M-am hotarat... adoptie(partea a 5-a)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Aissa,nu ne obliga nimeni sa "ne asumam riscul" de a lua un copil al alteia.Trebuie intr-adevar sa ne dorim un astfel de copil.Nu trebuie sa "turbam " de furie cand o asistenta sociala nu ne dezvaluie diagnosticul din fisa mamei,acest lucru ni se poate face public abia in momentul in care depunem cererea de incredintare.Si nu trebuie sa renuntam cu atata usurinta in nimic din ceea ce intreprindem.Exista specialisti,exista seturi de analize care pot fi facute si care pot clarifica starea de sanatate a micutului.
Fie ca soarta sa "aleaga" cea mai buna varianta atat pentru tine cat si pentru micut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Aissa, imi pare rau pentru situatia voastra. Am trecut si noi prin asta (aparent totul era normal dar dosarul era plin de probleme medicale ale mamei care lasasera urme adanci asupra copilului - bineinteles ca asistenta sociala si cea maternala ne-au ascuns totul. M-am dus la medicul la care era inscris copilul si acolo am aflat totul. Poti face si tu lucrul acesta. A fost greu pentru ca il vizitam pe baietel de cateva saptamani dar am zis ca nu se poate si vom cauta in continuare. Si acesta a fost primul gasit de noi cu probleme. Dupa acesta am gasit un baietel de 3 luni pe care directoarea de centru a vrut sa ni-l dea repede acasa, stiind ce problemem are dar bineinteles ca ni le-a ascuns. Nu avea nici o reactie la cele mai inalte sunete si o spasticitate musculara avansata. L-am luat din centru si l-am dus la medic si acolo ni s-au confirmat banuielile. Si au urmat inca 2 sau 3 copii de rromi cu toate ca spuneam inca de la inceput ca nu vreau sa vad asa ceva.
Haide ca m-am cam intins cu povestea noastra dar am vrut sa vezi ca au fost si cazuri de felul acesta in care bebele nu a fost gasit intr-o saptamana. O sa auzi formulari de genul: "nu putem sa alegem copii ca la piata" dar nu trebuie sa incetezi cautarile, pentru ca undeva acolo este un copilas numai pentru voi si nu cu asemenea probleme. Stiu ca este greu mai ales cand ajungi sa te atasezi de copilas, dar merita sa mergi mai departe.
Va doresc numai bine si sa-l gasiti cat mai curind pe bebele vostru. Meritati asta.

& Maria (3 ani)
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Cristina , capul sus !
Meme are dreptate...situatia nu-i pierduta .Inca n-ai incercat totul.
Daca chiar il doresti pe Alex , programeaza-te la un specialist, discuta cu el, explica-i si temerile tale etc.
Dupa toate astea poti deabia sa iei o hotarire pe care sa n-o regreti mai tirziu...
Iti tin pumnii.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Minnie

Apropo cum merge cu cazierul cat dureaza pana-l scoti,mai ales daca nu esti din orasul rspectiv?


Daca esti nascut in alt oras decat cel in care locuiesti, dureaza mai mult. Noi, in acelasi oras (Bucuresti), cu taxa de urgenta, l-am primit in 5 zile lucratoare.
Intereseaza-te la sectia de Politie mai bine!!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Imi pare rau ca si eu am a va spune tot de ... nu chiar de rau, dar de sila de sistem. Va povestesc mai tarziu, acum sunt in plangeri...

Liliana, ne poti spune ceva de finutzul tau? Oana probabil nu are timp sa scrie. Spune-ne macar tu ca lucrurile merg bine...

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cristina, au dreptate fetele, mai fa cercetari! Este posibil sa nu aiba nimic copilul!
Exemple: copil absolut normal nascut din surdo-muti (la ai mei in bloc); copil absolut normal nascut din bolnavi de lepra (reportaj la televizor).
Daca e sa fie acesta copilul tau, mai intreaba mai multi dr. Iti tin pumnii, nici nu stii cat!!!!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Meme nu ma intelege gresit, mai ales tu, te rog. Imi doresc un copil dar nu ma multumesc sa il iau pe primul aparut indiferent de probleme. Sunt suparata foarte tare pentru ca noi suntem de buna credinta si asteptam acelasi lucru si de la ei. Asa cum am spus, din album eu alesesem 2 si la ei mi-a spus ca au probleme. Pe Alex ei ni l-au propus si asa am dedus ca nu are probleme. Tocmai de aceea am fost socati aseara. Cat despre teste, chiar tu spuneai ca nu ai vrut sa o supui pe Anca la asa ceva. Dar pune-ti intrebarea si raspunde sincer. Daca ai fi stiut ca mama are probleme psihice cum ai fi reactionat? Nu mi se pare normal ce se intampla, chiar mi se pare ceva in neregula, mai ales ca desi noi stim ca adoptiile internationale sunt stopate, maternala unde e Alex a avut in grija 15 copii si cei mai multi sunt plecati in SUA. Si nu e singurul caz de care am auzit. Ma intreb daca nu cumva este si asta un motiv pentru care mi s-a spus ca are probleme abia in momentul in care m-am aratat interesata. Si mai ales chestia cu "a, am crezut ca ati venit sa il vedeti doar asa..." nu o pricep. Cum asa, cine se joaca cu nervii nostri si ai copilului?
Mai e o chestie ciudata, as zice. Ieri noi am ajuns un pic mai devreme decat ne anuntasem si maternala a coborat un pic sa ia suc, apa... Am ramas cu copiii si cu sotul ei. L-am intrebat pe sot ce stie de mama si a zis" mai bine va explica sotia". Am intrebat-o pe ea si mi zis faza cu saracia. Am intrebat "deci asta e motivul abandonului" si mi-a raspuns ca da. Nu a pomenit nimic de probleme psihice. Apoi am intrebat-o cine e nasa copilului si mi-a zis ca nu stie, ca vreuna din asistentele sociale, ca mai tarziu sa zica tot ea ca desi ei au vrut sa ii spuna copilului Stefan, nasa a vrut sa ii zica Alex ca asa o cheama pe fata ei ??????
Nu renunt usor Meme, sunt o persoana puternica desi un pic impulsiva. Dar imi e tare greu acum. Nu as renunta la Alex dar pana nu vorbesc cu un psihiatru nu am curaj sa spun nimic. Si nici dupa nu stiu daca il voi putea lua fara sa ii analizez fiecare "iesire" ca pe un semn de ceva rau... sa ma duc la altul acum... cum sa indragesti asa repede un altul?
Vreau un raspuns de la cele care au incheiat deja adoptia: voi in analizele copilului facute inainte de incredintare ati facut obligatoriu si analiza psihiatrica? Pentru ca eu nu stiam de ea si ieri cand i-am zis maternalei ca sper sa prind comisia de saptamana viitoare ea mi-a zis ca nu crede ca trebuie facuta aceasta analiza copilului. Ma tot intreb daca se face la toti sau numai la cei cu astfel de antecedente.

Poze cu noi

Cristina, dezamagita rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Daria, Giani si Rozi multumesc mult pentru incurajari.


Poze cu noi

Cristina, dezamagita rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Draga ,Aissa
Imi pare sincer rau de ceea ce ti se intampla ,si ma gandesc cu groaza ca si la noi vor urma in curand continuarile.Dar trebuie sa fii tare si sa vezi ce faci iti asumi riscul sau cauti in continuare.Eu am sa-ti zic acum ceva ce poate nu va fi pe placul altor fete,dar e un pic din experienta mea ,si cu mana pe inima eu asa as proceda.Am facut Lic.Sanitar si am lucrat spre sfarsitul anilor "80 ,2 ani de zile la nou-nascuti si in pediatri(in anul 90 intrand la medicina).Pe diploma mea de Lic Sanitar scrie "as pediatrie",si pot spu nne ca 2 ani din viata am fost efectiv printre bebelusi(e super),si am vazut multe.Dupa cum stii pe vremea lui Ceausescu,nu aveam loc in patuturi pt.ei ,ii tineam cate 2-3 in patut,pana se hotarau sa-i duca la leagan.Eram f.atasata de ei ,si azi o am in minte pe o fetita Oana,superba,creata care a stat la noi pana la 1,5 ani ,apoi a fost infiata in Germ.Cum iti ziceam am vazut o multime de cazuri cu bune si cu rele.Vreau sa-ti spun (apropo de cazul vostru) ca a fost o fetita care pana la 2 ani a fost super o.k.,nu credeai ca are ceva,si brusc au inceput tulburarile de comportament.Am stiut ca-i din parinti cu probleme ,dar chiar pana in acel moment era super .Nu erau grave,dar si acum parca mi-o amintesc pe doctorita mea care zicea ,"oare ce-o sa ajunga de capul ei".Eu personal lucrand in domeniul medical nu vreau sa risc,pt.ca aceste tulburari pot aparea oricand sau deloc(Doamne ajuta),dar daca-ti asumi riscul.E f.adevarat ca si din parinti normali sau chiar noi ,puteam da nastere la copii problema,dar chiar sa-ti faci cu mana ta...Si inca ceva nimeni ,absolut nici un dr. cat o fi el de prof.universitar sa zicemm nu-ti poate garanta nimic.Deci inca odata pt.toate fetele ,nu e un sfat ,e doar ceea ce stiu eu,ceea ce as face eu personal ..In rest fiecare isi construieste viata asa cum crede de cuviinta.Capul sus ,Aissa ,si numai bine tuturor fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Aissa te rog sa nu renunti nicioadata!
stiu eu de ce spun asta si vei vedea si tu in momentul in care vei gasi copilasul tau!
eu cred ca incearca sa te faca mai debgraba sa renunti la Alex decat sa aiba el probleme cu sanatatea!
sfatul meu daca te intereseaza bineinteles este sa ii faci analize si mai ales sa il duci la un control psihiatric (oricum este obligatoriu cand il iei acasa).
noi am riscat, am facut atunci numai analizele de rutina si le-am facut in oras la noi unde nu sunt aparate performante, dar nu puteam renunta la fetita si am riscat repet, prea multe nu stiam de parintii naturali, de fapt tatal nici nu e declarat...


Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput