copii de aprox 3 ani - evolutie/copii de 2001

copii de aprox 3 ani - evolutie/copii de 2001 | Autor: Ancade

Link direct la acest mesaj

Ce ziceti daca am vorbi aici despre cum evolueaza copiii nostri?Sa facem comparatii, indiferent de unde ne aflam, copiii tot copii sunt; asemanari, diferente in tot ceea ce fac.
Eu am un baiat (21.08.2001)nascut la 33 saptamani cu 2620 kg si 48 cm.Acum vorbeste 2 limbi , nu perfect evident.Asta e inceputul...astept reactii.
Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

mara s-a nascut pe 09.07.2001 cu 3850g si 55 cm. acum are 14kg si 96 cm. este mare iubareata, vorbeste in continuu, este foarte "miscareata", se catara pe tot ce-i iese in cale si mai nou, se schimba singura de foarte multe ori pe zi!
nu este foarte mancaioasa, insa in ultima perioada este mai bine.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Victor s-a nascut pe 12.07.2001, 3700kg, 51cm, acum are 14kg si 99cm. si el vorbeste doua limbi( romana si franceza), dar e putin cam mult spus vorbeste, pentru ca le cam poceste pe amandoua. Suntem chiar putin ingrijorati, poate si findca il comparam din punctul asta de vedere cu fratele lui cel mare, Andrei, care la 2 ani si un pic vorbea deja foarte bine. Chiar azi am vorbit cu educatoarea lui de la gradi'( unde se duce cam de o luna, de cand nu mai poarta deloc pampers) si mi-a spus ca intelege foarte bine ce i se spune si ca o sa si vorbeasca bine, sa stau linistita. Poate incurca un pic limbile? Acasa vorbim exclusiv romana, doar rar ii mai explicam cate ceva lui Andrei in franceza( care e pasionat de limbi, franceza o vorbeste minunat si acum are un profesor, coleg de gradi', de engleza).
Altfel, e pasionat la maxim de masinute, trenulete, tractoare si cam tot ce are roti, ii place sa deseneze(prost, dar ii place), construieste castele lego foarte inalte, subtiri si instabile.

Nici el nu prea mananca. Dintre cele bune care-i plac: kiwii, rosii, piersici, uneori banane...Nu-i place carnita si prefera mancaricile cu sos( in care mami mai ascunde carnita taiata mic-mic) si supele.

E prietenos si iubeste pe toata lumea. Uneori e extrem de incapatanat si, cand nu mai avem alta solutie, il ducem la el in camera si ii spunem sa iasa cand se potoleste. Criza dureaza cate minute de urlete. Apoi se linisteste. Dar acum, parca-parca, ne intelegem tot mai bine.

Doarme cu fratiorul lui in camera, se mai trezeste o data pe noapte pentru pipi.

Sunt multe de spus. O sa mai scriu, abia astept sa citesc si povestile voastre.

Pupici,


Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Vladmimir mananca totul aproape pasat; dar cred ca eu l-am obisnuit asa;inca ii cumpar mancare pt copii de 1 an la borcan (el cere de fapt); rar cere piure, iar ce mancam noi nici nu se pune problema sa pofteasca.Supa cred ca a mancat de 5 ori in viata lui si de fapt doar piine inmuiata in supa. Dar bomboane, biscuiti si ciocolata mesteca(la ciocolata are ceva probleme ca o scoate afara dupa un timp, dar nu mereu).Paine iar mananca, dar numai goala;refuza chiar si margarina, nu vrea nici macar sa guste ceva nou;cascaval nu, mezeluri nu, oua nu;nu pofteste la nimic;decat gogosi(i-a ramas gandul la ele de asta vara din Bucuresti, ca aici nu se gasesc decat donuts, dar si astea ii plac)si uneori prajituri(daca avem) .Nu cere (decat f rar) singur sa manance.Ma exaspereaza, pe langa ca bea tot din biberon.Refuza categoric sa bea din pahar, desi stie.Cateva zile(sapt trecuta) nu i-am mai dat sticla decat seara cu lapte;si nu a baut nimic zilele respective. Nici asa nu merge.Deci ce-i de facut? La medic aici nu se pune vorba sa merg pt asta;mi-au zis, chiar si in Rom ca daca creste normal nu-i nici o problema.Avea acum 2 luni 16 kg si 98 cm, dar mi se pare asa slabut;niciodata nu a avut acea rotunjime a bebelusilor.Dar de unde isi ia vitaminele necesare? ca in afara de vit D nu mi-au dat nimic pt el.Ah, ce ii mai plac sunt cartofii prajiti;dar nu ii dau decat o data /sapt ca sotul meu zice ca nu e sanatos atata prajeala.
Si inca ceva , nici nu face la WC sau oala;tot in pampersi.Cred ca nici la 4 ani nu se dezvata;si aici merge la scoala la 4 ani.Nu a mers nici cu cadouri, nici cu nimic sa-l facem sa faca la WC;vine doar de cateva luni si rupe hartie igienica, o arunca in Wc , trage apa si atat.Acum nici asta nu-l mai atrage.E un capos in adevaratul sens al cuvantului.Si ca sa inchei ...nu a dormit de la nastere nici o noapte fara intrerupere sau singur.Cel putin de 3-4 ori se trezeste, ori plange , ori cere apa sau lapte, ori vrea in dormitor, ori vrea inapoi la el;mereu e ceva.Ori tuseste ca e bolnav.Cred ca e unic cazul lui pe forum si nu numai.
In ce priveste jucariile...masinutele l-au atras de la 1 an si 3 luni. Se uita la casete video toata ziua.Chiar daca se joaca cu altceva trebuie sa auda caseetele lui.Plastilina ce-l mai atarge cand si cand, dar trebuie sa fim unul don noi cu el ca singur nu se prea joaca.Deseneaza pe ce apuca(numai pe pereti nu);cu creta afara.Ii place compania copiilor la nebunie.E prietenos si zambaret,si pupa pe toti copiii care-i plac lui.Doarme in pat mare tot de la 1 an si 3 luni cu taica-su.
Cand imi mai amintesc ceva mai adaug.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu am un baiat, nascut pe 08.08.2001 la 37 de saptamani: 3100g si 48 cm.
Acum are 14,5 kg si 99cm. Vorbeste romana foarte bine, engleza asa si asa (dar sta acasa acum si doar ce-si aminteste de la gradinita si ce mai vorbim noi cu el uneori pentru ca noi vorbim romaneste in casa). Se joaca cu masini: pasiunea vietii lui, merge cu bicicleta (din aia cu roti ajutatoare) si vorbeste aproape continuu. Sa va spun drept uneori ma si ingrijorez, daca era fata mai mergea, dar un baiat care vorbeste asa de mult parca n-am mai auzit.

Nu prea deseneaza, isi canta in timp ce se joaca singur, vorbeste cu jucariile de plus si le spune povesti (povesti de 3 ani bineinteles), costruieste turnuri din blocuri si toate sunt 'CN Tower'.

Nu vrea sa se culce niciodata (seara replica preferata inainte de baie e "dar eu nu ma culc"). Am avut probleme cu somnul dintotdeauna, si acum se scoala noaptea si ne anunta ca el nu mai doarme, ne intreaba daca e ziua si putem sa ne jucam. Se scoala la 6-6:30 indiferent de ziua saptamanii. Doarme 9, maxim 10 ore pe zi asta incluzand si somnul de dupamiaza ceea ce mie mi se pare foarte putin pentru varsta lui. Copii vostri cat dorm?

Nu-i place tot ce este nou si n-a mai vazut pana atunci: haine (imbracatul cu ceva nou la noi e un chin. Cel mai greu e cand se shimba anotimpurile), mancaruri, oameni noi, locuri noi. In general schimbarea de la o activitate la alta il supara, totul trebuie sa se desfasoare treptat, fara schimbari bruste.

Mananca bine, mai ales supe si ciorbe. Cu carnea am avut probleme ca nu vroia s-o mestece, dar de doua saptamani parca a descoperit cum se mesteca carnea si am scapat de taiat in bucatele mici, mici. Are o pasiune pentru biscuti, cred ca ar putea trai numai cu biscuiti daca l-am lasa.

Problema noasta cea mai mare e apa. Nu bea din proprie initiva niciodata, asa ca grija noastra permanenta este sa-i dam apa, sau ii ziceam sa bea.

Am scris un roman, scuze. Asa fac cand ma pornesc sa vorbesc despre el.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Va salut! Eu sunt mamica Ancai, nascuta pe 27 aprilie 2001 (cu 3200 gr si 50 cm). Este un copil cuminte, intelegator, bland, ascultator etc, etc... cu "mici" exceptii cand: tzipa, nu vrea sa se spele pe maini, nu vrea sa se imbrace, nu vrea sa manance, nu vrea decat sa se uite la desene, nu vrea sa se culce...(am obosit sa enumar)
Pampersul e uitat de la 2 ani (cand a renuntat la cel de noaptea, ca ziua nu mai purta de pe la 1,6 ani.
A inceput sa vorbeasca mai bine de pe la 1,8 ani, si si-a dat drumul ca o moara stricata imediat dupa 2 ani.
E mare amatoare de dansuri si muzica, ii place si sa coloreze, mai nou se arata interesata sa scrie cifre si numere. Numara corect doar pana la 10, apoi le cam amesteca. A invatat in engleza cateva cantecele si merge la gradinita de la 2 ani jumate.
Acum are 104 cm si maxim 15 kg (nu arata prea exact cantarul asta al nostru).
Este foarte rezistenta la boli, in general a facut forme usoare.
Ma mai gandesc si va mai scriu.
Pupici de la Anca.
aaa, o puteti vedea in albumul foto aici:
http://www.yamafoto.com/?ref=18446
http://www.yamafoto.com/?ref=11971



Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Anca, nu cred ca te consoleaza dar si el meu e la fel cu somnul. Decand s-a nascut cred ca n-a dormit mai mult de 20 de nopti neintrerupt. Cand era mic se scula si de 17 ori pe noapte, a fost cumplit. Acum se scoala cel putin odata, si daca tot vorbeste atat de bine are chef de conversatie si noi suntem rupti. Doarme singur, in alta camera, cred ca am facut kilometri in trei ani.
Credeam ca doar al meu e asa, eu ma tot intreb, am facut noi ceva gresit? Tu ce crezi?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Laura - 9 aprilie 2001. La nastere 3.250kg, acum 12kg - o sa se faca prezentatoare de moda .
Vorbeste de ma nauceste mai ales ca acum e perioada intrebarilor. Foarte bine vorbeste romaneste, engleza doar de la gradi dar se descurca. Numara singura de la 1 - 10 in ambele limbi. Mai nou, e interesata sa invete alfabetul.
Pasiunea ei: puzzle. Ii place sa coloreze si sa-i citesti povesti. Isi pune singura casete video. Este foarte sensibila, plange la fazele mai emotionante din filme (a vazut Ice Age si Finding Nemo).

Este o carnivora inraita iar dintre legume preferati sunt castravetii (au fost pe rand maslinele, rosiile, cartofii prajiti).
Nu mananca prea bine ceea ce la inceput ma enerva la culme dar acum m-am obisnuit.

Biberonul si pampersul sunt trecute la "amintiri" de mai bine de un an.

Este foarte incapatanata, si nervoasa doar e "berbec" ca si mine .

Este un copil timid, se adapteaza greu intr-un mediu nou si fuge de necunoscuti .


Gabriela & Laura (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Tot eu
Doarme singura la ea in camera in general 9-10 ore pe noapte.
Dormitul la amiaza este de cele mai multe ori o problema.


Gabriela & Laura (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Vlad doarme cam de la 20.30-21.30 seara(e un chin sa=l adorm-zice: Nu pot nani) pana la 6-6.30. Uneori se trezeste si mai devreme . La pranz doarme (dar nu zilnic caci aici merge la un fel de gradinita care joia e de la 13.15 -15.15) cam 1 ora ,1 ora si un sfert doar daca e bolnav doarme si 2-3 ore.
Deci nu cred ca doarme suficient.
Si el isi pune deja de cateva luni singur casetele video.Ta-su la invatat.
Ii place sa picteze si face totul muradr cu pensula pt ca uita mereu sa o scurga.
Nu pune intrebari...nu intelege inca sensul lui De ce? Nici in olandeza nu recunoaste sensul unei intrebari; doar "Unde?" si "Ce?" pricepe;la restul intrebarilor imi raspunde cu aceeasi intrebare:cum asa? De ce? E tare nostim.
Vrea mereu sosete galbene si cum are doar 1 pereche galbene sunt probleme.
Vremea puzzelului a trecut;a fost vara trecuta.
Ii place sa mearga cu tricicleta;pe cea cu 2 rori si 2 atasate nu vrea pt ca are una primita de la cineva si nu e prea grozava ,nici eu nu as merge cu aia.Eu din pacate nu stiu sa merg pe bicicleta.
Azi cica a mancat 3/4 dintr-o felie de paine cu nutella si branza topita.Nu mananca prea mult niciodata;vad alti copii si mai mici aici mananca dimineata 2 felii de paine cu salam sau sunca, cascaval sau unt de alune;al meu nici nu vrea sa guste. Rosii cere cateodata in magazin sa cumpar, dar acasa nu le vrea;adevarul e ca au asa tare coaja si miezul la fel si nu vrea sa mestece;plus ca nu au nici un gust.Castraveti nu vrea; de fapt nici o leguma nu mananca ; rar cateva boabe de mazare.Dintre fructe doare mere si pere;uneori struguri curatati de coaja si samburi.MAi nou vrea merele si perele cubulete si sa i le bag eu in gura; e asa comod.
Suc de portocale ii fac zilnic.Capsunile i-ar place, dar sunt asa de tari si nezemoase ca le scuipa.Nimic nu se compara cu legumele si fructele din Romania.Cand mi-amintesc ce minunate sunt la gust ale noastre.
In schimb ma bucur ca inca bea seara lapte(250-300ml), ziua cacao sau iaurt de baut si mananca iaurt natural(cel cu fructe il refuza din start); cere iaurt acru.
Numara pana la 20 in olandeza si pana la 10 in romaneste.Si asta de prin ianuarie deja.Stie aproape toate literele alfabetului si spune mereu cate un cuvant care incepe cu litera restectiva :de ex R de la Raluca.
Seara ii citim cate 2 carti; sau el noua...)))
Se spala singur pa maini si fata si seara in baie s efreaca cu sapunul peste tot. A fost nostim acum cateva saptmani...am facut baie cu el in cada si l-am rugat sa ma spele pe spate; a dat el cu sapunul ce a dat si apoi zice : si acum popoul;Exact cum ii fac eu cand il spal.
Pe masura ce mai citesc ce scrieti voi , mai adaug si eu ca acum nu-mi vine nimic in minte .
Anca si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Vlad, nascut pe 18.09.2001, 3,550 kg, 52 cm....

Sugar ..a fost ca un inger...dormea si manca....altceva nimic...
Acum inteleg de ce ...si-a pastrat energia pt teribila varsta de acum ...2 ani si 8 luni,....

Este foarte energic, foarte istet...pricepe tot...chiar iti da peste nas...cand nu-i convine ceva...

Mananca foarte bine....doarme foarte bine....

Ce nu-mi place...e ca nu vorbeste bine la aceasta varsta...scurteaza f mult cuvintele...sper sa-si revina la un moment dat..

In rest...cere pipi si caca...mai nou si noaptea...fara nici un fel de efort din partea noastra....
Se spala singurel...se dezbraca singur...de imbracat..a invatat decat sa-si traga sosetele si pantalonii...

In rest...sa fie toti sanatosi...

Va pup

Maria&Vladut

Mergi la inceput