Niste sfaturi,va rog..

Niste sfaturi,va rog.. | Autor: Chaton

Link direct la acest mesaj

Cosmin are 8 luni si o saptamana,am mai postat aici niste subiecte despre ce fructe si ce legume sa mai introduc,despre gfaptul ca nu prea bea lichide..eu inca il alaptez si ma gandesc ca de asta refuza sucurile de fructe,apa ce mai bea si ceai,dar prea putin,mai mult se joaca cu biveronul,pe care l-am schimbat de vreo 3 oriasa...azi a baut un pic de suc de portocala,de mar,apa,...da am stat de capu lui. Problema este ca nu stiu daca se satura cred ca laptele meu,gata,nu mai e ce a fost la inceput si se mai scoala si noaptea o data sau de 2 ori sa pape;se culca apoi la loc fara probleme.Acum,daca e certat cu lichidele,face kk mai rar si chiar mai tare,ieri a iesit greu,cu supozitopr. Nici nu ma gandesc sa il invat cu supozitor,ca urmare aiz l-am bagat la greu pe prune,suc de portocala,suc de mar,am stat toata ziua de el...am schimbat si cerealele ca erau de la bebelac cu orez si mere si ma gandesc sa nu il fi constipat si alea, si i-am luat de la Nutriben cu 7 cereale,miere si musli.
o intrebare: cerealele constipa? sau care din ele? eu stiam ca ajuta la digestie,din contra..nici nu maistiu care e cauza constipatiei,de facut face cam la 2 zile si uite azi,chiar dupa prune,portocala si mar a facut un pic tare..probabil lipsa de lichide.
ce ma sfatuiti? nu vreau nici sa il trec in extrema cealalta ca am avut i=un episod de diaree si nu mai vreau sa aud..vreau sa faca si el o data pe zi macar si normal,dar se pare ca mai am de asteptat.

inca ceva..daca vad ca noaptea se scoala inca ,probabil nu ii mai ajunge laptele meu: sa il trec pe alt lapte? sa iau cereale cu lapte si sa ii dau seara la culcare sa fie o masa mai consistenta?el papa bine in timpul zilei,si legume,si ructe si carne/peste/ou...v-am zis lichidele sunt problema noastra.

astept cu nerabdare raspunsurile vostre si nu va suparati ca v-am lasat sa cititi asa mult



Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

banuiesc ca o masa o are numai de fructe cu/fara biscuiti (noi o aveam la 11). scoate biscuitii, da-i numai fructe. incearca si pepene cantalup (se gas in carrefour), care este fff bun la gust (bebusha ar manca si 1/2 dintr-o data) plus PERE (sau suc de pere).
stiu ca la varsta asta normalitatea se incadreaza intr-o plaja foooooarte larga: unii BB fac de 3 ori pe zi, unii 1 data pe saptamana - depinde unde se incadreaza BB al tau.
nici Ana la 8 luni nu prea bea multe lichide, ii dadeam ceaiuri de la HIPP pe care le primea mai bine. vezi ca tot la HIPP au niste sucuri f bune care normalizeaza scaunul (fara conservanti, fara E-uri, scrie pe ele ca sunt BIO)
Succes si sanatate.
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Exact,masa de fructe e la 11,dar nu ii dau biscuiti,ii dau fructul cu cereale,mai nou,Nutriben.Biscuiti,mai rar i-am dat..pepene galben a papat il devoreeaza,i-am dat si mango,piersica,nectarina,fara prea multe cereale ca stiam ca are treaba cu lichidele putine si se poate constipa. Acum dupa pere si prune vad ca a iesit normal,fara scaun tare sau apos.. macar sa faca asa o data pe zi si sunt multumita. El face cam la 2 zile dar cateodata face mai tare,poate s-o regla in timp.

Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

si eu trebuia sa fiu f atenta la hrana bebelusului, mai sunt inca.
1.continua cu prune, pere in mod constant
2.nu morcov fiert, ci crud
3.poti incerca pulpa de rosie
4.cerealele nu constipa decat daca au orez
5.poate ar trebui sa-i dai si o masa de lapte formula seara. daca nu mananca suficient ce sa iasa afara? bebele meu e satul cand sanatos fiind refuza mancarea sau ii ramane biberonul negolit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Chai ma gandeam la lapte formula seara macar,sa vedem daca o sa il bea insa din biberon,ca e certaaat cu el.o sa vb cu pediatra sa vedem ce recomanda.

Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Am, vorbit cu pediatra lui si a zis ca sa nu ii bag lapte formula delco,tot pe san sa il tin,dar sa pape bine ziua. De papat papa ziua,masa de frcute cu cereale,legume cu carne/peste/ou;iaurt cu cereale la 6 si la 8 sau 9. De ce sa se mai trezesaca totusi? ma gandesc ca ii place sa suga de la mine vrea sa ma simta aproape si ma trezeste sa pape asa... de fason:)oricum,bine ca si-a revenit cu kk vad ca face bine acuma nu mai iese tare ca se chimnuia saracutul . A inceput sa bea si apica din biberon,mai usurel dar merge..


Camelia

http://www.babiesonline.com/babies/r/raducosmin/

http://community.webshots.com/user/motancea

Mergi la inceput