Otita...imi povestiti si mie?

Otita...imi povestiti si mie? | Autor: Lia

Link direct la acest mesaj

Buna.De ceva vreme Andy se plangea uneori dupa dus(nu in fiecare seara)ca are apa-n urechi..Am crezut intr-o prima faza ca se plange cu motiv si am avut grija sa nu-i intre apa-n urechi...dar si in situatia in care n-avea cum sa-i intre apa in urechi,uneori s-a plans ca are apa in urechi...si m-am gandit ca exista doua posibilitati:1.ca i-a intrat apa-n urechiuse si pentru ca a fost neplacut isi aminteste si povesteste,2.ca are otita,desi n-a avut nici un fel de simptome cu exceptia "apei in urechi",nici asta zilnic..
Sambata l-am dus la doctor si am aflat ca are de fapt otita medie la urechiusa stanga:(((.Ne-a dat sa-nghitim antibiotice timp de 4 zile si picaturi pentru urechiuse de doua ori pe zi...Picaturelele astea au fost un cosmar pana ieri seara,pentru ca trebuie sa stea intins pe o parte timp de 10 minute pentru fiecare urechiusa,pentru ca lichidul sa nu reflueze imediat...de ieri seara sta saracu' cumintel si-mi explica ca-l doare urechiusa cand pun medicamentul si cat de bolnavioara trebuie sa fie urechiusa daca are nevoie de picaturile alea ca sa se vindece...:(((
Sambata viitoare va trebui sa mergem din nou la ORL-ist,sa vedem daca toate-s OK.
Intrebarea mea e:daca ai vostri copilasi au avut otita,cat a durat din momentul instituirii tratamentului pana la vindecare?
Ca pur intamplator am stat de vorba cu o mamica japoneza pe tema asta si povestea ca a durat 6 saptamani!!!!(copilul a luat cica antibiotice toata aceasta perioada..m-a ingrozit ideea,nu-ndraznesc nici sa-mi inchipui un cosmar de genul acesta).


Lia&Andrew

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Lia, imi pare rau ca Andi e bolnavior, dar sigur se va face bine, nu te ingrijora. Baietelul meu de 2.9 ani nu a facut pina acum otita, dar fetita de 5.4 ani a facut de mai multe ori, tot otita medie. De fiecare data i-a dat antibiotic, Augmentin, si uneori si altceva, dar niciodata nu i-a dat picaturi de urchiuse. ORL-ista de aici imi spunea sa nu pun picaturi, ci doar sa le pun un pic de tifon subtire inmuiat in rivanol, spunea ca le mai ia din durere. Si ii dadeam si Nurofen. Fetita mea cam in 2 zile isi revenea, nu se mai plingea deloc de durere.
De citeva ori si ea s-a plins ca are urechea infundata, nu avea otita, in schimb avea multa ceara pe care i-am scos-o cu niste chestii absolut minunate, conuri din ceara!!!!Si am scapat de mers la ORL-sta sa ii mai scoata ceara. Se gasesc la farmacie, am auzit de solutia asta tot ce aici de pe forum si e teribil de buna.
Cred ca e cam mult pentru o otita sa se vindece in 6 saptamini, e exagerat.
Multa sanatate!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

La noi, Andrei a facut de cateva ori la rand otita, in primul an de gradinita. Facea o viroza( din ciclul "intrarea in comunitate=boli repetate") si cateodata aceasta se complica printr-o otita. Lua antibiotice si picaturi pentru urechi si-n doua zile nu mai avea nimic. Ultima oara a facut un tratament de 10 zile de Clamoxyl, ca sa-i treaca de tot si gata.

Oricum, nu dureaza 6 saptamani, singura problema e ca poate reveni. Picaturile au fost foarte utile pentru noi.

Sanatate!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://pg.photos.yahoo.com/ph/c_bogdan2001/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Mei,Liutz si veverica face otita,de obicei iarna.Ea acuza dureri de urechiusa,era irascibila si plangacioasa si avea o secretie maronie la urechea cu pricina.Anu' trecut a facut de vreo 3 ori in 5 luni si pediatrul ei ne-a trimis la un specialist.Ziceau sa-i urmareasca evolutia si daca nu se rezolva de la sine ar fi trebuit sa-i puna niste tubulete in urechiuse sa-i dreneze acolo permanent...N-a fost cazul.
De obicei ei ii dadea antibiotic 10 zile (imi pare rau ca nu mai retin ce anume,dar stiu ca era un antibiotic puternic),in 1-2 zile scapa de durere si in 2 saptamani cand mergeam la control era vindecata.N-o cred pe asta cu 6 saptamani....
Sanatate multa la domnu Iepu'!



Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Ioana,Nora,Vevik,saru'mana pentru mesaje.M-am linistit in legatura cu nebunia cu 6 saptamani.
Ii dam cu antibiotice 4 zile si cu picaturele o saptamana,cum ne-a zis nenea doctoru' si sper sa scapam.
Andy chiar n-a avut nici un fel de simptome cu exceptia "apei in urechi" din cand in cand si nu s-a plans niciodata dupa ce am sters urechile cu prosopul...da' daca nenea doctoru' a vazut ca-i rosu,asa tre sa fie.:(((.De cand am inceput tratamentul imi spune uneori ca-l dor urechile,dar inainte n-a spus niciodata ca-l dor urechile.Si lichidul e la fel de curat dupa 10 minute de stat in urechiusa ca inainte de a-l picura in ureche..
Sambata asta mergem din nou la medic,sper sa ne-ntoarcem de acolo cu certitudinea ca suntem sanatosi.
Multumesc pentru mesaje si va doresc numai bine voua si copilasilor vostri.
,Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

si noi tot asa..maria face in fiecare iarna otita medie,de cateva ori pe iarna chiar...offf....ii dam antibiotic(cam de fiecare data altul)timp de 7-10 zile.o doare 2-3 cel mult 5 zile,mai ales seara.ii dam si picaturi pt. durere-ultima oara cred ca otosporin(sau cam asa ceva).se vindeca complet dupa ce termina antibioticul sau chiar mai devreme.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Diana a avut otita, mai grav odata si mai usor de doua ori.
atunci cand a fost mai grav, avea si o secretie maronie in urechiusa si a luat antibotic, 5-7 zile si picaturi, cele mai bune snt picaturile Octocalm produse de o firma egipteana.
ultima otita usoara a tratat-o numai cu Octocalm si Nurofen, si a doua zi nu o mai durea deloc!
Sanatate!

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Ortansa si Daniela,multumesc.
Am fost azi la medicul ORL,mai devreme decat era programat sa mergem,pentru ca se terminasera picaturelele si suntem deja vindecati,slava Domnului.
Multumim mult pentru mesaje.
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

bravo liuta scumpa. sanatate multa lui andi.

cu drag andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

multumesc,Andreea.si tie si baieteilor tai dragalasi sanatate maxima.
,Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Lia ca ma bag peste subiectul tau. urechiuse de iepu' viteaz.

Fetite dragi, Sanziana nu s-a plans niciodata ca ar durea-o fro urechiusa. Dar, citind ce scrieti voi aici am ramas gandindu-ma la faptul ca si ea are niste secretii maronii (mey, ceara multa si maron inchis - mai mult la o ureche). Chiar se mira si ea de cat "kk de pisi" ramane pe betisoare dupa ce o curat. O fi ceva nasol?

Mergi la inceput