M-am hotarat.....adoptie(partea a treia)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Fetele, iubitele, a vazut cineva ieri emisiunea lui Monica?
La mine a picat ca un trasnet. Eram cu al meu sot nehotarat...care, la sfarsit mi-a zis "vezi ce se poate intampla?"

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Anca, despre ce era vorma in emisiunea respectiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Gata fetelor, am scapat. Nu imi era frica de ea, Oana, vroiam sa trec peste un pas, sa am sentimentul ca in sfarsit am pornit pe acest drum. Faza cu actele a fost usoara si abea de acum pot spune ca am inceput demersurile. A venit cu o ora intarziere, vorbisem cu ea la telefon si stiam asa ca nu m-am impacientat. I-a placut apartamentul, ca e mare si se vede ca e nou, cred ca ne-a placut si pe noi. Ne-a povestit despre formalitatile ce urmeaza si ne-a intrebat daca avem in vedere deja un copil. A zis ca test psihologic nu dam, ca practic ea are nevoie de o luna si o saptamana pana ne baga in comisie pentru ca trebuie sa faca niste rapoarte caum ca ne-a vizitat de cateva ori. Prin urmare, noi am depus cererea pe 25 august si ar veni in prima sapt. dupa 25 septembrie. Comisiile sunt vinerea la sect.5, si ar fi sper 1 oct, prima vineri de dupa 25 sept.
Acum, a zis ca daca noi gasim copilasul inainte de a intra in comisie, ne baga mai repede. Ne-a dat de inteles ca asta trebuie sa facem incepand de acum, dar pe de alta parte noi nu putem face inca cerere sa ni se prezinte copii adoptabili pana nu avem atestatul. Deci, trebuie sa "ungem" ca sa avem acces la bebelusi. Pb.e ca nu stiu de unde sa incep, la cine sa ma duc, sa nu ma izbesc de refuzuri.Trebuie sa ne aruncam antene si sa ne descoperim/facem relatii.
Fetelor care inca mai stati pe ganduri, eu zic sa va hotarati mai repede pentru ca de la anul vor fi mult mai greu de declarat copiii adoptabili si prin urmare mai greu sa adopti.
Am vazut emisiunea Monica chiar inainte de a veni in vizita doamna. Era vorba despre o familie care avea adoptia incheiata, au fost dati in judecata si acum mama obtinuse hotararea judecatoreasca sa i se dea copilul inapoi.
Doamna care ne-a vizitat a zis sa nu credem tot ce vedem, ca sunt povesti si nu e prezentata realitatea in intregime, dar ne-a zis si ca mama nu poate afla cine suntem daca s-a facut incredintarea dupa ce mama si-a dat consimtamantul si a devenit irevocabil. In cazul in care cele 45+30 zile nu au trecut si noi luam un copil in plasament (urmand ca incredintarea sa se faca dupa scurgerea celor 75 zile), aceasta trebuie comunicata mamei care astfel afla cine esti si unde stai..Altfel se pare ca nu poate sti unde este copilul.
Deci, cum gasesc copilul pot merge mai departe. Rugamintea mea este, daca stiti pe cineva prin camine, spitale, si puteti sa-mi dati si mie un nume ceva, sa nu ma duc chiar in gol sa bat la usi. Stiu ce trebuie facut mai departe, dar m-ar ajuta sa stiu persoane cu care pot lua legatura. Va pup, va mai scriu si apucati-va de treaba nehotaratelor cat se mai poate.

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

aissa, ma bucur tare mult pentru voi. Probabil ca dupa ce veti alege copilul o mare lupta se ca duce in sufletul vostru stiind ca el e acolo, si voi acasa. Gandeste-te ca sarbatorile le veti petrece cu bebe. Vor fi minunate.
Felicitari sincere din partea mea. Poate ca intr-o zi va voi calca pe urme.
Emisiunea de ieri nu m-a ajutat deloc.
Va pup pe toate.

Steliana, aissa a explicat despre ce era vorba in emisiune.
Ce aiurea, o mama care-si abandoneaza copilu' dupa un timp sustine ca, copilul ei nu are pret, ca e carne din carnea ei, si-l vrea inapoi. Si mai are si castig de cauza. Dar asa cum spunea si aissa...poate n-ar trebui sa credem chiar tot.


Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Anca si Aissa, in primul rand voua dar si fetelor ce vor sa mai faca pasul asta. Categoric nu credeti tot ce vedeti la tv. N-am vazut emisiunea cum dealtfel n-am vazut nici o emisiune de-a acestei mari realizatoare. Si parerea mea e ca lucrurile sunt prezentate trunchiat, partea de senzatie. Daca adoptia se deruleaza conform procedurii si cu respectarea acesteia, pot sa vina 10 mame naturale sa-l vrea inapoi si nu se mai poate.
Adoptia odata finalizata, identitatea adoptatorilor e secreta si e firesc sa ramana asa. Daca(,) copilul a devenit adoptabil ca urmare a declaratiei data de ea, nu poate reveni asupra acesteia. Declaratia reprezinta vointa ei ferma, consemnata de notar, se da la minim 45 de zile de la nastere tocmai pt. a nu lasa loc de interpretari, cum ca s-ar fi aflat in starea de tulburare pricinuita de nastere. In plus, dupa ce da declaratia mai are un termen de 30 de zile in cadrul caruia poate reveni asupra deciziei. Odata trecut si acest termen declaratia ramane definitiva si copilul devine adoptabil.
In situatia in care copilul a fost declarat abandonat. Introducerea actiunii se facea doar dupa trecerea unui termen de minim 6 luni, pperioada in care copilul nu fusese niciodata vizitat de parinte/i. Si in acest caz era obligatorie citarea ei/lor si doar dupa finalizarea tuturor procedurilor se dadea hotararea judecatoreasca de abandon, care si ea trebuia sa mai indeplineasca conditia neapelarii pt. a ramane definitiva si irevocabila. La fel, abia acum, copilul putea fi trecut pe lista copiilor adoptabili.
Dupa cum stiti deja si adoptia se finalizeaza tot printr-o hotarare judecatoreasca si abia dupa ce acesta ramane definitiva si e investita cu formula executorie putem schimba certificatul copilului, deci e copilul nostru.
Ea nu poate ataca aceasta hotarare pt. simplul motiv ca este tert(strain) fata de cauza, si cu atat mai mult la nu stiu cat timp dupa. Asta fara sa mai amintesc de faptul ca asa cum am mai spus mai sus, odata situatia juridica a copilului clarificata, ea-si pierde toate drepturile iar identitatea adoptatorilor trebuie sa ramana secreta. De asta-mi vine greu sa cred astfel de povesti. A, altfel stau lucrurile daca ai in plasament un copil a carui situatie juridica nu e clara. Eu personal am cunoscut o d-na care are un copil de 14 ani, mama lui murise, tatal isi cam pierduse urma si bunicii la care ramasese il dadusera acestei familii, asa pur si simplu, la 3 ani. Copilul nu stie inca, ei au facut tot felul de artificii sa nu afle( e strigat cu numele lor la scoala) si situatia lui nu e nici acum rezolvata in nici un fel. Ei, daca tatal isi aduce aminte ca are un copil, chiar ar fi o problema. Pana atunci insa ei se complac in aceasta situatie si se bucura de copil.
Asa ca, nu mai credeti toate povestile astea stitifico-fantastice, o fi asta tara lui Papura Voda dar totusi....
va pup si va doresc numai bine,

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Aissa, pai prima care te poate ajuta e chiar asistenta care-a venit la voi. Ea poate sti/afla ce copii cu situatia clara au in evidenta la sector. Evident poti sa-ti largesti aria si la alte sectoare dar ar fi mai bine sa ai atestatul sau sa stii pe cineva caruia sa-i prezinti incredere. In spitale, in mod normal nu mai pot tine copiii atat timp, ei ar trebui sa sesizeze DPC-ul de sector deandata de au copil aflat in dificultate si acesta(DPC-ul) sa hotarasca ce masura ia cu privire la copil.
pupici,

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc mult Liliana. Nici eu nu cred tot ce zboara pe la tv, dar a picat destul de aiurea chiar cand o asteptam pe asistenta soc.in vizita sa vad acest subiect. Asa cum am zis si dansa ne-a sfatuit sa nu credem, ca daca se urmeaza pasii corect mama nu mai poate veni cu pretentii. Logic (,) ca stai si numeri zilele care tb sa treaca, dar asta e.
In ce priveste cautarile , asa e, ne-a zis ca ne va ajuta, dar abea dupa ce avem atestatul.Cum mai devreme de prima sapt.din octombrie a zis ca nu intram in comisie, ne-a dat de inteles ca daca vrem mai repede un bebita acasa si il gasim noi si are tot ce-i trebuie (declaratia mamei..) ne baga mai repede in comisie " caci nu poti tine prea mult un copil adoptabil, el trebuie prezentat pe liste".
Oricum, de maine dau sfoara in tara in toate partile, toti pe care ii stiu vor avea drept sarcina sa imi gaseasca persoane de contact.
De incurajata sunt, pentru ca d-na asistent ne-a zis ca avem OK sa cautam, si cum pana la comisie nu mai am nici un pas, inteleg ca obtinerea acestui atestat e o formalitate, totul depinzand de raportul dumneaei. Daca nu ar fi vazut un cuplu care sa ii placa sau o casa corespunzatoare nu ne-ar fi incurajat sa cautam bb si sa o sunam pt.orice intrebare sau pb. ivita la orice ora din zi si din noapte. Si nu a vrut nimic, cu greu am reusit sa o convingem sa primeasca o cafea (sa o bea cu colegele). A fost mai usor cu florile care au incantat-o f.mult.
Va iubesc ca existati. Pentru mine reprezinta o mare usurare sa am cu cine conversa pe acest subiect, mai ales ca fiecare spune prin ce a trecut/trece si e mai usor de indurat ce va urma.
Va pup de o mie de ori!

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Aissa ma bucur ca ai trecut cu bine peste acest pas!!!! Vei vedea ca de acum incolo toate intra "in linie dreapta". Voi incerca sa o contactez de doamna care ne-a ajutat pe noi si sa incerc sa te trimit la ea. Nu o lua ca pe o promisiune ci ca pe o idee deocamdata.
Bafta multa in continuare si ... te rooooog du-te si mananca ceva!!!!

Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc mult Oana, chiar si pentru gandurile bune. Sunt convinsa, asa cum ne-a spus doamna asistent ca cel care ne e destinat ne asteapta. Trebuie sa ni-l scoata in cale Doamne Doamne pe al nostru.
O sa iasa de undeva o relatie.

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Buna ziua la toata lumea si scuze pentru mica pauza, dar am citit tot. Felicitari Aissa si Claudia, greul acum incepe(vorba vine), ma bucur mult pentru voi.
Liliana, am citit arhiva aceea despre cum sa le spunem copiilor si sincer te admir cum incerci sa o luminezi pe micuta Laura. Ce m-a necajit insa, a fost postarea cuiva, nu mai retin numele, care cita dintr-o carte cum sa le spunem ca nu suntem " parintii adevarati". Din punctul meu de vedere consider ca de fapt noi suntem parintii adevarati. Gresesc cumva? Mama mea mereu spune ca " parinte e cine te creste". Eu cred ca expresia este cel putin deplasata.Sper ca nu am divagat. Pupici.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput