Despre gradinarit (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by simonab

E si o intrebare: eu in gradina din fata am plantat lalele si narcise, au inflorit f frumos dar au trecut. Ce fac acuma ? Le tai frunzele care incep sa se usuce si las bulbii in pamant ?


Simona si Maria Alexandra



Simona,
Mai lasa un pic frunzele pana cand incep sa se ingalbeneasca, semn ca si frunzele au murit iar bulbii isi incheie si ei ciclul de viata. tai frunzele toate la nivelul pamantului si la anul le ai in acelasi loc. Stiu ca bulbii lalelelor se scot din pamant si se usuca peste vara , si se replanteaza toamna iar, dupa 3-4 ani. La anul ve-i avea din ele mai multe flori, grupate.

Despre masina de tuns iarba cu benzina, nu te speria ca trebuie schimbat uleiul si filtru la ceva timp, asta se recomanda, dar odata pe an , este suficient, poate si mai mult de 1 an. Cat despre pret, sunt si mai ieftine, fara nici o grija, si tot aia treaba o fac. Si pe aici sunt si la 900 $, dar si la 300$, si fac aceeasi treaba. Toata chestia este de numele firmei producatoare. Succes si o alegere buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Revin, cu cantitatile pentru insecticidele"de casa"

Pest spray - insecticid

200 ml. ulei vegetal
1 lingura detergent de vase. Se amesteca energic, si pentru a putea fii pulverizat pe frunsele afectate, se pun 1,2 linguri din acest amestec in 200 ml. apa. Se amesteca din nou si se pulverizeaza.

Aici se atentioneaza ca se da intai pe cateva frunze si se observa 2 zile, daca nu pateste floare ceva se continua tratamentul!

Fungicid "de casa"

1 lingura bicarbonat
1 lingura ulei vegetal
cateva picaturi detergent de vase
4 1/2 litri de apa
Cu acest fungicid, se dau plantele preventiv, inaintea aparitiei daunatorilor, sau imediat ce se observa ca au aparut!

Retetele de mai sus cu notitele respective le-am luat dintr-o carte despre gradinarit, aparuta aici in USA.
Asa ca daca va cheleste vreo planta iubita pe care doriti sa o salvati din fata daunatorilor, nu aruncati cu pietre in mine, sau mai rau sa ma dati vreuna in judecata!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by petra

Retetele de mai sus cu notitele respective le-am luat dintr-o carte despre gradinarit, aparuta aici in USA.
Asa ca daca va cheleste vreo planta iubita pe care doriti sa o salvati din fata daunatorilor, nu aruncati cu pietre in mine, sau mai rau sa ma dati vreuna in judecata!!

La toti numai bine!



S-o crezi tu! Daca-mi cheleste vreo floare, fac asa si vin de-ti beau toata afinata!!!
Mersi mult!
Sanatate la toate gradinaresele!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza3 spune:


Noi avem masina de tuns iarba electrica, cu priza nu care se incarca, si suntem foarte multumiti de ea. Am luat electrica pt. ca am auzit ca trebuie sa ai de-a face cu gaz, cu ulei, curatat de gaz si ulei, scurs la sfirsitul verii etc., ni s-a parut prea complicat, plus ca il folosise pe al vecinului cu gaz si mirosea urit. Cu prelungitorul, trebuie doar sa ai grija sa nu dai peste el , ca la aspirator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

1. Am un lamai maricel, care pe perioada iernii, cat a stat in casa, a capatat pe dosul frunzelor puricei. Aveti idee cum pot scapa de ei?

2. Aveti idee daca se gaseste in Romania trimmer care sa aiba cutit metalic in loc de fir? Ca am luat anul trecut unul micut, dar care nu prea are putere cand iarba e mai maricica si mai neuniforma. Acum suntem nevoiti sa luam altul, dar am prefera unul tot electric, dar nu cu fir (care se termina si repede!). Ce marca ar fi mai bun si nu prea scump?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Laura T, pentru puricei incearca cu reteta de casa data de Petra, sau daca nu cumpara un insecticid pentru plante.

Petra draga, merci de retete! Nu ai una si contra furnicilor, ca m-au zapacit cum intra in casa... Si alta contra melcilor care-mi maninca frunzele florilor din gradina?

Multumesc pentru complimentele primite pentru pozute! Hihiii, cam "ciufulite" lalelele mele... Oricum acum sunt si mai ciufulite, ca le-a cam doborit vintul

Va , ma cheama "sefa"...

PS: Ura, am plantat liliacul ieri!!! Are 60 de cm inaltime!!! Ce credeti, o sa infloreasca anul asta?

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Penru furnici, eu anul trecut cumparasem niste capcane de la gamm vert parca, sint niste cutii rotunde pe care le-am pus pe sub mobile, ca sa nu le gaseasca ciinele mai intii...Pentru melci, exista doua variante: fie pui "anti-limaces", se gaseste la orice jardinerie, sint niste granule albastre, fie...capcane cu bere, adica iei niste borcane de sticla, le ingropi pe jumatatate, si pui bere pe fund. Melcii intra in borcan, dar din cauza berii, nu mai pot sa iasa (varianta asta o stiu de la cineva,n-am incercat-o insa, tot pe motiv de ciine...)

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Incercat eu berea!!! Si culmea, merge! Iar melcii (eu aveam din aia fara cochilie) mor inecati. Saracutii de ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Merci, Elena!
Am avut si eu anul trecut capcane pentru furnici, dar sunt toxice daca le atingi (scria sa te speli bine pe miini) si acum, cum am un bebe care cotrobaie peste tot, mai ales pe jos... As vrea sa gasesc altceva. Oricum trebuia sa le pui in drumul furnicilor, si alea se plimba mai ales pe linga usi, deci n-am sub ce mobile sa le ascund... Si apoi bebe oricum cauta peste tot, sub mobile sunt ascunzatorile ei preferate. Asa ca asta e problema! Am incercat acum sa trasez bariere de creta afara, o sa va spun daca merge.
Despre melci (de aia fara cochilie, care papa frunzele la salate etc.) stiu ca le place berea... Dar cica dezavantajul acestei metode este ca berea, in loc sa-i indeparteze, ii atrage, iar problema este ca vin si cei de la vecini si se umple gradina cu toti melcii satului (mii si mii!). Asa ca as incerca granulele albastre, desi... unii zic ca e cam aiurea sa le pui printre zarzavaturile pe care vrei sa le maninci dupa aia si sunt periculoase pentru copii si animale. Am mai auzit de bariere din zat de cafea sau coji de oua pisate. Melcii nu aluneca pe ele si nu le place... Mai stiti alte metode?

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by petra
- la tradafirii de afara, o metada de a salva de paduchii aia albi ce se fac sub frunze, este badijonarea cu putina vata. Deci, se sterge cu vata fiecare frunza, care sunt foarte afectate se rup, iar cele care au fost sterse, sau cele sanatoase, se infasora codita frunzei cu un pic de vata, si apii ve-ti vedea cati paduchi de aia sunt incalciti in ea.Se mai repeta operatiunea. Asa a salvat tata un trandafie foarte frumos si deosebit altoit de la moarte> A Avut rabdare si a facut operatiunea asta si sa vedeti ce caraghios arata trandafirul "pansat" cu bucatele de vata, dar a scapat!


Petra, asta pare o solutie foarte buna. Eu am paduchi verzisori, nu albi si se aseaza (MULTI!) in special pe frunzulite noi si tinere si pe boboci. Iar trandafirii sunt din aia pitici, adica nu prea am ce infasura. Ce sa fac?

Mergi la inceput