Please - remedii raguseala

Please - remedii raguseala | Autor: polux

Link direct la acest mesaj

Fetelor va rog frumos spuneti-mi si mie ce pot sa fac sa-mi treaca raguseala. Dar una urata de tot de nu pot sa vorbesc. Parca in soapta pot un pic. Dar maine am de predat 4 ore la scoala si nu stiu ce sa fac. Caci nu le pot da teste ca la noi. Chiar trebuie sa vorbesc.
A si uitasem sa spun ca nu pot lua medicamente sau antibiotice, caci alaptez.
Pute-ti sa ma ajutati? Please.

Liliana si Adela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

ceiut caldut (ATENTIE...NU FIERBINTE)cu lamaie si multa miere, si spray hexoral

sanatate multa

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Pastilutze de propolis sau cateva picaturi de propolis pe o linguritza mica de zahar , le sugi.

Pastilutele de propolis le gasesti la farmacia naturista.

Daca nu ai pastilutze de propolis iti spun eu ce faceam eu cand eram ragusita, gargara cu apa cu sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Liliana, asta se cheama laringita si este suficient de grava ca sa consulti un medic. Stiu ca se iau antibiotice dar in cazul tau or fi alte remedii. Trebuie sa-ti menajezi vocea, sa vorbesti cat mai putin si sa nu-ti fortezi vocea. Asa ca, macar pana maine, fa o pauza de vorbire. Multa sanatate!

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

P-asta o patii si eu de curand, e specialitatea casei!
Intrucat suntem in aproximativ aceeasi barca (nu alaptez, dar is gravidoasa), iti spun ce instructiuni am primit eu: spray Bioparox (Hexoral e grozav dar nu prea e recomandat in sarcina, probabil nici daca alaptezi), Oscilococcinum (asta in general pentru starea naspa + tusea care au insotit laringita), ceai, supa sau alte lichide (nu fierbinti, dar suficient de calde incat sa simti gatul dezmortit), lamaie cat cuprinde si miere de albine (daca suporti cu ceai, e grozav, eu ma imbolnavesc de la combinatia asta).
Propolisul este si el excelent, daca nu gasesti pastilute poti sa iei tinctura, pui cateva picaturi in ceai si faci o gargara...

Sincer, eu nu stiu daca ai sa rezisti 4 ore, decat daca stabiliti un mod de comunicare neconventional in primele zeci de minute.
Glumesc, sper sa-ti revii pana maine si sa fii in forma.

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Fetele multumesc de sfaturi. Din pacate singurul remediu pe care l-am luat azi este : ceai cu multa lamaie, bomboane Hall de tuse (ca asta e alta parte a distractiei) si cam atat. Mi-am bandajat gatul in spirt si m-a lasat un pic, dar tot nu pot decat sa soptesc cate ceva. Probabil maine le voi da sa studieze individual , iar eu am sa ma plimb printre ei cu indicatii in soapta. Poate totusi pana dimineata va fi mai bine.
Va pup pe toate dulce.
Liliana si Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Liliana, eu iti recomand sa faci gargara cu apa de gura, si ce au spus si fetele si ai luat si tu, lamaie, miere, cum a mai spus cineva mai sus, ceaiul sa NU fie fierbinte. Sa-ti iei ceva de baut la ore neaparat, o sticla de apa sau un termos cu ceai. E adevarat ca aici nu merge cu azi va dau test hodoronc-tronc, insa cum ai zis si tu le poti da de lucru individual sau in grupuri sa se consulte unii cu altii, sa-si explice unii altora, apoi eventual din fiecare grup sa iasa cineva la tabla sa le explice tuturor, daca le povestesti cu ce ii ajuta munca individuala/in grup mic si daca le explici si ca azi ai o zi proasta/nu te simti bine/esti ragusita, avand in vedere ca nu e ceva care se intampla in mod frecvent, ci o data, sigur te vor intelege.
Pe viitor, incearca sa inveti sa vorbesti din piept si nu din gat, nu stiu sa explic prea bine pentru ca nici eu nu am invatat inca foarte bine cum sa fac asta, dar stiu ca ajuta foarte mult la prevenirea raguselii cand trebuie sa vorbesti mult si tare in fata unei clase (sau in teatru).
Sanatate multa!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Lai multumesc mult de sfaturi. Stiu cum e sa vorbesti din stomac si nu din gat, ca japonezii. Dar raguseala mea nu se datoreaza vorbirii, ci racelii la plamani.
Vad ca sunt mai bine acum seara. Sper ca maine sa fie si mai bine. Noapte buna la toate fetele.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Bate un albus de ou spuma si amesteci cu miere si lapte cald si bei cat poti de cald.
Paula

paula2003

Mergi la inceput