Farmacia de garda -II-

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Va rog frumos sa-mi spuneti: pot sa-i administrez bebelusului meu de 10 luni Ribomunyl? Mi-a fost recomandat de pediatru (5cutii/3luni), dar medicul de familie n-a vrut sa ne scrie reteta, argumentand ca e copilul prea mic si i-ar fi prescris asta(!?) daca avea peste 1an.
Ce sa mai cred? Si daca am voie sa-i dau bebelusului, perioada in care incepem, conteaza? Adica, are vreo importanta faptul ca suntem in luna decembrie?
Va multumesc mult!

mav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Sunt contraindicate in sarcina unguentele (pentru uz dermatologic)care contin hidrocortizon?
De exemplu: Locoid.
Multumesc.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Med de fam nu mai poate elibera reteta gratuita pt Vigantol Oel la copiii peste un an??? tb sa ma duc in spital la specialist????si profilaxia rahitismului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

au, ma doare.
in gat, in ureche, nu mai stiu nici eu unde. cert e ca atunci cand inghit, amigdala dreapta (ca in partea aia ma doare), parca imi impinde timpanul afara din ureche.
si dr nu am aici in orasul asta, iar pana maine seara cand ajung in cta, nu stiu ce sa ma fac. si pana ajung si la farmacie, va cer voua ajutorul.

merry x-mas

gen, mamica doar de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Baby Wick Balsam a fost retras de producator?Asa mi-a spus o farmacista cand am vrut sa cumpar.
Totusi daca gasesc in vreo farmacie in stoc, a-s vrea sa stiu daca e bun,chiar f. bun cum e laudat.
Multumesc si multa sanatate.





SARBATORI FERICITE!

VERA si VLADUTZ(1 anisor)
http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Am si eu o intrebare urgentissimma...nu-i pentru un bebe, dar please help!
Mami venita in vizita are o pietricica la rinichi care coboara (2/3 din drum deja facut) complicata cu o infectie urinara. Am fost la urgenta ne-au dat pain-killers(hydroconne/acetaminophen 5/500 si amoxicillin 500). Chestia e ca face febra mare 39.6 si cu asta. In plus in mod normal este pe inhibitori de estrogeni (tamoneprin) si ne-au sugerat sa nu-i luam pe aceasta perioada.

E normal ca febra sa se mentina asa mare si dupa a doua doza de antibiotic? Daca nu ce alte antibiotice ar putea fi folosite/sugerate ca alternativa pentru ca galusca mi-au chinuit-o o data rau pana au gasit ceva pe care o pediatra din .ro mi l-a zis din prima... Halal!



Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Acushorule, imi cer scuze daca comentariul meu poate parea tendentios, dar sa stii ca poate sa ia mama ta si o tona de amoxicilina, ca nu actioneaza pe sistemul urinar! Adica actioneaza prea putin! Cauta si da-i Nolicin (subst. activa - Norfloxacin), pt. ca asta se elimina prin urina aproape nemetabolizat si este primul antibiotic de ales in infectii urinare!
Sanatate multa si mai intreaba, daca mai ai nevoie!
La multi ani!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

http://community.webshots.com/user/sfrangu

http://community.webshots.com/user/smaranditalf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Simina multam mult de informatie... Si mie mi s-a parut ceva generic amoxicillinul pentru ca stiam ca am primit eu o data pentru o infectie dentara....

O sa vad de pot gasi undeva de imprumutat/cumparat over the counter. Poate ma descurc cu socrii mei.

Un An Nou fericit tuturor si tie in special pe deasupra si multaaaa baftaaa!!!


Andreea si galusca Anne-Sarah


http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Simina... hmmm nu stiu daca merge.. adica am dubii. M-am uitat la MedLinePlus drug Information unde dau descrierea medicamenttului, aici numit Norfloxacin.

Zice acolo la before taking norfloxacin,

* tell your doctor and pharmacist what prescription and nonprescription medications you are taking, especially other antibiotics, anticoagulants ('blood thinners') such as warfarin (Coumadin), cancer chemotherapy agents

Si aici mama tocmai a terminat chemoterapie.... Deci trebuie sa mai sap putin pentru ca desi ai dreptate medicamentul este dedicat infectiilor urinare s-ar putea sa nu mearga nici asa de laprima vedere...Si mi-e frica ca i-am dat eu un tylenol amarat si i s-or umflat venele de m-am simtit ca ultimul criminal. Uffff e unul din putinele lucruri pe care le detest aici... cum se ajunge la tratament cu antibiotice le lipseste flerul...!!!

Andreea si galusca Anne-Sarah


http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sorry ca am vazut atit de tirziu raspunsul tau!
So, poate sa ia linistita, nu sint interactiuni cu chemoterapicele anticanceroase. Mai des intilnite (desi tot la procente f. mici, de sub 2-3 % din cazuri) sint convulsiile, ameteala, , insomnia, cefaleea si f.f.f. rar reactii hematologice, renale, cardiovasculare sau hepatice. Daca au avut un singur caz care a avut nu-stiu-ce reactie la medicament, in timpul studiului facut pe voluntari umani, producatorii sint obligati sa-l mentioneze, de aici putind sa apara acele insiruiri de reactii de care te-ai speriat.
Multa sanatate!




Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

http://community.webshots.com/user/sfrangu

http://community.webshots.com/user/smaranditalf

Mergi la inceput