scleroza laterala amiotrofica

scleroza laterala amiotrofica | Autor: amoodia

Link direct la acest mesaj

SCLEROZA LATERALA AMIOTROFICA(boala de neuron motor). a auzit cineva despre boala asta sau daca stie cineva vreun tratament sau orice informatie e binevenita. aceasta este o boala cu evolutie foarte rapida care distruge aparatul locomotor.ma intereseaza nume de medicamente sau doctori care trateaza aceasta boala.
multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

http://www.bogdanus.go.ro/mczn/mczn11.htm :
"Aniversarea unui fizician de geniu :
STEPHEN W. HAWKING

In prima luna a anului 2002 comunitatea stiintifica l-a sarbatorit pe cel care este, probabil, cel mai mare fizician in viata. STEPHEN HAWKING a implinit 60 de ani.
Multi fizicieni contemporani, chiar de mare valoare, sunt mult mai putin cunoscuti decat HAWKING. A devenit celebru dupa publicarea in 1988 a unei carti de exceptie, "A BRIEF HISTORY OF TIME" ("Scurta istorie a timpului"). Prima traducere oficiala in Romania dateaza din 1994 (Humanitas). Totusi, cartea lui Hawking a fost cunoscuta cu mult inainte, dintr-o traducere pirat, care a circulat in 1989. In 144 pagini (versiunea in engleza, cea romaneasca are 220), HAWKING trece in revista, intr-un limbaj accesibil si cuceritor, cunostintele actuale despre apartia si evolutia Universului. Impactul cartii a fost extraordinar. In primul rand datorita continutului, in al doilea rand datorita imaginii sale de savant infirm care reuseste sa realizeze lucruri importante in stiinta. La 22 de ani a inceput sa se manifeste o scleroza laterala amiotrofica (ALS), o forma de boala neuro-motorie, care l-a tintuit intr-un scaun cu rotile. Mai tarziu si-a pierdut complet si vocea. Imobilizat in scaunul sau cu rotile, HAWKING comunica cu lumea prin intermediul unui computer si al unui sintetizator de voce. Acesta este imaginea socanta care l-a facut cunoscut chiar si printre cei foarte putin interesati de fizica.
Clubul MCZN se alatura urarilor oamenilor de stiinta din lumea intreaga. LA MULTI ANI, STEPHEN HAWKING ! "


http://www.mick-med.ro/tratament/boli_tratabile.htm
http://www.alz.ro/index.php?p=28&l=r
http://www.eva.ro/dietafitness/articol208.html
http://www.paramed.boom.ru/31.htm
Ai aici o scurta istorioara despre un fizician genial suferind de ALS si cateva siteuri cu tratamente, info si nume de medici care trateaza ALS.
Sa auzim de bine!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

amoodia,
cine are asa ceva la tine in familie?
Tatal meu a suferit de aceasta boala. Astazi ar fi fost ziua lui de nasere, din pacate a murit acum 10 ani.
La vremea aceea nu se cunostea vreun tratament. Anul trecut insa am vazut un film despre un copil care s-a tratat de aceasta boala cu un ulei special pe care l-a si denumit "uleiul lui Lorentzo".
Cumplita boala, la noi a evoluat deosebit de rapid. In doi ani de la declansare s-a terminat totul. De obicei poate dura si zeci de ani. Depinde de organism.
Draga mea, multa speranta si rabdare.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

Rodica o prietena a mamei mele are boala respectiva. totul a inceput in mai si deja a evoluat foarte rapid.
abia azi am citit si eu cate ceva pe net despre ALS si imi dau seama ca nu prea sunt sperante. singurul medicament care l-au gasit este Rilutek si costa cam vreo 600$ pe luna.incerc sa mai caut ceva despre uleiul acela special.
Papadie multumesc mult pentru site-uri.
multa sanatate ca e mai buna ca toate.

Mergi la inceput