Traversa pentru bebe??

Traversa pentru bebe?? | Autor: adriana_mihnea

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,

Baietelul meu are aproape 1 anisor si merge in 4 labute, mai repede decat noi. Si uite asa, dispare din raza noastra vizuala inainte sa vedem pe unde apuca...
In ultima vreme, bucurie mare daca ajunge pe holul de la intrare si la bucatarie pentru ca lipaie pe gresie. Ma apuca disperarea cand vad cum sta pe gresia aia rece, asa ca ne-am hotarat sa punem traverse sau mocheta.
La voi cum este? Ce masuri ati luat pentru a evita contactul cu gresia?
Nu-mi place ca trebuie sa o acopar, dar nici nu vreau sa raceasca bebenac.

Imi dati si mie solutii?? Sa punem traverse pe care sa le lipim cu banda dublu adeziva sau sa luam mocheta cauciucata pentru a face aderenta cu placile de gresie? Sau ce alta solutie exista??

Cu multumiri,

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Ha!
Succes !
A mea are doar 5 luni, dar ma intereseaza subiectul !
O sa mai intru sa vad ce solutii au cei care sunt in masura sa-ti raspunda, ca sa retin si eu sa folosesc cand va fi cazul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

In 4 labe ca in 4 labe dar sa-l vezi clatinandu-se pe piciorute gata sa cada pe gresie.Iti sta inima in loc.Tudor are 11 luni si a inceput sa mearga. Norocul nostru e ca acum stam la mama care are mocheta peste gresia din hol si bucatarie. Ramane numai baia cu emotii. Am luat si pragurile de la usi si chiar am restructurat putin apartamentul asa incat sa nu ajunga la locurile foarte periculoase. De acum atentie la toate dulapurile si sertarele. Cel putin pe Tudor asta in distreaza cel mai mult:sa-mi scoata hainele si vasele din dulapuri. Adevarul este ca-l si las. Mi-e tare drag cand se ascunde in dulap si striga sa-l gasim.De parca noi nici n-am stii unde e.
Pe de alta parte cred ca e foarte important sa lasi coplilul sa invete sa cada si sa se ridice. Pe bune. Eu de cand era micut de tot si statea in fundulet l-am lasat singur in parc pe iarba si pe nisit, iar apoi cand a inceput sa mearga in 4 labe isteriza toate mamicile si bunicile. Credeau ca sunt o mama foarte comoda ca nu-l tin in brate. Vreau sa creasca cat mai independent de mine. Si crede-ma e mult mai obositor sa-ti urmaresti copilul in tot parcul de la distanta si sa strigi ca disperata cat te tine gura pana pricepe :"nu-i voie, nu baga in gura". Piciul meu a facut progrese foarte mari in sensul ca stie sa se joace si sa descurce singur.Daca se intampla sa cada nici nu mai plange pentru ajutor. Incearca sa se ridice singur si cum de cele mai multe ori nu poate, merge in patru labe pana intr-un loc unde se poate catara, se ridica si-o porneste clatinindu-se din nou.
Din punctul meu de vedere o gresie e periculoasa pt cazaturi si nu pt raceala si recomandarea mea ar fi sa o acoperi cu o mocheta.
Adela, mamica eroina a lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sfatul meu e sa pui mocheta peste gresie, daca pui doar traverse raman si portiuni neacoperite si sigur copilul va ajunge si acolo mai tarziu. Si eu tot de accidente ma tem mai degraba decat de raceala...Eu am gresie doar in baie dar, pana n-a mers foarte bine pe picioarele lui nu l-am lasat singur acolo. Cand invata sa mearga se dezechilibreaza foarte usor, asa ca merita sa-i oferi mai multa siguranta. Presupun ca la un moment dat poti renunta la mocheta ca sa ramai din nou cu gresia daca-ti place mai mult asa. Intre timp copilul creste si nu mai e asa expu la accidente.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiachirila spune:

Buna,

Sincer nu stiu ce sa faci, fiindca nici eu inca nu m-am hotarat. Si noi avem gresie tot holul, in bucatarie si in baie (este un pic). Norocul nostru ca Dragos inca foloseste premergatorul si il incalt cu papucei de casa. Dar o sa fie o problema cand incepe sa mearga singur (are 9.5 luni). Am sa intru sa mai vad si eu solutiile.

Mergi la inceput