Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Am citi foarte mult despre clisma ca metoda de detoxifiere a organismului si am si vazut multe documentare pe tema asta. Intrebarea mea se refera la cele care au incercat aceasta metoda (daca a incercat careva). Ma intereseaza efectele observate inainte sa ma duc la farmacie sa-mi cumpar harnasamentul necesar si sa-mi procur plantele care trebuie, vreau sa stiu daca intr-adevar efectele sunt pe masura asteptarilor.
Multumesc frumos.

http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=588&&idart=4694&&numecap=Medicina%20naturistã&&cc=clisma

http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=504&&idart=3048&&numecap=Forma%20maximã&&cc=clisma

scarmanus

______________________________________________________
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

Toate tratamentele naturiste cer multa rabdare si seriozitate.
In momentul cand incepi un astfel de tratament trebuie sa fii convinsa ca iti face bine si ca ai timp sa-l urmezi fara intrerupere.
Efectele se vad in timp de obicei dupa cateva luni.Daca urmezi si un regim naturist efectele apar mult mai repede.
Clismele sunt un element de baza in tratamentele regretatului Valeriu Popa.In ultimul timp se recomanda clismele cu cafea cu reale efecte in tratarea cancerului.
Draga Scarmanus inarmeaza-te deci cu multa rabdare daca vrei sa pornesti pe acest drum. Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Fetelor, nu dati cu parul, dar totusi ce naiba inseamna clisma asta? Tot am auzit de ea, dar mi-a fost rusine sa intreb exact ce si cum se face. Suna aiurea, dar chiar nu stiu decat asa vag cam ce e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Gata, m-am prins si eu ce e. Am citit articolul. Cam neplacut, oricum.

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Si eu sunt interesata de un astfel de subiect.

In iulie m-am lasat de fumat. In timp am reusit sa renunt si la sucurile din comert. acum beau daor apa plata si foarte rar minerala.
In alimentatie am incercat sa mananc cat mai sanatos, sper sa elimin definitiv porcul din lista de bucate. Manac in schimb peste, saptamanal.

As vrea sa stiu mai multe metode de detoxifiere a organismului.
Doamna de la Plafar mi-a recomandat ceaiul de urzica vie.

Asa ca cei care se pricep in acest domeniu, dati-ne si noua sfaturi, noi cei care vrem ... un corp mai sanatos.

Am printa si eu cele doua erticole prezentate de scaramaus si am sa le tudiez pe indelete, acasa. Si poate schimb si calul de bataie.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Scarmanus, acum vreo 3-4 ani tot incercind sa fac un bebe si fara folos, am fost la un "naturist" care mi-a prescris un tratament pe baza de plante. Incepeam cu un tratament de dezintoxicare de vreo luna, cu zile in care nu mincam nimic, beam anumite ceaiuri, in altele in care mincam 3 lulele 3 surcele si zilnic clisma. Dupa acest tratament mi-a mai dat fel de fel de combinatii de ceaiuri, tincturi alaturi de aceeasi clisma. Am tinut acest regim vreo 9-10 luni din care cel putin 8 mi-am facut clisma. Nu stiu cum or fi la altii, dar eu nu m-am simtit bine de loc in aceasta perioada. N-aveam putere, nu eram in stare sa fac nimic, ma cara sotul peste tot ca pe un bagaj si imi era tot timpul foame. Altii imi spuneau ca ar trebui sa ma simt nemaipomenit, ca am scapat de toxine - asa se simteau altii. Dar eu, din contra. Si sincer, cind aud de clisma deja mi se face pielea de gaina. Nu pot sa-ti spun ca hemoroizii mei au luat-o razna. Si pe linga astea, bebe ioc. Am reusit sa ramin insarcinata peste vreo un an, tot cu ceaiuri e drept, o reteta luata din Formula-As, dar DAR FARA CLISMA.

Acum tu faci cum crezi, fiecare organism e unic si ce a fost la mine nu trebuie sa fie si la tine. Altora intr-adevar le-a facut bine. Poate chiar aveau nevoie, iar eu nu aveam ce elimina si poate de aia nu mi-a fost bine ? Habar n-am. Oricum, te admir ca te apuci singura de asa ceva !



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

PS Printre tratamentele date de acel om, am avut unul care era de fapt tratamentul lui Valeriu Popa pt. boli grele gen cancer. Tot cu clisma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetelor,

Multumesc de raspunsurile prompte, vad ca lumea e interesata si chiar ati incercat. Nu vad de ce sa va fie jena sa vorbiti, in fond "nimic din ce e omenesc nu mi-e strain" (sau n-ar trebui sa-mi fie), iar daca evacuarea nu se poate face decat prin ceea ce ne-a inzestrat mama natura, atunci asta e.
Ai dreptate Karina, fiecare organism reactioneaza la fel , insa cred ca si efectul placebo are un cuvant greu (am citit mult si despre asta), asa ca poate ai pornit la drum cu teama si de aia te-ai simtit slabita, plus ca daca n-ai mancat aproape nimic....Totusi, nu poti trai numai cu 3 lulele si 3 surcele chiar daca iti detoxifici organismul, inlocuiesti doar alimentele daunatoare cu fructe, legume si ceaiuri, nu? Nu stiu ce sa zic, tare as vrea sa incerc si eu, nu drastic insa hotarat. Mai intai insa ma documentez.
Multumes de raspunsuri fetelor, mai astept, iar daca ne adunam o gasca poate incepem impreuna si schimbam impresii.



scarmanus


Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Clisma nu este neaparat o buna metode de detoxificare. Strici tot echilibrul florei din colon. Vei ajunge la constipatie cronica si la mari probleme de absorptie.

Cit despre voma terapeutica nu-ti pot spune decit un categoric NU. Este prima oara cind vad asa aberatie de mare recomandata. Nu cred ce vre-un medic in toate facultatile mintale poate prescrie asa ceva.

In primul rind in stomac ai sucuri gastrice acide. Cind vomiti, nu-i asa ca ai o senzatie de usturime pe git? Asta este de la acidul care iti arde gitul. Facind treaba asta repetat nu va duce decit la distrugerea esofagului.

Unul din indiiciile bulimicilor sint unghiile de la o mina mincate de acidul din stomac (degete bagate pe git).

Te rog din suflet, documenteaza-te pe baza la ce am spus si reconsidera asa un plan bizar. Nu poate decit sa te slabeasca prin faptul ca vei pierde toate vitaminele si mineralele necesare corpului.
Vei pierde potasiu, magneziu care este vi

Fa o cura de detoxificare prin regim: fructe multe, legume crude, peste de citeva ori pe saptamina. Mincaruri mai mult crude sau doar usor gatite, fara prajeli.

Am vrut sa mai adauga inca un lucru: fetelor, nu va bazati doar pe faptul ca un lucru este natural. Natura nu intotdeauna = bun. Si marijuana tot planta e, la fel si matraguna, heroina tot pe baza de plante e si la fel ciupercile otravitoare
Fiti atente ca si plantele pot avea reactii foarte nocive in corp.


Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

subscriu la ce a spus Ana Maria. motivele mele tin de bun simt. ptr ca mie mi se par metode mai mult decit agresive. nu sunt medic dar asa mi se pare mie.
cred ca natura ne-a construit in asa fel incit cind nu ne place ceva, este ptr ca nu ne face bine ... (in majoritatea cazurilor , exceptie in cazul meu ar fi ...o fructa pe zi....)

deci e placut sa-ti bagi chestia aia in fund cu apa cu sare ?? nu ...
e placut sa bagi degetele in git sa vomezi?...no way.

qed.

mai bine o perioada cu alimentatie sanatoasa , cu ceva sport , aer curat , fara TV . si probabil atunci nu vom mai avea atitea probleme cu constipatia, greutatea, ochii , stressul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tpaula spune:

Sunt de acord cu Ana-Maria (ocebine), sunt sigura ca are dreptate si e f. bine documentata.Va doresc numai bine si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

eu nu ma pronunt asa ostil importriva metodelor postate pentru ca banuiesc ca au fost testate in practica de multe persoane si si-au dovedit utilitatea .... dar cred ca sunt masuri destul de dure, utile mai ales daca ai o boala grava cum ar fi cancerul ... si nu e cazul tau ...

daca asiguri organismului o alimentatie pura , o hidratare adecvata ( cu sucuri proaspete de legume, fructe , apa plata , ceaiuri) , activitate fizica moderata detoxifierea se face automat ( organismul uman e foarte inteligent ) ... eu un proces mai lent dar sigur ...

Multa rabdare si vointa !

Mergi la inceput