Apa, ceai sau suc la bebei?

Apa, ceai sau suc la bebei? | Autor: katalina

Link direct la acest mesaj

Ce prefera bebelusii vostri sa bea intre mese,sau noaptea sau cind le este sete?Sau mai bine zis: ce trebuie sa bea un bebe in afara lapticului? Eu una nu prea sunt pentru CEAI. Robert-baietelul meu de 5 luni prefera APA (dar tot pe site am citit un articol cam pesimist, cum ca ar elimina si sarurile minerale impreuna cu apa, si nu e bine).Ramin probabil la SUC.Dar nu se omoara dupa asta( f.rar si cu lingurita).
Astept cu nerabdare parerile mamicilor!

Catalina(2boysmum): Catalin(04.03.1998),Robert(13.04.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paulatudoran/album

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Apa e bine sa bea, Suc numai in timpul zilei, nu noaptea - atentie la ce fel de fructe folosesti (sa nu fie acide - pot crea gaze si de aici dureri, crampe si dai in alte alea) si ceai.

de exemplu, Capsunika mea bea ceai de la 1 luna... pe la 6 luni cosuma cam 400-450 de ml, acum la 1 an bea cam 2 litri asta pe laga lapte care sunt cam 300 ml pe zi.

Nu stiu de ce esti impotriva ceaiului, insa. Exista ceaiuri pt bebelusi, fara zahar ii poti indulci tu cu glucoza (gasesti la farmacie), fructoza (cel mai ieftin se gaseste la Plafar sau farmacie), dextroza (cam rara pe piatza).

Ceaiuri pt bebe: Hipp (au din prima saptaman de viata ceai de plante: fenicul - si pe masura cresterii apar si alte plante), Milupa (la, fel pe varste) atea sunt indulcite cu dextroza - o lingurita la 100 ml si dintr-o cutie faci 50 de ceaiuri.
alte ceaiuri: Baby Drink (cam scump sincer - eu l-am schimbat u cel de la Hipp), Baby Calm - romanesc, trebuie indulcit, foarte bun.

Alte combinatii pe care le poti face la varsta lui: musetzel, menta, fenicul, anason. De la plafar si le indulcesti cu glucoza sau fructoza.

sper sa-ti fie de folos,

Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Nu stiu ce prefera ,ca scoate numai abubu,ai, etc. ,dar eu ii dau apa plata si cind e deranjat la burtica, ceai de menta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Eu i-am dat lui bebe BabyDrink care era impotriva colicilor, apoi am trecut pe ceaiuri de la Milupa, am vrut sa iau odata unul de la HIPP dar avea zahar si am renuntat. Acum la 6 luni bea cam 250-300 ml ceai/zi, plus ziua suculet de fructe... am incercat si cu ceai la pliculet indulcit cu glucoza dar nu-i place .

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu ii dau numai ceai de Fenicul. Aici formula ptr bebei se numeste Babysoif si din acesta ii dau.
Apa nu vrea decat sa fie mort de sete! (seamana cu maica-sa )


Lumy si David (11 Martie 2004)


"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Eu i-am dat lapte in principal.
Are toate nutrimentele de care are nevoie un BB.
Daca-i dai apa, practic ii dezlocuiesti cantitatea de lapte
pe care ar manca-o in loc.(asa am citit si pe babycenter)

Ei i-am dat f f putin cand era BB mic, suc plus apa maxim 100 ml pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

atentie sucurile in afara faptului ca daca-l cumperi are aditivi , daca-l faci tu elimin pulpa deci fibrele, deci risc de constipatie! in plus in cantitate mare produce carie la copilasi!
apa-i cea mai buna

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Eu ii dau ceai sa bea, Raul nu vrea apa...ii dau putin indulcit...zahar il pun sa fiarba cu apa, ca altfel nici pe asta nu l-ar bea De suc, mie mi s-a spus sa nu ii dau mai mult de 150ml pe zi!!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Eu am incercat toate sucurile pamintului cu ai mei, dar n-au vrut, scuipa imediat. Asa ca am ramas la apa - le las sticlele pe ici pe colo si am vazut ca se duc din cind in cind si beau, cind li se face sete. Nu-mi pare rau ca la carte zice ca ideal e sa amini cit mai mult sucurile, ca zaharul le ataca dintii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

Eu una, optez pentru apa plata. Copii mei beau cel mai mult apa, dupa care un ceai de plante pe zi indulcit cu miere. Desigur ca le dau si suc, dar nu se omoara....tot eu tre sa il beau.

Cosmina

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

noi, la un an, bem laptic dimineata si seara (uneori si dupa-amiaza), 200 ml suc pe zi pe la ora 10, apa plata dupa masa de pranz si in rest ceai (dupa-amiaza, cand plecam la plimbare si seara, la culcare, dupa laptic.
Nu indulcesc nici sucurile nici ceaiul.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput