Polio sau nu?

Polio sau nu? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

David a facut o infecte serioasa la 13 luni, care s-a manifestat cu voma, febra 40.5-41.0 C, si o moleseala a membrelor.
Am chemat un doctor acasa, pentru ca era duminica, si nu am dat de pediatra lui, care ne-a trecut pe antibiotic, augumentin si repaus digestiv. Febra si varsaturile nu s-au oprit, cu tot cu metroclopramid (cred ca asa se scrie), era cand rigid, cand moale...dormea mai tot timpul, si cand se trezea voma si nu manca nimic, atunci pediatra l-a suspectat de polio, tocmai ce ii facesem vaccinul, opv-ul cu virus activ...
Am luat legatura si cu pediatra lui care ne-a spus ca nu e polio (dar ne asteptam ca ea facuse vaccinul), dar pentru ca dupa 3 zile de antibiotic si antivomitiv starea se tot agrava am fost la infectioase la spital unde i-au facut analizele de urgenta (copro), nu am vrut sa il internez pentru ca am o spaima de spitalele, si am spus ca mergem la bucuresti a 2-a zi cu el. Am trimis simptomele si md-ului din uk, care ne-a sugerat si el o forma de polio, "abortive polio", "mild polio", bazata numai pe simptome (fara sa il consulte).


Se poate face polio de la opv! :"Risks from OPV. There are some risks to the person taking OPV.
Approximately 4%-8% of polio infections consist of a minor,
nonspecific illness without clinical or laboratory evidence of central
nervous system invasion. This clinical presentation is known as
abortive poliomyelitis, and is characterized by complete recovery in
less than a week. Three syndromes observed with this form of
poliovirus infection are upper respiratory tract infection (sore
throat and fever), gastrointestinal disturbances (nausea, vomiting,
abdominal pain, constipation or, rarely, diarrhea), and influenzalike
illness. These syndromes are indistinguishable from other viral
illnesses.



There is a very small chance of getting polio disease from the vaccine:

about 1 case occurs for every 1.5 million first doses
about 1 case occurs for every 30 million later doses

Some risks exist for people who never took polio vaccine but who have close contact with the person taking OPV. After a person gets OPV, it can be found in his or her mouth and stool. If you never took polio vaccine, there is a very small chance of getting polio disease from close contact (changing diapers or kissing) with a child who got OPV in the past 30 days:

about 1 case occurs in every 2 million first doses
about 1 case occurs for every 15 million later doses "
Forma usoare de polio de care il banuiam pe David putea fi:
Polio can be a minor illness, as it is in 80-90% of clinical infections, chiefly in young children, and not involve the CNS. Symptoms are slight fever, malaise, headache, sore throat, and vomiting 3-5 days after exposure. Recovery occurs in 24-72 hours. This is termed the abortive type of polio. the mild illness, recovery is complete. Recovery is also complete in the more serious form of the illness which does not progress to paralysis
The most serious disadvantage of the Oral Polio Vaccine is the risk of vaccine-associated paralytic polio as a result of the vaccination. In fact, in any attenuated vaccine, there exists a danger that the attenuated form will revert to the virulent form. The Centers for Disease Control estimate that 1 case per 2.5 million doses of OPV distributed results in vaccine-associated paralytic polio, however, the risk increases significantly for the first dose of OPV, which results in 1 case per 790,000 doses administered. The risk is even higher for children receiving their first dose of OPV, as 1 in 520,000 children acquires vaccine-related polio after receiving their first OPV dose. Particularly problematic in Third World countries, other gastrointestinal viruses interfere with the replication of the attenuated polio vaccine viruses in the intestine of the vaccinees. Also, the fact that several boosters are required to induce protective immunity significantly decreases the success of polio vaccination programs, which is corroborated by studies that reveal that in Third World countries 20% of people fail to return for each subsequent booster.

Deci formele usoare de polio sunt trecatoare, virusul atenuat din vaccin nu are puterea sa produca boala (decat in organismele slabite, pers cu hiv sau alergice la nustiu ce), se vindeca complet fara sechele.
David si-a revenit in 10 zile...si toate analizele au iesit bine. Nu stim daca a fost polio, pana la urma...poate doar o enterocolita mai puternica, combinata cu reactia de la vaccin...sau nu stim!!!
Doctorita care l-a vazut in zilele acelea, spune ca a fost, doctorita lui, pediatra spune ca nu...eu tind sa cred ca da, pentru ca au fost 2 zile in care nici capul nu il putea misca...si nu se explica febra, voma...
Acum nu ma mai gandesc, copilul e f sanatos...dar nu cred ca i-as mai face vaccinul inca o data (il voi cere expres pe ipv!!!)
Ce sa credem?
Sinzi si David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Sanziana, poate sa fi fost reactia de la vaccin.Si vaccinul contra rujeolei poate da simptome usoare de rujeola.Cum poliomielita este o boala serioasa(ca sa ma exprim simplist) si reactia a fost ceva mai serioasa.

E doar o parere!!!(ca sa nu patesc ca ciufulici la subiectul cu mierea)
Indiferent ce a fost...bine ca trecut si David e sanatos!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Vroiam doar sa (ma) lamuresc cu privire la diagnosticurile pe care ni le-au dat 3 doctori si sa aflu parerea voastra, mai ales daca a trecut cineva prin ceva asemanator...
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

http://www.desprecopii.com/forum/rules.asp

Poate ne si traduci textul pus de tine mai sus.

Multumim.

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Eu sincer nu prea am senzatia ca ai vrea musai sa stii parerea noastra ci sa ne convingi pe noi ca David a avut un fel de poliomielita sau cel putin simptome de poliomielita ca altfel nu ne dadeai toate citatele alea care pe tine se pare ca te-au convins.
Nu stiu, dar eu am senzatia ca topicul asta, ca si alte cateva, sunt fals puse. Ceva de genul "uite mamici cum se manifesta boala asta. Copilul meu a avut simptomele astea, astea si astea. 1 medic mi-a spus ca ar fi bolnav, altul ca ar fi avea doar simptome si altul ca au fost de amandoua. Voi ce credeti?"


Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Oake, de ce privesti lucrurile asa?Sanziana a trecut prin ceva cu cel mic...si nu stie, pana la urma, ce a fost.La fel am patit si eu cu Ioana cand avea vreo 4 ani.Un doctor spunea ca avea scarlatina, altul spunea ca nu.Nu intru in amanunte...dar spun ca pana la urma a facut doua tratamente: unul pt scarlatina si altul pt rosu in gat.In finalul bolii i s-au descuamat talpile(asta a fost singurul simptom al scarlatinei).
Cred ca acest subiect a fost pus pt mamicile care au trecut prin asa ceva...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Nu stiu ce sa spun in cazul tau, dar o sa-ti povestesc prin ce am trecut cu baietelul meu dupa vaccinul antirujeolic.
La 4-5 zile de la vaccin (avea cam 9-10 luni atunci) a facut febra foarte mare, tipa ingrozitor, ba chiar a facut frison (eu ma speriasem pentru ca ma gandisem la convulsii, dar dupa ce le-am explicat dr. cum s-a manifestat mi-au zis ca e frison). Am stat cu el 2 zile in spital, cu febra mare, l-au bagat pe antibiotic, eu tot ii intrebam daca ar putea fi reactie de la vaccin dar medicii ziceau ca n-are cum sa fie asta, ci pur si simplu rosu in gat care a coincis cu vaccinul (dr. il verificase in gat inainte de vaccinare). Dupa vreo 3 zile de febra mare, i-au aparut niste pete pe fata (exact in ziua externarii) si febra i-a disparut. Dr. mi-a zis ca petele sunt de transpiratie si o sa dispara. Cand am ajuns cu el acasa, deja incepusera sa apara si alte pete,incepand cu fata, apoi extinzandu-se pe corp, si apoi pe picioare. Deci a facut rujeola in toata regula. I-au disparut si petele in ordinea in care au aparut si nu am mai fost cu el la control. Oricum in mintea mea a fost ca a facut reactie puternica la vaccin (deci chiar boala).Intre timp am gasit un pediatru in care am incredere si povestindu-i experienta cu vaccinul mi-a zis ca este posibil, ce-i drept cazuri rare, ca in urma unui vaccin sa faca chiar boala (dar o forma mai usoara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blerina spune:

imi pare rau pt.david.sper ca totul e ok.din ce inteleg eu din experientele de mai sus e ca te poti alege cu boala respectiva cand faci un vaccin.inseamna ca trebuie sa ne pregatim de boala cand cel mic face vaccinuri?si cand am facut noi ,pe vremea cand eram copii tot asa era?sau s a schimbat ceva?eu nu mi amintesc sa fii auzit de asemena cazuri pana acum,cand ma interezez de subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Unul dintre motivele pentru care am postat subiectul este un mesaj de la Anca de pe subiectul cu mierea:


Sunt intr-adevar mai multe forme de poliomielita, dar nu se trateaza. Formele mai usoare nu dau paralizie (cea mai frecventa urmare a bolii).
Daca tratezi simptomele, nu boala inseamna ca nu e boala, iar simptomele sunt comune multor altor boli....(raceala, stomac flu, etc...)
Mie mi se pare o aberatie (scuza-ma daca sunt prea dura) sa sustii ca al tau copil a avut o forma de poliomielita (oricare forma, chiar si cea mai usoara), nu de alta dar daca se intampla asa ceva deja erai la stiri!!!!
Iar daca vi s-a facut vaccinul (injectie) atunci poate ai citit in materialul postat de mine ca injectia nu cauzeaza poliomielita!!!!!
Btw, materialul este de pe www.edr.ro (medicul tau electronic)

Si daca te intereseaza, un site oficial care sa iti demonstreze ca nu e de glumit cu poliomielita http://www.ispt.ro/infectioase/poliomielita.htm

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - anca tanasica on 04/07/2004 23:07:12


Si pentru ca eu am cu totul alte informatii despre polio am vrut sa aduc argumente la ce a spus ea...si poate sa incerc sa ma lamuresc si pe mine...
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si acum sa incerc sa traduc cate putin, scuze ca nu am facut-o de la inceput dar nu am gasit nimic concludent depre polio in romana:
Risks from OPV. There are some risks to the person taking OPV.
Approximately 4%-8% of polio infections consist of a minor,
nonspecific illness without clinical or laboratory evidence of central
nervous system invasion. This clinical presentation is known as
abortive poliomyelitis, and is characterized by complete recovery in
less than a week. Three syndromes observed with this form of
poliovirus infection are upper respiratory tract infection (sore
throat and fever), gastrointestinal disturbances (nausea, vomiting,
abdominal pain, constipation or, rarely, diarrhea), and influenzalike
illness. These syndromes are indistinguishable from other viral
illnesses.
Riscurile de la OPV (vaccinul polio pa cale orala) Aproximativ 4%-8% din infectiile cu virusul polio, consta in o imbolnavire minora, nespecifica bolii, o invazie a sisteului nervos central, pe care testele clinice si de laborator nu o confirma. Acesasta forma este cunoscuta ca "abortive polio" si este caracterizata printr-o recuperare completa in mai putin de o saptamana. Trei simptome observate la acest tip de infectie cu virusul polio sunt: gat dureros si febra, pb gastrointestinale(greata, voma, dureri de stomac, constipatie si rar diaree) si o stare de gripa (asemanatoare cu a gripei).

There is a very small chance of getting polio disease from the vaccine:
about 1 case occurs for every 1.5 million first doses
about 1 case occurs for every 30 million later doses
In putine cazuri s-a observat ca dupa un vaccin sa apara boala:
1 caz in 1.5 milioane (prima doza)
1 caz la 30 mil (la dozele urmatoare)

Polio can be a minor illness, as it is in 80-90% of clinical infections, chiefly in young children, and not involve the CNS. Symptoms are slight fever, malaise, headache, sore throat, and vomiting 3-5 days after exposure. Recovery occurs in 24-72 hours. This is termed the abortive type of polio.
Polio poate lua o forma de boala minora, (in 80%-90% dintre cazuri), in special in randul copiilor mici, si nu implica CNS. Simptomele sunt febra, dureri de cap, gat dureros si voma la 3-5 zile dupa expunerea la virusul polio. Recuperarea se face in 24-72 de e. Aceasta forma este tipul "abortive polio"

Cam asta e ideea...
Sinzi
Scuze ca nu am tradus de la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Draga sanzi, cred ca ar trebui intai sa fii corecta....
Eu te-am intrebat daca a avut sau nu polio pentru ca intr-un mesaj ziceai ca a fost suspect si in altul ca a avut polio. Mie una mi s-a parut ca te cam joci cu cuvintele....avand in vedere ca este o boala f.grava si ca toti medicii sunt obligati sa raporteze asa ceva....(dr.mea de familie mi-a zis ca nu a patit niciodata asta, dar a patit o colega a ei si s-a facut mare tam-tam).

Iata ce am gasit eu despre polio:

Poliomielita abortiva prezinta o evolutie usoara si scurta a bolii si are urmatoarele simptome:
-febra (peste 39,5C)
-lipsa poftei de mâncare
-greata si varsaturi
-dureri în gât
-o stare generala proasta
-constipatie
-dureri abdominale.

4. Care este tratamentul în poliomielita ?

Poliomielita se poate preveni, dar nu exista vindecare pentru persoanele infectate.Prin tratament simptomele pot fi ameliorate, iar starea îmbunatatita.

si pe alt site:

Clasificare OMS a PAF (paralizia acută flască):



3. MANIFESTĂRILE PROCESULUI EPIDEMIOLOGIC
În țara noastră nu s-a mai înregistrat nici un caz de poliomielită cu virus sălbatic ci doar cu cel vaccinal, incidența acesteia fiind de 0,03/100.000 locuitori.

4. DIAGNOSTIC POZITIV

4.1. DIAGNOSTIC CLINIC

Incubația: în medie 7-14 zile; poate varia între 3 și 21 de zile.

Prodromul sau boala minoră, care durează 2-4 zile și e caracterizată prin febră, semne catarale respiratorii (coriză, faringită), dureri musculare ("gripa de vară"), sindrom digestiv cu anorexie, greață, vărsături, dureri abdominale, afectare nervoasă cu cefalee, iritabilitate, insomnie sau somnolență.

Infecția se poate opri la acest stadiu (forme abortive). În 5-10 % din cazuri, mai frecvent la copii, lipsește prodromul, poliomielita începând cu "paraliziile de dimineață" (forme decapitate).

Profilaxie și combatere

1. Măsuri față de izvorul de infecție

declarare - orice caz de PAF apărut la copilul până la 15 ani este anunțat în primele 24 h, nominal

izolare în termen de 24h și i se recoltează probe de materii fecale și secreții nazo-faringiene care vor fi expediate în recipiente cu gheață la laboratorul de referință. Recoltarea și expedierea probelor trebuie să se efectueze în maxim primele 14 zile de la debut (2 probe la interval de 24-48h una de alta).Se recomandă recoltarea de probe de materii fecale de la 5 copii în vârstă de până la 5 ani, pentru fiecare caz de PAF.

5.TRATAMENT

Bolnavii cu deficit de neuron motor periferic se internează obligator și se anunță nominal. Nu există tratament antiviral eficient.

Tratament igieno-dietetic: repaus la pat, alimentație bogată în lichide și zaharuri;

Tratament simptomatic: antitermice, antalgice, compresele umede și calde pot ameliora durerea din perioada de stare;

Tratament patogenetic: vitamine din grup B administrate oral sau intravenos (se contraindică injecțiile i.m.), tratamentul meningitei virale.


Daca nu ai gasit pe site-uri romanesti nimic convingator despre polio...atunci nu ai cautat bine...Ai aici 2 site-uri gasite cu google:

http://www.edr.ro

http://www.ispt.ro/infectioase/poliomielita.htm



Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput