M-am hotarat.....(adoptie)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Bine v-am regasit.Noi ne-am intors aseara de la mare,a fost superb,primul concediu in trei.Nu am mai trait drama din fiecare an,cand in jurul meu roiau mamici cu bebei.Anca a fost foarte incantata de marea cea mare,care face "uuuuu".Nu am putut sa o mai scot din apa.De indata ce voi reusi ,voi posta poze noi din vacanta.
Am citit cu interes ultimele voastre mesaje,ma bucur ca tabara noastra se ingroasa.Apropo,eu imi doream un baietel si sotul meu o fetita blonda cu ochi albastri.Nu a fost sa fie.Anca este satena,cu ochi caprui.Dar sigur este a noastra.Ea ne-a schimbat viata si ne-a facut cei mai fericiti oameni din lume.
Gianni,numarul de telefon de la CRA este:3127363.Ar fi bine sa suni,iti va raspunde initial un robot ,dupa care apelul tau va fi preluat de un functionar foarte politicos.Ii poti cere ce detalii vrei.Nefiind din Bucuresti,dosarul trebuie trimis prin posta rapida si face mult pe drum(cam trei saptamani).In cazul nostru el a fost depus si ridicat personal de catre asistenta sociala(am rugat-o noi) si a mers repede.Oricum,pana la 1 septembrie cand tribunalul devine din nou operativ,sunt convinsa ca vei rezolva.Trebuie insa sa te tii de capul lor(asistent social,jurist de la DPC,plus telefoane la CRA).
Doresc mult succes tuturor celor care au demarat procesul de adoptie si nu disperati,pe fiecare dintre voi va asteapta undeva,cu nerabdare,un bebeu,COPILUL VOSTRU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Meme,abia astept sa-ti vad pozele.
Sint atit de curioasa pentru ca peste vreo 2 saptamini
o sa ajungem si noi la mare,nu stiu cum va reactiona flacaul nostru...oh e abia astept!
Eu te fapt te'urmaresc' demult , de prin dec-ian. de cind am 'gasit' acest site si stiu cit m=au impresionat felicitariile care le-ai primit cind ai anuntat ca vei deveni mamica...
Sa fii fericita !
In alta ordine de idei , multumesc mult de nr. de telefon,desi am incercat sa-l gasesc nu reusisem.
O intrebare stupida : asistenta sociala este cea care s-a ocupat de dosarul de adoptie , nu?
Sper s-0 conving sa-l duca ea la Bucuresti , ii pun masina la dispozitie numai sa-l duca...
Nici nu vreau sa aud de 3 saptamini... La noi a intervenit deja o mare intirziere, ultima comisie trebuie sa fie pe 6 iulie si acum s-a aminat la 20 iulie, deci avem in continuare emotii.
Multumesc mult pentru sfaturi si mai 'vorbim'.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Fetelor - vesti bune!!!!!
Am primit astazi de dimineata telefon de la DPC sa ma anunte ca a fost desemnat asistentul social care se va ocupa de cazul nostru si sa ma intrebe daca suntem de acord cu ancheta sociala si testul psihologic pentru vineri!!!!! NORMAL!!!!
Viorel este mort de emotii, iar eu ... as vrea sa dau timpul pe derulare rapida ca sa ajung la faza cu comisia si cu puiul acasa!!
Pana atunci ... ajutooooooor!!!
Am nevoie de contacte la maternitati!! Va rog mult indrumati-ma putin sa o pot lua din loc!!
Va pup pe toate

PS Mai stie cineva ceva de Flory. Ea a postat subiectul si dupa aceea ... a disparut de tot??!!

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Oana,ma bucur sincer pentru voi.Si noi am avut ceva emotii la test,au fost cam doua sute de intrebari,dar se pare ca am raspuns cum trebuie.Ancheta sociala a constat din 2 vizite la domiciliu ale asistentei sociale si dintr-o deplasare a noastra la dpc,unde am dat testul.Totul o sa vi se para nespus de firesc si sper sa obtineti cat mai curand atestatul.
La maternitati nu am relatii,sincera sa fiu m-am temut sa-mi indrept privirea catre un copil cu situatia juridica neclara.Dupa tot stresul si nereusitele anterioare in incercarea de a avea un copil natural nu cred ca as mai fi suportat un posibil esec si in aceasta incercare.
Am inteles insa ca la Victor Gomoiu sunt multi copii abandonati.A postat mai demult cineva un subiect in acest sens si stiu ca mi-am notat nr.de telefon de la spital:3232230/139.Eu zic ca merita sa suni si sa ceri relatii.Mult succes si va doresc ca si in cazul vostru lucrurile sa decurga la fel de repede ca la noi(pe 8 ianuarie am primit prima vizita a asistentei sociale si pe 10 iunie am obtinut hotararea judecatoreasca).Acum parca am avea-o pe Anca de "o viata".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Oana,

Sunt aici mi-a luat cam mult sa citesc toti ce ati scris. Spre "rusinea noastra" am fost plecati in concediu doua saptamani si de abia acum vom insista mai mult pe la DC. Am discutat cu ei si se pare ca vom putea infia un copil si din alta localitate odata ce avem atestatul de parinti adoptivi. Dar acum trebuie sa ii batem putin la cap avand in vedere ca de doua saptamani nu ne-am mai ocupat, dar credeti-ma aveam nevoie de concediul asta ca de aer.

Ne-am relaxat si am revenit pe drumul cel bun. Si am venit si cu vesti bune. De astazi avem verde la bebe, am scos steriletul si in mod normal ar trebui sa mai asteptam o luna sa vedem ce si cum dar daca intre timp se intampla minunea nu va fi nici o problema.

Va pup si promit ca voi fi mai activa de acum incolo...:),
Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ia sa duc eu subiectul pe prima pagina. Mi-a fost dor de voi, abia am picat de la aeroport, ne-am intors si noi din vacanta, pun poze , superbe, ma laud eu. A fost de vis vacanta noastra si ne-am intors si cu trei dinti turcesti in 12 zile, asta ne-a cam suparat in rest totul super. Laura statea ore-n sir in apa, in mare sau in piscina iar David cum facea ochi incepea cu "bu, bu, bu" care insemna tot ca vrea in apa. Intr-o dimineata mi-a adormit in brate, in mare fiind, avea numai capul si bratele afara din apa.Ei, de fapt nu-i chiar asa de simplu cu doi dar e tare frumos.
Ma bucur sa aud vesti noi si bune de la voi si mi-ar placea chiar sa ne vedem cu toate la un moment dat.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Frumoase poze cu frumosi copii si o foarte bronzata si completa si fericita familie!

M-am amuzat la poza in care esti tu, Liliana, cu Laura si tati, gandindu-ma: daca David lipseste din grup, inseamna ca el face poza, nu??

Si, mai-mai! o imbraci pe printesa numai in alb, sa iasa bronzu'-n evidenta

Hai poate chiar reusim sa ne vedem, si mie mi-ar face mare placere!

tuturor!!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Bine ai re-venit printre noi!!!!
Abia astept sa vad poze cu vacanta in 4. Cred ca a fost de poveste!!!!
Si la propriu si la figurat!!
Eu sunt "PENTRU" in ceea ce priveste intalnirea!!! Ba chiar abia astept sa ne cunoastem.
Eu merg pe principiul "numai maine nu-i poimaine" si poimaine vine comisia!!! Cred ca exagerez putin dar....
Credeti ca ar trebui sa dau ceva asistentei care se ocupa de caz. Si daca da cam ce, sau cam cat!!! Trebuie neaparat sa intram la prima comisie din august si presupun ca depinde de asistenta sociala.
Ah!! Sa va povestesc!! Am o prietena foarte buna americanca, Amy, 34 de ani, care are 3 copii. Cel mai mic dintre ei are 1 an si 3 luni si a fost deja de 2 ori in Romania. Amy vrea sa imi trimita o groaza de chestii de la copii ei si are probleme cu posta. Vrea sa trimita scaun de masina de copil foarte mic, scaun de masina de copil mai mare, un cosulet din acelea dragute care se pune si pe picioare, premergator, hainute, jucarii. Este fantastica!!! Mai are putin si face un drum in Romania numai ca sa vina cu toate astea sa mi le aduca. Ea este ca si mine Educator pentru nastere, si, in plus, este Specialist in Alaptare. Stiati ca si noi, mamele adoptive putem alapta!! Desi eu si Amy ne-am intalnit numai de 2 ori (o data in sept anul trecut pentru o saptamana si inca o data in aprilie, anul acesta, alta saptamana) intre noi s-a legat o prietenie atat de stransa... de parca am fi surori.
Gata!! V-am plictisit destul cu povestea mea
Va pup pe toate, Oana

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mai Oana, pe mine nu m-ai plictisit chiar deloc! E foarte interesant ce spui tu acolo! Dar faza cu alaptatul de catre mama adoptiva... zau daca imi pot inchipui!! Nu ne spui mai multe?

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Este valabil pentru cazul in care te-ai hotarat sa adopti un copil si incepi pregatirea cu cel putin 6 luni inainte. Viitoarea mama face un tratament care "pacaleste" organismul ca este insarcinat. In ultima luna tratamentul simuleaza nasterea producand declansarea secretiei lactate. Mama adoptiva nu va avea colostrum si va avea nevoie in primele saptamani (1, maxim 2) de suplimentarea alimentatiei. Dar, suplimentarea alimentatiei la un bebelus pe care mama alege sa il hraneasca la san nu se face nici cu lingurita, nici cu biberonul si nici cu canita. Si asta este valabil pentru bebelusii atat pentru bebelusii adoptati cat si pentru cei nascuti care par sa aiba nevoie, la inceput de suplimente. Se face printr-un tub, asemanator cu cel de dren, care se lipeste cu leucoplast de-a lungul sanului mamei, pana in dreptul mamelonului. Bebelusul se ataseaza la san ca atunci cand urmeaza sa fie alaptat natural in exclusivitate, numai ca el va primi, sugand, nu numai laptele matern ce si laptele din recipientul aflta la celalt capat al tubului de dren. In felul acesta nu va aparea riscul de a nu primi sanul dupa cateva alaptari din canita sau biberon, sau cu lingurita, iar sanul mamei este stimulat indeajuns incat in scurt timp sa inceapa sa produca exact cantitatea necesara de lapte pentru bebelus.
Si daca o tin tot asa ... scriu pana maine dimineata. Pasiunea si, din fericire, meseria mea este legata de nastere, alaptare si primele luni ale bebelusului cu familia sa. Asa ca ... sunt in stare sa petrec ore intregi fara sa ma plictisesc de aceste subiecte.
Va pup, Oana

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput