces - fac spume si mai dau un flit de muste in preajma lor.

Troll-ule... N-avem nevoie de tine. Putem discerne singuri intre "cenzura" si "falsa cenzura". N-avem nevoie de spectacolul tau penibil. Ti-am identificat tactica. Ti-am identificat manipularea. Pleaca. Forumul exista si fara tine. Te voi ignora de fiecare data.

N-ai decat sa turbezi... Vei turba de unul singur.
----
aceste mesaje sunt preluate de pe site-ul www.racovitan.com
Orice asemanare cu trollii de pe site-ul Desprecopii.com - nu este pur si simplu intimplatoare.


Aviz trollilor de pe Desprecopii.com

Suntem putin flatati dar in esenta ne-surprinsi de faptul ca diversi trolli incearca cu disperare sa ne 'atace' forumul (utilizand diverse tactici specifice trollilor... - vezi mai sus). Este de fapt, cea mai sigura indicatie ca suntem pe calea cea buna.

Stim ca exista un grup de persoane care isi doresc cu ardoare ca acest forum sa devina o cloaca. Acest grup este foarte motivat, si va face tot ce ii sta in putinta pentru a sabota forumul nostru. Acelasi aviz si pentru "trollii slugute" care impart mesajele trolilor care nu mai acces la forumul nostru.

Ne pare rau pentru ei, dar vor fi dezamagiti: Desprecopii.com nu numai ca va continua sa existe, dar va deveni din ce in ce mai apreciat si puternic!

Inca un amanunt: Noi avem ceva ce trolii nu au: experienta si rabdare.

despre copii.com




Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.