probleme bebe

probleme bebe | Autor: adrianafedorca

Link direct la acest mesaj

buna fetelor am o prietena care este insarcinata in 25 de saptamani, a fost si si-a facut ecografia tridimensionala la Dr pop de la diagnostic si bebe este normal nu sunt malformatii toate organele sunt dezvoltate normal dar are doar 460 g si dr a spus ca ar trebui sa aiba intre 600- 700 g deci e cam micut, si ca arterele uterine au rezistenta si nu intra destul sange la bebe si ca s-ar putea sa se sufoce bebe, si ca trebuie sa repete ecografia peste 2 saptamani sa vada daca a mai luat ceva greutate .
ea este terminata pt ca isi doreste fff mult acest bebe este si primul, ce o sfatuiti sa faca sa meraga la alt dr, e posibil sa fi gresti dr la ecografie, a-ti mai avut vreuna dintre voi aceasta problema?

ADy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

chiar nu poate sa-mi spuna nimeni nimic?????????

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Imi pare rau de saraca prietena ta, prin ce trece.
Eu una as merge la un alt dr si/sau eco, doar ca sa fiu sigura. Decat sa stea sa fiarba 2 sapt. mai bine mai aude si o alta opinie intre timp.

In orice caz, se stie ca eco nu e f. precis in a calcula greutatea fatului. Se spune ca marginea de eroare este cam 250-300 g in sus sau in jos. Totusi, la un bebe asa mic, diferenta pare sa fie destul de maricica intre 700 si 460, vorbind aici de approx. jumatate din greutatea sa.

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Adi eu o sa incerc sa te linistesc putin (adica pe prietena ta) dar nici eu nu stiu f. multe in legatura cu asta. Indicele ala de rezistenta marit il am si eu in sarcina, dar nu mi s-a spus ca ar fi ceva grav iar BB parea normal dezvoltat, slava Domnului! Oricum sa stii ca am mai auzit despre fete cu aceasat problema, a rezistentei, dar fara impact asupra copilului asa ca nu stiu daca asta a avut influenta asupra dezvoltarii de pana acum a bebelusului.
Pot sa-ti spun doar ca am o prietena care a avut o sarcina cu probleme si cand a fost la eco la Pop a aflat tot asa ca BB este cam mic, ca varsta fatului nu corespunde cu varsta sarcinii, etc. Ea s-a speriat dar ginecologul a linistit-o iar ea s-a pus pe odihna, mancat bine si baut multe lichide. A dus sarcina la termen, chiar o saptamana peste termen si a nascut un baietel perfect normal de 3,5 KG. Deci totul a fost bine cu BB. Asa ca uneori se mai pot insela si marii specialisti in ecografii...
Plus ca nu toti copii sunt la fel. Unii sunt mai micuti ca altii, asa cum nici parintii lor nu sunt identici. Sa fie fericita ca este normal, si sa mai ceara si parerea altui specialist.
Si, neaparat sa-si sune ginecologul pt. explicatii pertinente pt. ca tot ce-ti spunem noi aici sunt doar pareri proprii (chiar daca bine intentionate) sau din auzite. Eventual sa mearga la o alta eco la Dr. Danut Iosup, la Centrul Medical Unirea.
Oricum stressul nu face nici un bine copilasului asa ca linisteste-o te rog.

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Buna

Si eu sunt de acord cu Irina, trebuie facuta o ecografie si la Iosup, este un dr. foarte bun si stiu cazuri in care Iosup a vazut ceea ce Pop nu a sesizat la o eco anterioara facuta aceleiasi burtici.

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

l-a sunat pe dr ei care este dr puia de la giulesti si a spus ca greutatea nu este o problema ciar asa mare ca s-au mai nascut cpoii mai mici , pe ea a speriat-o chestia cu "arterele uterine" (care nu prea stiu ce inseamna dar asa s-a exprimat ea), ca nu ajunge sange suficient la bebe si ca s-ar putea sa se sufoce si sa moara
deci daca stie cineva ceva va implor sa-mi scrieti

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Eu stiu ceva...Mie la eco mi-au spus textual ca am [blue]"valori crescute ale IR in artera uterina stanga"[/blue.] Si eu m-am speriat si m-am dus la ginecologul meu cu intrebarea. El mi-a spus ca asta este un indice de rezistenta al arterei uterine dar ca la varsta asta a sarcinii (eu aveam atunci 13 sapt. de la UM) nu conteaza si ca se poate remedia pe parcurs.
El (ginecologul meu) nu parea prea ingrijorat si ti-am mai spus, eu am mai auzit si alte fete pe aici cu aceeasi problema. Din ce mi-a spus am inteles ca una dintre arterele mele uterine este mai rezistenta decat ar trebui si ca, intr-adevar nu permite trecerea unui volum suficient de sange prin ea. Dar chiar nu stiu daca se poate face ceva pt. a remedia problema... pt. ca as face, crede-ma! In orice caz doctorul nu mi-a dat nici un tratament/solutie. A zis doar ca acum nu e relevant si sa vedem ce se mai intampla in continuare. Bebelusul meu parea normal dezvoltat pt. varsta de atunci a sarcinii.
Oricum si eu as vrea sa stiu mai multe pt. ca inca ma framanta problema (intre timp nici nu stiu cum a evoluat), asa ca astept si eu cu interes alte raspunsuri mai informate.
Sau poate afli tu un raspuns mai complet intre timp...
Bafta multa oricum pt. ca stiu ce inseamna sa traiesti cu ingrijorari dina astea si sa ne tii la curent, te rog!

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am vorbit duminica cu prietena mea si ....trebuie sa intrerupa sarcina, am crezut ca pica cerul pe mine si ca lesin, eram sigura ca totul e in regula ca o sa fie bine, nu-mi vine sa cred , si sarcina este destul de mare e in 6 luni, chiar nu are sanse bb sa supravietuiasca ? dr i-au spus ca poate trai dar nu se stie daca o sa fie sanatoasa , are probleme si cu inima , prea multe nu am mai inteles ea vorbea cu mine dar nu mai intelegeam nimic , nu puteam sa inteleg cum s-a intamplat asa ceva si de ce tocmai ei, mi-a mai spus ca o sa-i faca cezariana luni dar nu era sigura , mi-e si frica sa o sun , nu stiu ce sa fac....., mai ales ca eu tocmai am aflat ca sunt insarcinata .....si mereu ma intreba daca am ramas, ca sa iesim sa ne plimbam cu burticile.....

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Saracuta de ea! Ingrozitor Imi pare tare rau de ea!
Tu incearca sa fii alaturi de ea dar nu te gandi f. mult la asta. Acum trebuie sa ai ganduri bune si curate pt. copilasul tau si sa te menajezi, sa mananci bine, sa te odihnesti.
Sanatate multa si ingrijeste-te.

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Ady, imi pare tare rau de ce aud, mai ales ca eu am trecut prin asta.E sigur ca trebuie sa intrerupa sarcina?Mi-e mi-a zis dr. pop la 20 de saptamani ca fetiata are malformatii cardiace si ca trebuie sa intrerup sarcina, dar mi-a zis clar ca nu cezariana , ca asta inseamna uter taiat si micsoreaza posibilitatile de a face mai tarziu un alt copil, dupa cezariana trebuie sa astepti un an, dupa un alt avort doar trei luni, plus ca stii ca cu cezariana nu poti face cati copii vrei.Mi-e mi-a recdomandat atunci declansarea nasterii normale, asa am facut, la 22 de saptamani aproape , se numeste avort in termeni medicali dar de fapt este ca o nastere normala.Iar dupa trei luni am ramas iar insarcinata, din pacate am pierdut sarcina la 6 saptamani.Ce vreau eu sa spun e ca pentru ea si pentru a avea alti copii dupa aceea e mult mai bine sa nu faca cezariana.Daca vrei mai multe amanunte de cum se face un avort in luna mare , da-mi un pm si ii explic tot ce va urma.Sa vorbeasca cu dr. ginecolog si sa intrebe daca nu e mai bine pentru ea asa.Inca o data, imi pare tare rau, spune-i ca sunt alaturi de ea cu tot sufletul si cu orice informatie are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

ii recomand sa ia urgent legatura cu dr. tutunaru de la elias.

Mergi la inceput