pasta de susan

pasta de susan | Autor: Alcristina

Link direct la acest mesaj

Am cumparat de la un magazin pasta de susan. Eu cautam ulei de susan pt mancarurile chinezesti, dar vanzatoarea mi-a spus ca pasta asta se poate folosi pe post de ulei. Cand am ajuns acasa, am desfacut borcanul; intr-adevar, miroase foarte bine, dar are un gust amar. Acum, nu stiu la ce se poate folosi chestia asta, sa ma incumet sa prajesc carne in ea sau se foloseste la altceva?

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Draga Cristina eu nu stiu cum arata dar curioasa as fii si eu .
Poate ca la prajit nu este OK. (NU STIU SIGUR )dar folosesteo la sosul pt. care ai nevoie la mincarurile chinezesti.
Poate ca din curiozitate a-s pune o lc. in tigaie si daca se face fluida a-s incerca si cu prajitul carnii.
Deci parerea mea probeaza.
Cind am venit aici in Austria bine inteles ca nu stiam aproape de nimic,noi cu Ceausescu nu am primit asa multe lucruri la vedere ,dar sa fiu sincera tot asa pe incercari si probe mi-am inceput si eu cariera la bucatarie.
Spune-mi si mie cum a iesit mincarea daca o probezi.
Laura si Fam.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Cristina, intreaba-le pe fetele musulmance de la "calatoriile sufletului". Ele stiu mai multe, fiind un produs specific bucatariei libaneze si arabe. Eu stiu ca se foloseste in amestecuri cu pasta de naut pentru humus si cu piureul de vinete pentru salata de vinete. Nu stiu daca nu intra si in componenta falafel-ului...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Cristina, sfatul meu e sa nu folosesti pasta la prajit. E prea concentrata si iti va iesi mincarea amara. Chiar si ulei de susan se foloseste in cantitati foarte mici: citeva picaturi!!! O picatura in plus si gata, nu mai poti minca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu folosesc pasta de susan la houmus (reteta libaneza). libanezii numesc pasta de susan "tahini".

houmusul il fac din boabe de chickpeas (o conserva sau un pumn de boabe uscate pe care le fierb), o lingurita pasta de susan, o jumatate de lamiie si ulei de masline. le frec pe toate si pasta o maninc cu pita bread, cu masline alaturi sau cu salata de patrunjel (tabbouleh, tot libaneza). e delicioasa si de post. pe aici se mai gasesc chickpeas gata frecate, la cutie. cu asta e si mai usor de facut houmusul.

la prajit nu am folosit pasta de susan niciodata.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Tahini se numeste, intr-adevar, si in mod normal ar trebui sa arate ca un nisip, daca nu ma insel, si daca nu mai e prelucrat in alt fel. Se poate face un dip (sos ca si hoummus sau ca ca baba ganoush) daca pui ulei de masline in el si amesteci ca la maioneza. Condimentezi cu sare si suc de lamaie si iese numai bun de incins pitta calda in el!


scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada34 spune:

draga Cristina,
iti scriu o reteta care se face cu pasta de susan, sper sa iti placa si sa iti fie de folos
PS reteta nu-mi apartine, e luata dinr-un Practic si data de o doamna venita din Israel.Ceea ce este fain e ca iti spune exact cum "pregatesti" pasta.

Salata de vinete cu pasta de susan2 vinete mari
100g pasta de susan
1 lamaie
2-3 catei de usturoi
sare
Preparare:
Coci vinetele si cand s-au inmuiat, le cureti, le scurgi bine si le toci.Separat, amesteci pasta de susan cu 1/2 de pahar de apa calduta pana devine ca o crema, apoi ii adaugi zeama de lamaie si usturoiul pisat.Amesteci apoi vinetele tocate cu aceasta pasta, ii pui sare dupa gust si ..gata!
Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

aici ii spune tahin. daca vrei si un desert: se amesteca in cantitati egale tahin cu sirop de struguri negrii (aici se numeste pekmez). este foarte hranitor, chiar bomba calorica. acest pekmez e foarte bun pt bebei din primele luni de viata, e recomandat de toti pediatrii de aici in loc de zahar sau miere. deschide apetitul si vindeca de anemie. din pacate tahin nu este recomandat pana la 3 ani, poate fi alergic

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alcristina spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa incerc retetele si apoi scriu cum a fost. E intr-adevar vorba de "tahena", asa scrie pe cutie.
Cristina.

Mergi la inceput