Vitex agnus castus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mara2004 spune:

Ana,am citit pe un forum(nu mai stiu care) ca in Germania se gaseste AGNOLYT, este din pulbere de VITEX AGNUS CASTUS. Acesta se recomanda pentru reglarea ciclului si se ia 1/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Vitex este acelasi lucru cu cu vitex agnus castus ? Am vazut diverse produse care contin vitex fara specificatia agnus castus.
Paula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heleny spune:

Draga psj,
spune-ne si noua de produsele care contin vitex pentru ca eu am intrebat la farmacie de medicamente ce contin agnus castus si sau uitat crucis la mine. Pana la urma le-am spus eu de Feminin Plus si Mastodinon dar nu aveau pe stoc.
pupici
heleny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Sper sa te ajute descrierea de mai jos. Pupi mult.
FEMINALIN
Efecte
- participä la reglarea functiilor menstruale
- combate durerile premenstruale
- previne dismenoreea i mastodiniile din cursul menstruatiilor
Fiecare capsulă contine:
100 mg extract Vitex agnus castus - cone entratie 11:1
Prezentare: 30 capsule vegetale
Mod de administrare:
Ca supliment nutritional, o capsulá In fiecare dimineatä, timp de minim trei luni.
Arbust originar din Grecia, Vitex agnus castus se utilizează In medicina traditională greacá de cel puin două mii de ani. In zilele noastre fructul sáu asemánător cu piperul este folosit mai ales in afectiuni ginecologice, principalii constituenti ai acestuia find flavonoidele (casticin), flavonele (vitexin, isovitexin) si iridoizii (aucubin, agnusida).
Studii recente au demonstrat ca după trei luni de utilizare preparatele din extract de Vitex au restabilit echilibrul hormonal, au diminuat considerabil disconforturile menstruale si simptomele premenstruale prin normalizarea nivelului de progesteron si scăderea secretiei de prolactin.
Vitex are actiune asupra hormonilor care reglează ciclul menstrual, este adesea utilizat după intreruperea folosirii anticoncepionalelor pentru ca restabilete ovulatia normală, mărind astlel fertilitatea.
Vitex agnus castus se utilizeazŕ in afectiuni ginecologice cauzate de hiperprolactemie latentă sau insuficientă ,,corpus luteum”. In cazul hiperprolactemiei latente secretia excesivă de prolactinŕ duce la umfiarea sânilor si dureri ale acestora (Schneider, 1981). Cercetările au arŕtat cŕ fructul Vitex agnus castus regleaza nivelul prolactinei prin actiunea asupra receptorilor dopaminici (Jarry et al., 1991; Jarry et al., 1994). Vitex are actiune pozitivŕ in cazul deficitului la nivelul fazei luteale, manifestat prin ciclu menstrual scurt, ceea ce se crede că se datorează unei secretii insuficiente de progesteron, secondat de deficit in corpus luteum (Mihlestedt et al., 1978). Medicamentele care micorează secretia prolactinei prelungesc faza luteală a ciclului menstrual, aa cum s-a demonstrat si in cazul preparatelor din Vitex agnus castus (Schulz et al., 1998; Milewich et al., 1993).
Un studiu clinic efectuat pe 1634 paciente suferinde de sindromul premenstrual (SPM), a urmărit eficacitatea si tolerana unui preparat din extract de Vitex. S-a elaborat un chestionar, prin care pacientele au prezentat modul in care s-au modificat manifestările psthice si somatice ale SPM, după un tratament de 3 luni cu Vitex. 93% din paciente au raportat o scădere a simptomelor sau chiar disparitia acestora. Frecventa si gravitatea mastodiniei, care a fost cel mai des simptom, s-au diminuat in urma tratamentului. 94% din paciente au considerat toleranta la tratamentul cu Vitex ca find bună sau foarte bună. Medicii au suspectat efecte secundare la 1.2% din paciente, insă reactii adverse grave nu au avut bc. Astfel raportul risc/efect a preparatului din Vitex s-a demonstrat a fi foarte bun, cu o eficacitate semnificativŕ in toate aspectele tabloului clinic al SPM. Nici o femeie n-a fost Insărcinată Inainte de Inceperea tratamentului. Din 23 femei care au conceput In timpul tratamentului, 19 au rămas insărcinate. Ele faceau parte din grupul celor 126 femei (8%), care nu au avut succes in Incercarea de a fi Insárcinate. Acest fapt poate fi explicat prin efectul Vitex asupra deficitului in corpus luteum (Loch et al., 2000). Si alte studii clinice au demonstrat efectele pozitive pe care 11 are Vitex asupra SPM (Wuttke et al., 1995).


laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu am gasit in Menonatural unde apare doar Vitex si in Periodin. Problema este ca nu am incercat sa intreb la farmacie daca au vreuna din astea .
Eram curioasa daca vitex este vitex agnus castus sau poate fi si altceva . Am vazut ca mai exista plante care au vitex in denumire.
Paula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Asa cum a spus si laurici , la noi se cheama FEMINALIN ,sunt cate 30 de tablete si se i-a 1/zi ,timp de 3 luni.



AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput